Jak jsem slibil, tak tady jsou prvni fotografie z vyroby mych akustickych uprav. Venoval jsem tomu cely tento vikend a jeste minimalne jeden dalsi na to padne:
Spotrebni material:
Respirator pro praci s vatou se vyplati koupit nejaky drazsi (ten na obrazku stal 150Kc/3ks). Kdyz jsem pouzival levnejsi, tak se mi vata dostavala pod nej.
Lak jsem pouzil nitrocelulozovy z cenovych duvodu a take proto, ze ty dily neprijdou do styku s potravinami, ale malem jsem se z toho priotravil. Tenhle lak take neni prilis odolny proti oteru a vubec, jako treba lak na jachty.
Narezany material:
Sparovka, smrk. Cena 7000Kc. Obycejna prkna mi truhlar rozmluvil - v takove sirce by je ani nesehnal (47cm) a pokud ano, tak by se casem kroutila a praskala.
Je toho tolik proto, ze akusticke upravy delam prenosne (viz dalsi fotografie).
Narezana vata do rohovych pasti:
Pouzity Orsil Orstrop o tl. 140mm. Je vzdusnejsi nez vata mensich tloustkek. Trojuhelniky jsem polozil 5ks na sebe, vlozil do igelit. pytle a zasil sesivackou.
Rohova past pred zakrytim latkou:
Kvuli prenositelnosti ma horni, spodni a bocni steny. Desky jsou k sobe spojene pouze vruty, neni to lepene, aby byla v budoucnu moznost to rozebrat.
Vatu v pytlich jsem vlozil dovnitr pasti a pojistil proti vypadnuti hrebicky a dratem.
Svetle hnedy flek v horni casti vaty je lepenkou prelepena trhlina v pytli.
Rozmery pudorysu pasti jsou 47 a 47cm (delke odvesen trojuhelnika), 68cm (delka prepony trojuhelnika) a 27cm je vyska trojuhelnika neboli nejvetsi absorpcni tloustka vaty.
Ram na zed pred zakrytim latkou:
Pouzite dve desky Orsil Orstrop 120x60cm o tl. 60 a 40mm, polozene na sebe. Tak vznikla tl. vaty 100mm. V ramu opet zafixovano pomoci hrebicku a dratu a to z obou stran.
Ted nemam cas v tom dal pokracovat, takze dalsi fotky nebudou drive nez za 14 dni.