Tudy, Upmane, vy mi dáváte

Mám nový nákres, jak bych udělal změny:
Matucho, nemůžu potáhnout obě dlouhé stěny, i když vím, že by to bylo nejlepší. Tak jak řekl Tudy. Je to obytná místnost, takže musím dělat kompromisy. Fovo, to samé platí o otočení stolu. Když ho otočím buď budu koukat proti světlu a nebo mi bude svítit do displaye (slunce svítí do pokoje půl dne). Navíc takhle se mi to esteticky líbí. Takže se snažím najít jiné řešení. Ptal jsi se na fotky těch překladů, posílám fotky rohu u gauče. Druhý roh u stolu je stejný (navíc jsou tam trubky od topení). Koukám, že můžu vložit jen dva soubory do příspěvku. Fotky pošlu v dalším. Ještě jedna fotka ale z pohledu na levý rack a skříň:
Co se týká rookwoolu. Volil bych variantu 15cm bez vzduchové mezery. Jak jsem pochopil, mělo by to mít stejný efekt jako 10cm + 5cm vzduchová mezera. Sice to bude trochu dražší, ale zase nebudu muset řešit, jak rockwool jednoduše umístit. Panely za monitorama a nad gaučem připevním přímo na zeď (Matucho můžu vrtat

. Jak jsi to myslel s tou skříní? Dát jí někam jinam? Kam?) Panely budou v rámu ze dřevotřísky, stejné jako je stůl. Mám dotaz na tloušťku panelu za gaučem. Tudy doporučuje tloušťku 20cm. Co vy na to, bude rozdíl proti 15cm? Je fakt, že v tomto rohu to duní festově

Panely za skříní, pod skříní a pod gaučem nebudou v rámu (to je asi logické), ale chci se zeptat, dávat je do látky, mi nepřijde z hlediska úklidu moc efektivní. Řešil jste to někdo? Nevím, jak by panely vypadaly po půl roce vytírání podlahy.

Co se týká basových pastí, udělal bych zatím jen tu naproti dveřím. Je to jediný klasický roh, který umožňuje udělat past o hraně 46cm. Plánuju koupit nějaký koberec, který bych dal ke komodě. Basové pasti u okna bych možná řešil ve druhé fázi. Ještě se chci zeptat na panel za monitorama. Vyměřil jsem ho na délku 2m a výšku 80cm. Není moc dlouhý? Ještě by šel dát jeden panel pod něj. Mám to teď řešit?
Díky za váš čas a pomoc...