DA prevod cez Focusrite

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Peter P
Příspěvky: 20
Registrován: 18 pro 2010 13:22

DA prevod cez Focusrite

Příspěvek od Peter P » 18 pro 2010 15:35

Ahojte! Chcem sa spytat, resp. poziadat Vas o radu pri vybere vhodneho viackanaloveho DA prevodnika. Priblizim problematiku: Pouzivam zatial micr. preampy - spl GoldMike, TLA 5052, TLA VC-1 comp., 8-kanalovy Focusrite OctoPre MK2. Z nich idem do 16 kanaloveho AD prevodnika Apogee AD16 a z neho cez AES out do RME karty HDSP AES. Potrebujem vsak vyriesit kvalitny viackanalovy monitoring. Doteraz som to riesil cez pult Tascam DM24, no ten chcem postupne vyradit (a casom mozno nahradit napr. nej. Yamahou). S tymto pultom nie som velmi spokojny, ma uz aj cosi "nabehane", display je upne zniceny, no hlavny dovod je to, ze ho treba restartovavat, ked chcem robit pri vyssej sample rate (96kHz), su tam potom velke obmedzenia a DA prevod je plny praskania a obcas sa straca a nechce najst synchron. Momentalne mam pozicany DA prevodnik TC Electr BMC-2 a vsetko ide bez problemov. A tym sa dostavam k jadru problemu. Ta BMC-2ka je len 2-kanalovy DA prevodnik. Ja vsak potrebujem vyriesit aj dalsie monitorovacie cesty pre hudobnikov (minimalne dalsie 2). Zvazujem kupu Preampu Octopre MK2 dynamic, ktory je zaroven aj 8-kanalovy DA prevodnik. Ma adat s-mux vstup aj vystup a ja mam okrem RME AES karty aj RME RayDat, ktora funguje sucasne, cize mozem ist z pocitaca von cez adat. Je tento moj tip na dobry viackanalovy DA prevod spravny? Bude podla Vas DA prevod cez Focusrite Octopre Dynamic kvalitny a spolahlivy pri akejkolvek sampl. frekvencii (samozrejme max do 96 kHz). Dakujem za odpoved!

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Re: DA prevod cez Focusrite

Příspěvek od ECSON WALDES » 18 pro 2010 16:15

Pokud mas RME a potrebujes vystup pro muzikanty, tak pro ne nepotrebujes drahy DA.
Kdyz se na to podivam s meho pohledu ze potrebujes jedno kvalitni stereo DA pro monitoring a 4 normalni pro muzikanty, tak bych bejt tebou pro muzikanty koupil 4 analog out RME AEB4-O . To je karta ktera z tvejch RME karet ktery uz mas umi poslat 4 analog vystupy v rozumny kvalite. Ten prevodnik je za dobrej peniz.

Obrázek




no a pokud potrebujes kvalitni monitoring a hodne dobrej DA, tak by te verim mohl zaujmout Cranesong AVOCET, coz je HiEnd masina ktera ma AES/EBU vstup a spickovy DA prevodnik s kvalitnim monitor kontrolerem. Nebo pak levnejsi verze je koupit obdobny reseni Presonus CentralStation ktery ma taky svoje DA a zni za ty penize slusne. Ja mam v rezii "A" Cranesong Avocet a v rezii "B" mam Presonus.

Obrázek

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: DA prevod cez Focusrite

Příspěvek od matucha » 18 pro 2010 17:09

Hm... ted si nejsem 100% jistej, ale tyhle RME DA/AD karty s hdsp aes nefungujou. Ale je mozny ze s RayDat jo... to bych si este raci overil.

Octopre ma jen AD ne?

Peter P
Příspěvky: 20
Registrován: 18 pro 2010 13:22

Re: DA prevod cez Focusrite

Příspěvek od Peter P » 19 pro 2010 16:35

Dik za rady, vobec mi nenapadlo ist analogom priamo z pocitaca. Myslim, ze ta karta RME AEB by sa dala skombinovat s RayDat-om, uvadzaju, ze sa moze kombinovat s adat kartami. Ja mam ale pocit, ze uz ju nebudem mat kam dat, musim pozriet zakladovu dosku. Ten Crane Song prevodnik vyzera pekne, je fakt dobry? Mam moznost kupit aj novu Apogee DA16-ku za cca 1.700,-Eur. To by bolo ale skor do buducna. Momentalne musim rozmyslat trocha ekonomickejsie a uvazovat napr. skor nad tym Presonusom. To je len 2-kanalovy DA prevodnik? Pripadne sa vas chcem spytat, aky mate nazor na DAC kontroler TC Electronic BMC-2, ktory mam momentalne v skusobnom zapozicani.
Este sa vratim k tomu OctoPreampu od Focusrite. Verzia "Dynamic" ma aj adat in s-mux. Takze mal by sa dat podla vsetkoho pouzivat aj ako 8-kanalovy DA prevodnik. Zakladna verzia, ktoru vlastnim ma iba adat out. Este raz vdaka!

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: DA prevod cez Focusrite

Příspěvek od Kermitak » 19 pro 2010 18:14

Na tu rozsirujici RME kartu slot v desce nepotrebujes, jen se propoji kablikem s tim RayDatem (pokud je s nim kompatibilni).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: DA prevod cez Focusrite

Příspěvek od Pytkin » 19 pro 2010 20:00

Na tu rme audio kartu ale potrebues dieru volnu v skrini. Do dosky sa nestrka. Presonus central station ma jeden stereo prevodnik. Primarne hlavne riesi posluch, ovladanie hlasitosti, prepianie viacerych monitorov, riesi suchatka pre dvoch ludi..... Ten tc prevodnik je super ..

Odpovědět