Compressor na BD, SD (HW/SW)
Compressor na BD, SD (HW/SW)
Ahoj , chtel bych se zeptat jaky compressory pouzivate na DB a SD.
Zjimalo by mne jaky jsou dobry - pouzitelny, a to jak HW i SW.
U HW jsem slysel, ze vybornej je compressor DBX rady 160.
U SW jsem zatim toho moc neslysel, ale jaks taks se mi libi waves C1, ale moc jsem toho nezkousel.
Dik....
Zjimalo by mne jaky jsou dobry - pouzitelny, a to jak HW i SW.
U HW jsem slysel, ze vybornej je compressor DBX rady 160.
U SW jsem zatim toho moc neslysel, ale jaks taks se mi libi waves C1, ale moc jsem toho nezkousel.
Dik....
ja pouzivam s oblibou sonalksis. skoda, ze ho neudelali i v mono verzi jako je c1. pouzivam ho na basu + kopak - s celkem dobrym vysledkem myslim pouzivam postup opsanej od matouse - je to jednoduchy a funguje to. v podstate je to jedinej compressor, kterej pouzivam - naucil jsem se s nim, libi se mi a je to docela univerzal. Takze ho pouzivam i na virbl a tlesky plesky, na nastroje i na obcasny vokaly a hlasy...
no, ja mam pomerne kontroverzny postreh, a sice ze medzi jednotlivymi kompresormi su pomerne subtilne rozdiely... je to niekde inde, ako povedzme reverby alebo EQ kde su rozdiely priepastne, ale trebars toto
http://www.ismusic.ne.jp/slim_slow_slider/vst/#st
alebo mda dynamics si nijak nezadaju s waves
nieco ine su realne kompresory, tam si myslim ze hw zavazi dost zasadne, zvlast opto
http://www.ismusic.ne.jp/slim_slow_slider/vst/#st
alebo mda dynamics si nijak nezadaju s waves
nieco ine su realne kompresory, tam si myslim ze hw zavazi dost zasadne, zvlast opto
kexik: V tomhle s tebou nesouhlasím, třeba zrovna zmiňované UAD 1176LN a Logic Compressor se zvukově liší opravdu zásadně, stejně tak charakteristické jsou i ostatní kompresorové pluginy z UAD a nebo třeba kompresor od Digital Fishphones zní taky hodně svérázně.
U HW je to samozřejmě ještě mnohem výraznější.
ekeaze: Co si matně pamatuji, tak Focusrite Compounder se mi nelíbil snad vůbec na nic 8-( Ale to už je hrozně dávno, kdy jsem na něm dělal. dbx160 je na kopák moc pěkný, když jsem ho měl teď nedávno doma půjčený, tak se mi na kopák i basu líbil moc. dbx166 je na kopák taky dobrý, zejména kvůli Contour funkci, není ale tak "prostorový" jako 160. Rád bych někdy slyšel reálnou 1176 na snare, ten UAD plugin zní moc pěkně.
Saša
U HW je to samozřejmě ještě mnohem výraznější.
ekeaze: Co si matně pamatuji, tak Focusrite Compounder se mi nelíbil snad vůbec na nic 8-( Ale to už je hrozně dávno, kdy jsem na něm dělal. dbx160 je na kopák moc pěkný, když jsem ho měl teď nedávno doma půjčený, tak se mi na kopák i basu líbil moc. dbx166 je na kopák taky dobrý, zejména kvůli Contour funkci, není ale tak "prostorový" jako 160. Rád bych někdy slyšel reálnou 1176 na snare, ten UAD plugin zní moc pěkně.
Saša