DIY basove pasti - the official thread

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
greezmen

Příspěvek od greezmen »

Pozri byvam tu a viem co tu mam za akusticke problemy to že maš dojmy z nahravky nemeni nič na tom čo tu ja počujem a naživo. Jednoducho si skus zajst do panelaku o a do izby s rozmermi 4,5x3x2,5 a vypočuj si aka je tam akustika ked tam tleskneš tak ti všetky steny daju taku pecku ako facka... a rovne skrine a ani basove pasti to nijako neriešia rieši to napriklad auralex ktorý tu mam ale ten pohlcuje a to nechcem tak sa to pokusim radšej roztrieštit.

kexik

Příspěvek od kexik »

fova: stojate vlneni e na vyssich frekvenciach (flutter) poznas tlesknutim, netreba ziadne meranie :)
je to taky ten protivny zrnity dozvuk, ktory neodznie plynulo ale drzi hlasitost a nahle zmizne. v panelaku casta vec. otazka je ako taky difuzor lacno skonstruovat. ako provizorium ma napada napriklad lepit na karton rozne velke doobla vyrezane kusy doskoveho polystyrenu, zbytky sa lahko vypytaju z nejakej zateplovacky. pet flase to ale znie ako skor blby vtip, to bude urcite rezonovat...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

kexik : teraz som v baumaxe videl podhlady z polystyrenu a mali presne takuto "kockovu" strukturu.. povysuvane kocky v roznych vyskach... jedna ta platna sa mi zda je 50x50cm a bola rozsehana na 5x5 grid strukturovany prave v takomto refliefe ako som pisal... to by mohlo pomoct?

kexik

Příspěvek od kexik »

no, idealne je ked to NEMA ziadnu pravidelnu strukturu a 5x5 je pravidlo... ale pomoct to nejako moze, asi hej... ale vyska toho profilu musi byt velka, nie len par milimetrov... aspon 10cm, inak to bude nanic... neverim ze sa taky podhlad komercne vyraba. robia sa absorbcne podhladove panely z polystyrenu ktory ma stvorcove otvory a medzi dve take dosky ide absorbcna platna, mame take v konferenckach vo firme a je to na recove frekvencie nechutne ucinne... to je ale daco ine, specialne a hlavne urcite drahe

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

kexik : toto su len 1cm mozno 2cm rozdieli v tych vyskach... jeden balik ma 8ks a stoji dajakych 158,- :) mozno na WC by sa to zislo aby si nemal ozveny 8)

fova

Příspěvek od fova »

greezmen píše:Pozri byvam tu a viem co tu mam za akusticke problemy to že maš dojmy z nahravky nemeni nič na tom čo tu ja počujem a naživo. Jednoducho si skus zajst do panelaku o a do izby s rozmermi 4,5x3x2,5 a vypočuj si aka je tam akustika ked tam tleskneš tak ti všetky steny daju taku pecku ako facka... a rovne skrine a ani basove pasti to nijako neriešia rieši to napriklad auralex ktorý tu mam ale ten pohlcuje a to nechcem tak sa to pokusim radšej roztrieštit.
Na to by mel stacit tezsi, naraseny zaves, ktery povesis na to okno, kde mas ted ty zaluzie.
Jinak samozrejme i to, co psal Kexik

greezmen

Příspěvek od greezmen »

kexik píše:ako provizorium ma napada napriklad lepit na karton rozne velke doobla vyrezane kusy doskoveho polystyrenu, zbytky sa lahko vypytaju z nejakej zateplovacky.
Jasné to je nápad :lol: . A navyše to ešte aj môže nejako vyzerať ked vysledný panel celý nastriekam. :)

kexik

Příspěvek od kexik »

penovy polystyren nejde hocicim nastriekat. musi to byt vodou rieditelna farba, organicke rozpustadla polystyren leptaju. nejaka PVA disperzia ako balakryl atd... a to sa zle strieka

fova

Příspěvek od fova »

Vetsina barev ti polystyren rozezere.

fova

Příspěvek od fova »

Tak uchyceni vaty pomoci dratu v tech ramech se ukazalo jako spatny napad.

Obrázek

Pytle lezely celou svoji vahou na dratech a zanedlouho vytahly hrebicky ven. Budu to muset predelat a asi pouziji na uchyceni vaty ty drevene latky, o kterych psal Greezmen.

S rohovymi pastmi zatim problem nebyl.
Tady uz jsou nainstalovane u me ve studijku:

Obrázek
Naposledy upravil(a) fova dne 12 dub 2008 22:40, celkem upraveno 1 x.

kexik

Příspěvek od kexik »

spatny napad neboli draty ale hrebicky... mal si tie droty natiahnut medzi samorezne sroby, tie by nevyliezli. latky su iste funkcny napad, ale zbytocne pracny. hlavne tie latky nepribi zasa klincami ;)
drot vydrzi strasne veci...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

nove fotky o a z mojho noveho pracovista...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Poshook: pekny takhle chci udelat celou mistnost.... jak to funguje? spokojenost?

Poshook

Příspěvek od Poshook »

s odposluchom spokojnost maximalna, necitim vo vzduchu nic, co tam nema byt :)
zajtra idem potestovat nahravanie cez mikrofony, ale podla toho, co pocujem pri beznom rozpravani, to bude super.
buduci tyzden planujem urobit "strechu" v prednej polovici (nad monitormi) z rovnakeho materialu, ale bez drevenej konstrukcie (len knauf / igelit / latka) a polozit na vrch. este poslem nejake foto

kexik

Příspěvek od kexik »

poshook: ten strop bude imho uz moc... nejaku odrazovu plochu potrebujes, navyse ten pvodny strop je vysoko = odrazova plocha daleko = cool

Odpovědět