DIY basove pasti - the official thread
Hod sem, prosim, obrazek te mistnosti.120BPM píše:Kluci, moje mistnost ma 2,55 a 2,9 metru a rozhodne potrebuje nejake basove pasti. Problemem jsou ale moje rohy a celkova clenitost toho prostoru. Pisete, ze je vhodny aby to bylo v rohu siroky asi tak 40 az 50 cm ale ja mam treba u tech rohu zdirky a za stolem je ve zdi zapustena knihovna, ktera je k rohu tak na 30 cm. Jak bych to mel vyresit?
Aha. Promin. no je to vicemene klasicky ctverec nebo spis obdelnik ale na jedny strane (kdyz sedim celem k stolu a reproduktorum tak je to nalevo) jsou balkonovy dvere na verandu a okna zakryty takovym tim cernym sametem jak se pouziva v divadle na vykryti portalu a mezi okanama je jeste isover starej (neco jako ten rockwooll si myslim). No a za mnou pak je v pravym rohu umyvadlo, to je prvni problemovej roh a pak prede mnou za stolem konci na ty levy strane to okno strasne blizko u te zdi na ni kolme. Tam jsem premyslel o tom valci taky a na proti tedy po me prave ruce kdyz cumim do beden jsou zase zdirky v rohu ale ty bych mohl tim rockwoolem zahazet a pouzivat jiny. Ono je to tam v tech rozich vubec takove komplikovane. 

Roh c. 1 - bud ten valec nebo nerovnoramenny trojuhelnik od hrany polic k oknu. To druhe reseni bude ale asi horsi, protoze se obavam, ze nedocilis potrebnou tloustku. Kdyz tam postavis sloup ve tvaru valce, tak by to mohlo byt ok.
Roh c.2 - Resil bych s ohledem na esteticnost stejne, jako bude roh c.1
Kdyz uz tam nechas tu polici, tak bych doporucil dat za kazdy monitor malou desku z rockwoolu. Z beden dozadu moc zvuku nejde, ale pro jistotu.
Roh c.3
Past (at uz valec nebo trojuhelnik) poves na skoby nad umyvadlo. Rozhodne bych ten roh nenechaval tak, jak to je ted.
Ty molitany bych strhal a vyhodil. Jsou osklive a vyresi ti stejne jen vysky a vyssi stredy. Misto nich poves na zed 10cm siroky ram, uvnitr ktereho bude v igelitu deska rockwoolu. Cele to pak potahni latkou.
Roh c. 4
Tady zase muzes dat asi jen ten valec.
Celkove shrnuto, bych doporucoval tri valce stojici na zemi a jeden valec visici ve vzduchu, nad umyvadlem.
Krome toho bych na volne plochy zdi povesil ramy s deskami rockwoolu. To by melo stacit pro utlumeni.
Roh c.2 - Resil bych s ohledem na esteticnost stejne, jako bude roh c.1
Kdyz uz tam nechas tu polici, tak bych doporucil dat za kazdy monitor malou desku z rockwoolu. Z beden dozadu moc zvuku nejde, ale pro jistotu.
Roh c.3
Past (at uz valec nebo trojuhelnik) poves na skoby nad umyvadlo. Rozhodne bych ten roh nenechaval tak, jak to je ted.
Ty molitany bych strhal a vyhodil. Jsou osklive a vyresi ti stejne jen vysky a vyssi stredy. Misto nich poves na zed 10cm siroky ram, uvnitr ktereho bude v igelitu deska rockwoolu. Cele to pak potahni latkou.
Roh c. 4
Tady zase muzes dat asi jen ten valec.
Celkove shrnuto, bych doporucoval tri valce stojici na zemi a jeden valec visici ve vzduchu, nad umyvadlem.
Krome toho bych na volne plochy zdi povesil ramy s deskami rockwoolu. To by melo stacit pro utlumeni.
Ja je zavosoval: v OBI jsem koupil takovy plysek provrtany uprostred, tvar kolecka, s 2ma dirkama pro hrebicky - je to urene pro upevneni obrazu. Do zdi pak hmozdenka a sroub se zapustenou hlavou, nechat ho kapku koukat a zavesit.Brooklyn / juanita juarez píše:ti z vas, kdoz jste nekam svoje pasti zavesovali: jakym zpusobem? vedle ramu bych rad neco povesil na strop a premyslim, jak to udelam. zkousel jste nekdo velcro?
Rada:
- bud udelek 1 bodove upevneni a mas po starostech
- pokud budes delat 2 bodove (jako ja), dej si sakra majzla, at natluces oba upevnovaci body do stejne vysky
- az bude zavesovat a nahodou to nebude v rovine, nech si koukat vetsi cast sroubu a kladivem to pomalu kdyztak ohybej, az dosahnes roviny
To pude pryc samozrejme. Pak tam asi dam nejaky tabule s rockwoolem.fova píše:Co to tam visi bile na te zdi (roh c. 3 a 4)? To maji byt take nejake akusticke upravy jako ten molitan?
Doporucuju take strhat a vyhodit.
Tak dik za rady. Vrhnu se na to. Blby je akurat to veseni. Ja jsem v podnajmu a nevim jestli mi domaci dovoli tam vrtat. Lepeni bylo schvaleny

Ola, tak uz mam i rohovou past a musim rict, ze funguje naprosto suprove. Z pod klaviru jsem vyndal baleni rockwoolu a ejhle, nic nerezonuje, zadne mega reverb, jenom takovy decentni, kdyz otevru desku, tak mi nevypadavaj okna a zvuk je nadherne mohutnej, proste parada. Tady jsou etapy az do zaveru (foceno telefonem, kvalita mizerna).

Zkousel sem to izavesit na takove ty srandy, co se jenom nabiji do zdi, pry vydrzi 20kg, plastovy hacek se 3mi hrebicky a 1 centralnim. Asi zalezi do coho se to tluce, ale v omitce to nedrzi.120BPM píše:ale vrtani nevim nevim . . .
Jinak vaha pasti je cca 3kg, tj. prilepit by to asi ani neslo, moc velika plocha...