DIY basove pasti - the official thread

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

kexik píše:poshook: ten strop bude imho uz moc... nejaku odrazovu plochu potrebujes, navyse ten pvodny strop je vysoko = odrazova plocha daleko = cool
vyskusam s aj bez. ide o to, ze vrchom dostavam ruchy od susedov z vedla (tenky mur) a oni odo mna

zajtra budem mat dost casu nahrat nejake veci na mikrofon. pikey mi pozical CAD e300 na test, tak ho hned vyuzijem a nahram nejake hovorene slovo v "inkubatore" aj mimo neho v tej istej miestnosti a zavesim sem, ake su rozdiely. este chcem urobit aj meranie a vysledok zavesim tiez

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Doporucuji to promerit vsesmerovym mikrofonem, jestli uz ted to neni OK.
Muzes pouzit ten soft, co doporucil Kexik.

Presne tak to chci udelat ja. Nejprve umistim do vsech rohu pasti a pak budu merit. Kdyz to bude OK, uz nebudu davat ty ramy na steny.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

kexik píše:spatny napad neboli draty ale hrebicky... mal si tie droty natiahnut medzi samorezne sroby, tie by nevyliezli.
Great idea!

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

frekvencna charakteristika cez RMAA 6.0.6
pouzite 2 tuzkove mikrofony do XY

Obrázek

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

rmaa klame... nema dostatocne rozlisenie pri FIR (malo pasiem)
vzdy mi ukazoval lepsi vysledok nez bola skutocnost
pouzi ten javovy soft co som sem linkol

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

kexik píše:rmaa klame... nema dostatocne rozlisenie pri FIR (malo pasiem)
vzdy mi ukazoval lepsi vysledok nez bola skutocnost
pouzi ten javovy soft co som sem linkol
ktory soft? kam si ho linkol?


Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

a inak, ak chces merat aj miestnost, MUSI to byt gulovy mikrofon, inak bude vysledok lepsi nez skutocnost. a meraj bedne po jednej, nie stereo

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Jestli tomu grafu spravne rozumim, tak mas pretlumene 80-90Hz, 1-1,5kHz a 9kHz, jinak se to zda byt v pohode :-)

Ale take zalezi na namerene charakteristice tech mikrofonu. Ty propady mohou delat prave ty mikraky. Mas nejaky graf od vyrobce?

Ty tuzky, co jsi pouzil byly pouze kardioidni?
Naposledy upravil(a) fova dne 14 dub 2008 10:35, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

kexik píše:a meraj bedne po jednej, nie stereo
Jak to myslis? Ze jedna bedna jede a druha ne?
Ja myslel, ze se mikrak da do bodu, kde poslouchas a snimas obe bedny najednou.

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

Obrázek

merane cez Acoustic Analyzing System 5E

ja som myslel, ze XY je najblizsie realnej posluchovej situacii. mna predsa nezaujima, co sa deje za mojim chrbtom, ale co sa dostava do mojich usi.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

usi maju gulovu charakteristiku prave :)

vasek
Příspěvky: 2034
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek »

Copak může způspbpvat ten škaredej zub na basech? Já ho tam mám taky.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Jeste se Poshooku mrkni krome charakteristiky mikrofonu i na charakteristiku beden (jestli ji mas) a pak ty vysledky podle toho aproximuj.

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

fova píše:Jeste se Poshooku mrkni krome charakteristiky mikrofonu i na charakteristiku beden (jestli ji mas) a pak ty vysledky podle toho aproximuj.
v stredu si poziciam z roboty ECM8000 a premeriam kazdu bednu zvlast.
bedne nerobia ziaden problem, az na mierny vykyv (+-3db) okolo 12kHz su rovne. mozno mikrofony (pouzil som interne mikraky na Zoom H4) :))

Odpovědět