DC Offset

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Cundo
Profesionál

DC Offset

Příspěvek od Cundo »

Co o tomto jave vacsinou vieme je ,ze je to jednosmerna zlozka striedaveho signalu,ze vznika vertikalnym posunutim amplitudy a ze je neziaduca.To ze sa na tyka tiez,nam dokaze analyza nasich wav,aj ked niekedy aj nie.Prave preto by ma zaujimalo,ako v praxi vznika,ako ho najucinnejsie a zaroven najdelikatnejsie odstranit.Casto ho v jednotlivych trackoch nemam vobec,ale v mixe uz ano.Predpokladam,ze ho mozu generovat aj niektore pluginy.Po odstraneni z mixdownu sa ale zas objavy po "masteringu",evidentne ho zas zosilni maximizer.V ktorej faze prace ho je najlepsie odstranit?Moze byt aj po ditheringu?Je treba jeho pritomnost brat tak vazne,ked aj svetove CD produkcie ho kludne maju pritomny cca -85dB?

kexik

Příspěvek od kexik »

na urovni -85db to nie je predmet na diskusiu, v takom mnozstve nevadi... vznika superpoziciou neharmonickych signalov, napriklad pri fm synteze.

Cundo
Profesionál

Příspěvek od Cundo »

Od akej urovne sa uz predmetom na diskusiu stava?
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

aum generator

Příspěvek od aum generator »

...po ditheringu by som sa toho imho uz nechytal.

ja to riesim tak ze pred vyrenderovanim si dam na master nejaky velmi kvalitny nefarbiaci a linearny EQ (proste taky co nedegraduje zvuk. nepocujem rozdiel ked ho zapnem a vypnem) a dam relativne strmno prec vsetko pod 30Hz. to ti tam ziaden zasadny DC offset nemoze ostat imho.
jihad on riaa & soza.

Odpovědět