DIY basove pasti - the official thread
Jestlize s pribyvajici vzdalenosti od monitoru je to horsi a horsi, tak neni problem naopak na zadni stene?
Selsky rozum mi rika, ze na zadni stene vznika odraz, ktery se vraci zpet do sweet pointu a postupne slabne. Cestou se odraz odecita od signalu generovaneho monitory a tak vznika ten zub.
Co vy na to?
Selsky rozum mi rika, ze na zadni stene vznika odraz, ktery se vraci zpet do sweet pointu a postupne slabne. Cestou se odraz odecita od signalu generovaneho monitory a tak vznika ten zub.
Co vy na to?
polovia zadnej steny je pohybliva, uplne ju otvorim a skusim zmeratfova píše:Jestlize s pribyvajici vzdalenosti od monitoru je to horsi a horsi, tak neni problem naopak na zadni stene?
Co vy na to?
Muzes to zkusit, ale tipuji si, ze to bude jeste horsi.Poshook píše:polovia zadnej steny je pohybliva, uplne ju otvorim a skusim zmeratfova píše:Jestlize s pribyvajici vzdalenosti od monitoru je to horsi a horsi, tak neni problem naopak na zadni stene?
Co vy na to?
Dosud to fungovalo tak, ze paravany skoro vsechny odrazy pohltily. Kdyz je das pryc, poleti ti jich zpet do sweet pointu mnohem vic.
Spis bych paravany mirne pootocil a tim odklonil odrazy ze sweet pointu.
presne to iste sa deje pri odraze od zadnej steny. z grafu nezistis, ktora stena to ma na svedomi. lambda/4 pre 85Hz je nejakych 90cm, takze to mozu byt obe steny. intenzita signalu klesa so stvorcom vzdialenosti, takze ja to sacujem na stenu za bednami, ale mozem sa mylitfova píše:Jestlize s pribyvajici vzdalenosti od monitoru je to horsi a horsi, tak neni problem naopak na zadni stene?
Co vy na to?
No ale kdyz ten zub mizi s pribyvajici vzdalenosti od zadni steny?kexik píše:presne to iste sa deje pri odraze od zadnej steny. z grafu nezistis, ktora stena to ma na svedomi. lambda/4 pre 85Hz je nejakych 90cm, takze to mozu byt obe steny. intenzita signalu klesa so stvorcom vzdialenosti, takze ja to sacujem na stenu za bednami, ale mozem sa mylitfova píše:Jestlize s pribyvajici vzdalenosti od monitoru je to horsi a horsi, tak neni problem naopak na zadni stene?
Co vy na to?
no od jednej steny sa vzdalujes k druhej priblizujesfova píše:No ale kdyz ten zub mizi s pribyvajici vzdalenosti od zadni steny?kexik píše:presne to iste sa deje pri odraze od zadnej steny. z grafu nezistis, ktora stena to ma na svedomi. lambda/4 pre 85Hz je nejakych 90cm, takze to mozu byt obe steny. intenzita signalu klesa so stvorcom vzdialenosti, takze ja to sacujem na stenu za bednami, ale mozem sa mylitfova píše:Jestlize s pribyvajici vzdalenosti od monitoru je to horsi a horsi, tak neni problem naopak na zadni stene?
Co vy na to?
Vliv to mit muze.
U bezne zdi se basy rovnou odrazi zpet do mistnosti, kdezto u dute sachty se jich nejprve dost pohlti v sachte, pak se to tam zacne mlatit a nakonec ti nejaky zbytek zvuku hodne opozdene zase poleti zpet do mistnosti.
Takze leva cast zdi se bude akusticky chovat jinak nez prava.
Hele, ja bych zkusil natocit paravany a kdyz by to nepomohlo, tak bych zkusil behat s balikem vaty po mistnosti a merit, kde je ten problem. Tu vatu bych polozil i pred tu sachtu.
U bezne zdi se basy rovnou odrazi zpet do mistnosti, kdezto u dute sachty se jich nejprve dost pohlti v sachte, pak se to tam zacne mlatit a nakonec ti nejaky zbytek zvuku hodne opozdene zase poleti zpet do mistnosti.
Takze leva cast zdi se bude akusticky chovat jinak nez prava.
Hele, ja bych zkusil natocit paravany a kdyz by to nepomohlo, tak bych zkusil behat s balikem vaty po mistnosti a merit, kde je ten problem. Tu vatu bych polozil i pred tu sachtu.