Commodore 64
Re: Commodore 64
rastis : jasne .. s tebou sa jednoduchsie stretnem ako s jindym 

pozrel som staru postu, bolo to v roku 2006... Kermitak pisal, ze by kazetak bral... tak to sa divim este viac, ak som ho naozaj nepribalil...
pres co budes tvorit, jindy? normos pres programky na diskete? ty budes muset dotahnout pres kabel treba... a taky doporucuju zajistit separatni audio vystup pres "video" vystup... to by mohlo odstranit ty distorze aspon u audia.
rastis: jo, byl tam kazetak, ale nekam jsem ho...
Chtel jsem k tomu pripojit disketovku (protoze kazety stejne zadny nemam uz), pak jsem si rek, ze na to dlabu a vybrakuju jenom sid a pak jsem se na to vybod uplne 

nooly: kolik stoji kabel, nebo neco, pres co bych mohl spojit C64 > PC ? ja chci zkusit to resit pres velke diskety, mam tu tri mechaniky na ty diskety do PC + tu externi mechaniku k C64, treba to rozbeham...
koukal jsem na nejaky projekt SidWinder (http://www.c64.cz/index.php?page=sidwinder) a vypada to pekne, prehledne, jednoduse...me jde jenom o to si tam "nakroutit" zvuk, nacvakat midi noty a pak si to nahrat do tracku...nic vic od toho necekam...nejvetsi problem (a to jsem vedel predem), bude asi to propojeni...
koukal jsem na nejaky projekt SidWinder (http://www.c64.cz/index.php?page=sidwinder) a vypada to pekne, prehledne, jednoduse...me jde jenom o to si tam "nakroutit" zvuk, nacvakat midi noty a pak si to nahrat do tracku...nic vic od toho necekam...nejvetsi problem (a to jsem vedel predem), bude asi to propojeni...
jindy, bohuzel, disketovky k c64 a pc nejsou kompatibilni, takze toto neni spravna cesta. mam jeden rucne "postaveny"
kabel XE1541, pokud mas nekde nejlip DOS a stahnes si star commander, pripojis si pres tenhle kabel PC (paralelni port) s disketovou mechanikou a muzes tam ladovat programy a hry az do nevidim. nebo misto star commanderu muzes vyzkouset PC link, je to pro WIN, ale nezkousel jsem to. jestli mas zajem, tak ti ho prenecham tak za kilo.
k sidwinderu - jo, to je zajimavy program, ale najdou se lepsi (tfx, ninja tracker, pollytracker,...), dokonce existuji i "synthy", jako napr. cynthcart, prophet64 apod...

k sidwinderu - jo, to je zajimavy program, ale najdou se lepsi (tfx, ninja tracker, pollytracker,...), dokonce existuji i "synthy", jako napr. cynthcart, prophet64 apod...
nooly: tak to bys byl zlatej, urcite ten kabel (nebo cokoliv na propojeni) chci, ja nevim kde to jinak vzit...objevujes se nekdy v Praze? jestli ne, mam u Kladna (Nouzov-Unhošt) chatu, obcas tam jezdim, tak bych se kdyztak zastavil v Kladne, kdyby byla Praha problem...
diky za tipy na ty programky, to se mi pak bude hodit...
diky za tipy na ty programky, to se mi pak bude hodit...
programky, ktery povazuju za dobry ti muzu v pripade zajmu poslat i mailem. btw. my mame chatu na podkozi, takze jsme skoro sousedi...
Co si myslite o tomhle: Nahravani HER / PROGRAMU Z MMC/SD Karty pro C64 - 575,- Kč

Mam to koupit?

