Compressor na BD, SD (HW/SW)

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Ondra P.

Compressor na BD, SD (HW/SW)

Příspěvek od Ondra P. »

Ahoj , chtel bych se zeptat jaky compressory pouzivate na DB a SD.
Zjimalo by mne jaky jsou dobry - pouzitelny, a to jak HW i SW.

U HW jsem slysel, ze vybornej je compressor DBX rady 160.
U SW jsem zatim toho moc neslysel, ale jaks taks se mi libi waves C1, ale moc jsem toho nezkousel.
Dik....

hero

Příspěvek od hero »

no ja jedu ciste soft no a ted mam v oblibe nejvic tc z baliku native bundle,,cekam na urs compresory

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

hero: uplne si mi to vykopnul z huby, mam to taky presne takhle hozeny, uz se asi rok premlouvam do UAD

matucha

Příspěvek od matucha »

uad ve frankfurtu asi pride s nejakou pci-e verzi uad, takze bacha

jinak snare vetsinou obalkuju v sampleru nebo rucne s pomoci fadu v cubasi (audio) a pak ho lehce kompresuju spolecne s basou

snare... na ten zeru fairchild

kexik

Příspěvek od kexik »

matucha: typo... kick obalkujes, nie snare ;)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja pouzivam s oblibou sonalksis. skoda, ze ho neudelali i v mono verzi jako je c1. pouzivam ho na basu + kopak - s celkem dobrym vysledkem myslim pouzivam postup opsanej od matouse - je to jednoduchy a funguje to. v podstate je to jedinej compressor, kterej pouzivam - naucil jsem se s nim, libi se mi a je to docela univerzal. Takze ho pouzivam i na virbl a tlesky plesky, na nastroje i na obcasny vokaly a hlasy...

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

ted sem s lehkym citem nasadil na posledni live na kopaky transcient designer (ten od waves, tras-x nebo jak se to jmenuje) a dela to moc hezky veci, kopak se docela prosadil, dokonce vykouknul i kopak co byl schovanej pod basou, nesmi se to prehnat ale funguje to

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

matucha: otazkou je jestli diky vyvoji neDSP pluginu bude mit jeste uad za rok nebo dva nejakej smysl, zvlast sem zvedavej jaky budou ty URS, ale poctive na UAD stradam do prasatka 8)

syncro

Příspěvek od syncro »

Uad 1176 na snare, Logic Compressor na kick a vše ještě v grupě HW dbx166XL.

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Ty URS compressory myslite tyto?

[web]http://www.ursplugins.com/urs1970.html[/web]

biscuit

Příspěvek od biscuit »

yes, to jsou ty compresory, na ktery vsichni tak slintaj, protoze pluginy od urs jsou nebezpecne kvalitni

kexik

Příspěvek od kexik »

no, ja mam pomerne kontroverzny postreh, a sice ze medzi jednotlivymi kompresormi su pomerne subtilne rozdiely... je to niekde inde, ako povedzme reverby alebo EQ kde su rozdiely priepastne, ale trebars toto
http://www.ismusic.ne.jp/slim_slow_slider/vst/#st
alebo mda dynamics si nijak nezadaju s waves
nieco ine su realne kompresory, tam si myslim ze hw zavazi dost zasadne, zvlast opto

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

A mate nekdo zkusenosti, nebo informace o HW compressorech na BD, SD...
Ja mam treba focusrite coupuonder a ten je skoro na BD nepouzitelnej, maximalne tak na celkovej mix je dobrej...

syncro

Příspěvek od syncro »

kexik: V tomhle s tebou nesouhlasím, třeba zrovna zmiňované UAD 1176LN a Logic Compressor se zvukově liší opravdu zásadně, stejně tak charakteristické jsou i ostatní kompresorové pluginy z UAD a nebo třeba kompresor od Digital Fishphones zní taky hodně svérázně.

U HW je to samozřejmě ještě mnohem výraznější.

ekeaze: Co si matně pamatuji, tak Focusrite Compounder se mi nelíbil snad vůbec na nic 8-( Ale to už je hrozně dávno, kdy jsem na něm dělal. dbx160 je na kopák moc pěkný, když jsem ho měl teď nedávno doma půjčený, tak se mi na kopák i basu líbil moc. dbx166 je na kopák taky dobrý, zejména kvůli Contour funkci, není ale tak "prostorový" jako 160. Rád bych někdy slyšel reálnou 1176 na snare, ten UAD plugin zní moc pěkně.

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

kexik

Příspěvek od kexik »

ked ide pouzit UAD 1176, tak asi pojde pouzit aj hw verziu, heh? alebo daky klon, je ich hodne...

Odpovědět