DIY basove pasti - the official thread

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Ok, diky. Budu delat rockwool 10cm placnutej na zed - btw, je to ten stejnej, o se dava do rohu? Nekde jsem cetl, ze ne....

Rohy teda udelam 0.5x0.5m, z 1 desky 4 trojuhelniky - co me ale zajima je, jestli neni lepsi ty rohy delat z tenciho rockwoolu - treba 5cm. Sice to bude asi vic prace, ale nebude to potom fungovat lip?

matucha

Příspěvek od matucha »

nesmysl... rohy delej nejmin z 10ky

je to ten stejnej... vlastne nevhodnej je jenom ten uplne nejmekkci rockmin (mene vhodnej) a pak ty ultra tuhy... sou hlavne zbytecne drahy

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

aha, takze ten airrock ND, 10cm na vsechno. Boky budu delat ze dreva u nastennych (celkem 3, 1 do obyvaku s klavirem, 2 do studia=zatim jen obdelnikova mistnost). Stejne tak i s rohovyma, 1 do rohu s klavirem, jinam to narvat nepujde, 2 do studia.

Kurna, to se ale moje baba nadre, slibila mi, ze mi je udela k narozkam, matros uz si koupila, pry at dovalim rockwool:)))

fova

Příspěvek od fova »

At pracuje v rukavicich a pokud mozno na vetranem prostranstvi.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Diky, radsi i to pripomenu - a s rouskou pres pusu. No vatu tam s ni budu davat spolecne, obalenou folii;)

fova

Příspěvek od fova »

Jo tu rousku jsem zapomnel zminit. Neni to sice skelna vata, ale i tak muze mit zdravotni problemy.

Ja bych radsi cpal vatu do igelitovych pytlu. U smrstovaci folie bych mel obavu, ze mi to nekde z toho bude unikat, pokud to spatne omotam.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

aha - igelit. pytle do kose jsou ok? Nejsou moc tenke?

fova

Příspěvek od fova »

Ty prave muzes pri manipulaci lehce protrhnout. Daji se koupit takove velke igelitove pytle pro prumyslove vyuziti, ktere maji dost velkou tloustku (odhaduji 0,5mm, ale mohu se mylit).
Vlozis do toho vatu, zahnes otevreny konec pytle a sponkovackou to prostrilis na nekolika mistech.
Latku na pasti take muzes nastrilet sponkovackou.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Aha, tak to jeste musim splasit ty pytle, zajedu do PEMAR, to jsou vyrobci igelitu. Se sponkovackou mi to je jasny, diky moc za rady :mrgreen:

vasek

Příspěvek od vasek »

Rukavice a dlouhej rukáv určitě, jinak s tou rouškou bych to neviděl až tak žhavý, myslím si, že ty vlákna jsou dost těžký, tudíž nelítají.

skeld

Příspěvek od skeld »

Mě teďka obalovali Rockwoolem celej barák, samozřejmě z venku, byli to chlapi od fochu a taky jsem nepostřehl, že by používali roušky a to s tim dělaj skoro furt.

kexik

Příspěvek od kexik »

skeld píše:Mě teďka obalovali Rockwoolem celej barák, samozřejmě z venku, byli to chlapi od fochu a taky jsem nepostřehl, že by používali roušky a to s tim dělaj skoro furt.
ja tiez robim v organickom labaku bez rukavic, co ale neznamena to ze organicke latky su neskodne, len to, ze som ignorant...

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Tak stredovy pasti uz jsou hotovy a je to naprosta parada;) Struny v klaviru prestaly cinkat, jeste rohove DYI a jsem totalne v pohode.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Obrázek

vzorovanou latku bych nikdy nemel odvahu pouzit ale tohle vypada moc hezky

.

vasek

Příspěvek od vasek »

upman: ty první 2 fotky - to je vnitřní zateplení či co?

Odpovědět