co za to?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
LSRA23

co za to?

Příspěvek od LSRA23 »

čau, poradil byste někdo co bych měl dát za mašiny. mám emx a esx a ty hlasitostma a nabuzenim srovnám, ale koupil jsem si teď rm1x a do jeho zvuku se zamiloval. Zvažuju se zbavit těch dvou a sehnat ještě jedno rm1x a b3x-ko k tomu abych měl obojí v páru. co mě ale tíží aktuálně je těžké srovnání odlišných zvuků, kde korgy mají takový plný, hutný zvuk a z rm1x leze takovej jednodušší(i graficky) a zaobalenej. když je pak nahraju, tak v kompu je vidět na špičkách, že korgy hrajou slaběji, ikdyž vjemově jsou stejně hlasité. ikdyž to v kompu zkusim normalizovat, kompresovat a nebo maximalizovat tak nejsou vyvážené.

nevím vůbec po čem se poohlédnout, jesttli nějaký kompresor, maximizér,...? a aby to bylo v mojich cenových relacích

monoque

Re: co za to?

Příspěvek od monoque »

Co zkusit EQ -> Kompresor software? Verim ze problem bude frekvence...Posli vzorek mixu obou a pak se da resit zbytek...idelane stopu toho a onoho...Co mas za prevodnik? kolik dB mas na monitoru pri nahravani jednotlivych nastroju..co za DAW?

LSRA23

Re: co za to?

Příspěvek od LSRA23 »

chtěl bych za to dát právě nějaký hw bez úpravy v pc. nahrál jsem 2 úryvky (první2 yamaha, 2dva emx) nevím jestli jsi nemyslel přímo z mašiny (nahrávám přes juliu do kompu) v jaké frekvenci to nahrává (měl jsem kdysi mc303 a tu to nahrávalo v 96kHz), teď to mám ale přes mixák (nějaký loend) tak z ukázky asi moc nezjistíš, musel bych přepojit, zkusim při čase. Prevodnik nemám, jestli to nedělá ta zvukovka a před ní možná ten mixák? moc se nevyznám.
Přílohy
audiozone.mp3
(1.68 MiB) Staženo 78 x

Odpovědět