Mam to koupit?
jo, je to sikovny kus HW, ale uprimne, procs kupoval ty disketovky, kdyz je chces ted suplovat timhle? =) je to dobre v tom, ze si na SD kartu nakopirujes D64 soubory (pozor, myslim, ze z toho executably nejdou spoustet primo), je to rychly a nemusis mit miliardy disket. co se tyce podobnych gadgetu, jeste uzitecnejsi je IDE64 (muzes tam sypat data pres CF kartu bo pres usb kabel) a narozdil od tohohle reseni muzes primo spoustet one filer executably...
ale pokud by te stvaly diskety, urcite je to tvoje dobry reseni.
ale pokud by te stvaly diskety, urcite je to tvoje dobry reseni.
nooly: ja ty disketovky dostal zadarmo...a ted koukam, ze kdyby bylo jednodussi (ac drazsi) reseni, byl bych asi radsi, protoze ani nevim, jestli ty disketovky co mam fungujou..
co znamena "myslim, ze z toho executably nejdou spoustet primo"? nevim co to je...bude to delat nejaky problem v tech hud. programech pro SID? krome toho na tom chci zkusit stare C64 hry jako Barbarian 1/2 a tak...
predstavuju si, ze narvu na 1GB SD kartu vsechny C64 programy a ty potom tam budu spoustet...ukladani dat, s tim asi moc nepocitam, ikdyz by to bylo fajn treba u delsich tracku...
co znamena "myslim, ze z toho executably nejdou spoustet primo"? nevim co to je...bude to delat nejaky problem v tech hud. programech pro SID? krome toho na tom chci zkusit stare C64 hry jako Barbarian 1/2 a tak...
predstavuju si, ze narvu na 1GB SD kartu vsechny C64 programy a ty potom tam budu spoustet...ukladani dat, s tim asi moc nepocitam, ikdyz by to bylo fajn treba u delsich tracku...
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 08 čer 2009 20:02, celkem upraveno 1 x.
Binárky přímo spouštět jdou, stejně jako D64 (a další) obrazy disket a pak nějaké speciální M2I image (viz http://www.creepitz.de/downloads/m2i/ ). Ale problém je v tom, že hafo software (skoro veškerá dema a většina disketových her) používá speciální bootloadery, které na tomhle nefungují, protože to není kompletní emulace hardware disketovky. Dobrá zpráva je, že hafo games existuje v různých jednosouborových nebo opatchovaných verzích, takže o skoro nic nepřijdeš. U většiny dem máš ale smůlu.Jindy2 píše:co znamena "myslim, ze z toho executably nejdou spoustet primo"? nevim co to je...bude to delat nejaky problem v tech hud. programech pro SID? krome toho na tom chci zkusit stare C64 hry jako Barbarian 1/2 a tak...
Další problém je, že pokud nemáš v C64 jiffydos rom nebo Final cartridge III, tak je s tím strašný opruz dělat a hrozně dlouho všechno trvá. To je ale obecný problém C64 a disketovky.
Jinak co se týče toho konkrétního zařízení na Aukru, tak to je stará verze udělátka s nzázvem MMC2IEC ( viz http://www.c64-wiki.com/index.php/MMC2IEC ). Radši si někde sežeň vylepšený aktuální SD2IEC ( http://www.c64-wiki.com/index.php/SD2IEC ), kde ten firmware umí víc a pořád na tom něco vylepšují.
ctirad: mam "Final Cartridge III" a jsou tam dva cerveny divny cudliky FREEZE a RESET...je to ono? v cem mi to pomuze? bohuzel nevim, jestli to funguje, resp. nevim, na co a jak to pouzit, nezapojoval jsem to, netusim jak to ovladat...
mam tu jeste dalsi dve cartridge, ktere ale vypadaji vic stare, nez FC III - nejaky Black Box v6 a FastX...
mam tu jeste dalsi dve cartridge, ktere ale vypadaji vic stare, nez FC III - nejaky Black Box v6 a FastX...
ja som si na atari objenal ultrasatan .. http://joo.kie.sk/ultrasatan/
Tak to jsi dítě štěstěnyJindy2 píše:ctirad: mam "Final Cartridge III" a jsou tam dva cerveny divny cudliky FREEZE a RESET...je to ono? v cem mi to pomuze? bohuzel nevim, jestli to funguje, resp. nevim, na co a jak to pouzit, nezapojoval jsem to, netusim jak to ovladat...