Takže pokračování. Čtečka maká, dokonce mi makají i hry a všechno. Jenom mám nějaké problémy se zvukem, z RF modulatoru to hrozně šumí, ale strašně, white-noise je nad vším, zvuk skoro není slyšet. No, zkusím to nadrátovat na Video out, třeba to bude dobré. Kdyby někoho něco napadlo, prosím, sem s tím.
Jinak, tady tak pro zajímavost předkládám postup jak jsem zabudovával a pájel tu čtečku do C64-II, třeba se to někomu šikne:
Montáž čtečky SD karet do C64-II
1. Aby se čtečka vešla pod klávesnici, je nutné kus plastu odříznout, přibližně až tam, kde začíná mezerník. Netřeba se bát, se stabilitou klávesnice se nic nestane.
2. Pohled na zapojení - konektory u čtečky jsou jednoduše odpojitelné, kdežto jejich druhá strana je připájena k desce C64. Jako konektor od napájení byl použit zvukový AUX kabel od CD-ROM z PC. Pro data 3-pinový napájecí kabel od větráčku z PC.
Čtečku je ideální položit právě takto, tím čipem nahoru, protože udělat to opačně, čip se bude "smažit" přímo na plastu, navíc takto to tam přesně zapadne.
3. Pohled na čtečku. Vysoustružení škvíry pro karty se mi nepovedlo úplně dokonale, ale karta se zasouvá i vysouvá perfektně. Uchycení čtečky jsem provedl pomocí jednoho šroubku zašroubovaného do mřížkování - ten drží čtečku, aby při zasouvání karet neodjížděla. Dále je čtečka různě přilepená k podkladu pomocí velmi silné lepenky Pattex - normální lepenka to neudrží.
4. Zde je vidět napájení, napojené na konektor používaný pro připojení kazety. Vlevo je plus, vpravo mínus. Napětí je 5V+ DC, čtečka sice má mít 3,0V-3,3V, ale zvládne i 5V+. Podle mých informací si poradí i s 9V+. Lze jí napájet i bateriemi.
5. Nejdůležitější část. Na obrázku je zadní strana desky, SERIAL konektor. Černý kabel - CLK. Žlutý kabel - DATA. Modrý kabel - ATN. Zejména dejte pozor na pájení u pinů kde je žlutý a černý kabel, jsou velice blízko u sebe. Pájel jsem to mikropájkou, jinak to ani nejde.
6. Finální, funkční výsledek. Konkrétně zde je zasunut SD adaptér pro MicroSD karty, v kterém je 2GB MicroSD karta. Doporučuji používat buď podobné řešení, nebo nějakou co nejobyčejnější SD kartu. SDHC karty jít nemusí a nejspíš ani nejdou.