neviem... pre basy to plati urcite, ale pre vysky podla mna skor nie. daj si kus igelitu cez bednu a uvidis sam... a co igelit neprepusti, to odrazi = absorber ma horsi ucinokECSON WALDES píše:
ja mam me ve studiu velky dreveny ramy 1.2 x 2.5 m, ve kterejch mam rockwool pevne fixovanej prickama a schovanej ho mam taky v igelitu. Ale je to jemnej igelitovej pytel. I tak tlustej igelit kterej ma Fova by nemel bej akusticky problemovej. Ale ja volil radej ten tenkej. Povidal jsem si o tom i sklukama z bejvalyho Soningu a oni rikali ze igelit je sice vzduchotesnej ale pritom akusticky pruchozi, takze i sam o sobe neco pohlti a pritom zvuk pusti aby moh projit rockwoolem kde ocekavame zadany pohlceni zvuku.
.
DIY basove pasti - the official thread
Kdyz do nej prastis, tak primo oblak prachu se nezveda, ale drobne castecky se vznesou. Schvalne to muzu vyzkouset, mam na pude v novem domecku slozenych nekolik baliku. Uznavam, ze ta latka ti asi vetsinu zachyti, ale mikrocastice podle me skrz ni proniknou.vasek píše:fova: o jakým prachu se tady pořád bavíte? Odkdy RW práší?
I to minimalni mnozstvi je pro me dostatecnym duvodem, abych s tim neco delal. Vzdyt to zase tolik penez a prace navic neni.
Resil bych to za prve kvuli dychani a za druhe kvuli pristrojum.
I to male mnozstvi muze vniknout dovnitr a pri dlouhodobejsim pusobeni negativne pusobit na drahy gear.
-
- Profesionál
-
- ECSON WALDES
- Profesionál
Kexik, ve studiu mam 10 opravdu velkejch ramu. 1,2 x 2,5 metru temer po strop kterej ma 3 metry - pulku vsech ramu mam vyplnenou rockwoolem a pulku mam jen potazenou latkou a funguje to skvele. Mistnost neni pretlumena pritom ale clenity zebra ktery tvori vnitrni konstrukci ramu dostatecne rozbiji odrazy. Funguje to skvele.kexik píše:skusil niekto vyrobit dummy ram bez rockwoolu, len duty ram potiahnuty latkou? ze co vlastne absorbuje
poslu pak nejaky fotky
ja to mam v tom nejjemnesjim igelitovym pytlu, aby co nejmin branail pruniku. A pak aby precejen branil i uvolnovani a praseni, byt sebemensich castecek.nick_valensi píše:bylo by dobre si v tom udealat poradek zda balit ci ne, protoze termin zhotoveni nekolika pasti se blizija to ale asi nebudu komplikovat a zabalim to do stredne tlusteho igelitu, prece jenom v te mistnosti budu obcas i prespavat, sichr je sichr..
-
ma v realu smysl ty pasti potahovat este pyramidkama, nebo uz vymyslim blbosti?
http://www.soundonsound.com/sos/jul06/a ... s_0706.htm
http://www.soundonsound.com/sos/jul06/a ... s_0706.htm