DIY basove pasti - the official thread
Pozri byvam tu a viem co tu mam za akusticke problemy to že maš dojmy z nahravky nemeni nič na tom čo tu ja počujem a naživo. Jednoducho si skus zajst do panelaku o a do izby s rozmermi 4,5x3x2,5 a vypočuj si aka je tam akustika ked tam tleskneš tak ti všetky steny daju taku pecku ako facka... a rovne skrine a ani basove pasti to nijako neriešia rieši to napriklad auralex ktorý tu mam ale ten pohlcuje a to nechcem tak sa to pokusim radšej roztrieštit.
fova: stojate vlneni e na vyssich frekvenciach (flutter) poznas tlesknutim, netreba ziadne meranie 
je to taky ten protivny zrnity dozvuk, ktory neodznie plynulo ale drzi hlasitost a nahle zmizne. v panelaku casta vec. otazka je ako taky difuzor lacno skonstruovat. ako provizorium ma napada napriklad lepit na karton rozne velke doobla vyrezane kusy doskoveho polystyrenu, zbytky sa lahko vypytaju z nejakej zateplovacky. pet flase to ale znie ako skor blby vtip, to bude urcite rezonovat...

je to taky ten protivny zrnity dozvuk, ktory neodznie plynulo ale drzi hlasitost a nahle zmizne. v panelaku casta vec. otazka je ako taky difuzor lacno skonstruovat. ako provizorium ma napada napriklad lepit na karton rozne velke doobla vyrezane kusy doskoveho polystyrenu, zbytky sa lahko vypytaju z nejakej zateplovacky. pet flase to ale znie ako skor blby vtip, to bude urcite rezonovat...
no, idealne je ked to NEMA ziadnu pravidelnu strukturu a 5x5 je pravidlo... ale pomoct to nejako moze, asi hej... ale vyska toho profilu musi byt velka, nie len par milimetrov... aspon 10cm, inak to bude nanic... neverim ze sa taky podhlad komercne vyraba. robia sa absorbcne podhladove panely z polystyrenu ktory ma stvorcove otvory a medzi dve take dosky ide absorbcna platna, mame take v konferenckach vo firme a je to na recove frekvencie nechutne ucinne... to je ale daco ine, specialne a hlavne urcite drahe
Na to by mel stacit tezsi, naraseny zaves, ktery povesis na to okno, kde mas ted ty zaluzie.greezmen píše:Pozri byvam tu a viem co tu mam za akusticke problemy to že maš dojmy z nahravky nemeni nič na tom čo tu ja počujem a naživo. Jednoducho si skus zajst do panelaku o a do izby s rozmermi 4,5x3x2,5 a vypočuj si aka je tam akustika ked tam tleskneš tak ti všetky steny daju taku pecku ako facka... a rovne skrine a ani basove pasti to nijako neriešia rieši to napriklad auralex ktorý tu mam ale ten pohlcuje a to nechcem tak sa to pokusim radšej roztrieštit.
Jinak samozrejme i to, co psal Kexik
Tak uchyceni vaty pomoci dratu v tech ramech se ukazalo jako spatny napad.

Pytle lezely celou svoji vahou na dratech a zanedlouho vytahly hrebicky ven. Budu to muset predelat a asi pouziji na uchyceni vaty ty drevene latky, o kterych psal Greezmen.
S rohovymi pastmi zatim problem nebyl.
Tady uz jsou nainstalovane u me ve studijku:

Pytle lezely celou svoji vahou na dratech a zanedlouho vytahly hrebicky ven. Budu to muset predelat a asi pouziji na uchyceni vaty ty drevene latky, o kterych psal Greezmen.
S rohovymi pastmi zatim problem nebyl.
Tady uz jsou nainstalovane u me ve studijku:

Naposledy upravil(a) fova dne 12 dub 2008 22:40, celkem upraveno 1 x.
s odposluchom spokojnost maximalna, necitim vo vzduchu nic, co tam nema byt 
zajtra idem potestovat nahravanie cez mikrofony, ale podla toho, co pocujem pri beznom rozpravani, to bude super.
buduci tyzden planujem urobit "strechu" v prednej polovici (nad monitormi) z rovnakeho materialu, ale bez drevenej konstrukcie (len knauf / igelit / latka) a polozit na vrch. este poslem nejake foto

zajtra idem potestovat nahravanie cez mikrofony, ale podla toho, co pocujem pri beznom rozpravani, to bude super.
buduci tyzden planujem urobit "strechu" v prednej polovici (nad monitormi) z rovnakeho materialu, ale bez drevenej konstrukcie (len knauf / igelit / latka) a polozit na vrch. este poslem nejake foto