Domácí nahrávací studio
Domácí nahrávací studio
Zdravím.
Chci se zeptat na pár věcí. Chci si pořídit domácí nahrávací studio pro účely reggae a hiphop, takže žádná kapela. Nechci to nahrávat do pc, protože pc nerozumim. Potřebuju poradit, jakou mašinku na nahrávání, co si myslíte tady o té? http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -44616.php
Pak potřebuju poradit nějakej dobrej studiovej mikrofon a jaký monitory. Slyšel jsem, že jsou dobrý Alesis mk2 aktiv.
Chci do toho ze začátku vrazit tak 30 tis. a postupně dokupovat, aby nahrávka stála za to.
Budu rád za každou radu.
Chci se zeptat na pár věcí. Chci si pořídit domácí nahrávací studio pro účely reggae a hiphop, takže žádná kapela. Nechci to nahrávat do pc, protože pc nerozumim. Potřebuju poradit, jakou mašinku na nahrávání, co si myslíte tady o té? http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -44616.php
Pak potřebuju poradit nějakej dobrej studiovej mikrofon a jaký monitory. Slyšel jsem, že jsou dobrý Alesis mk2 aktiv.
Chci do toho ze začátku vrazit tak 30 tis. a postupně dokupovat, aby nahrávka stála za to.
Budu rád za každou radu.
raven: Kup si do zacatku treba Krky.. RP8 V2 za tu cenu sou slusny.. stavel sem u kamosu neco podobnyho za 30tis. pocitac zvukovka monitory.. ty budes mit misto PC nakej HDRecorder a usetris na PC .. takze vrazis do mikraku.. bedny kolem tech 12-13K do zacatku stacej.
Myslim si, ale ze o mikrofonech, preampech monitorech se tady doctes clanku az az.. btw. v te cenove relaci alesisu podle me dneska uz koupis slusnejsi bedny.. viz treba naky krky.
Myslim si, ale ze o mikrofonech, preampech monitorech se tady doctes clanku az az.. btw. v te cenove relaci alesisu podle me dneska uz koupis slusnejsi bedny.. viz treba naky krky.
TOM-Thak: Díky za radu ohledně beden, ty krky vypadají dobře.
Ještě by mě zajímal názor na tu mašinku, na kterou jsem dával odkaz. Původně jsem chtěl korg d888, ale pak jsem objevil tohohle bosse a líbí se mi, že má vypalovačku a delay a navíc je levnější, takže nevím a váhám a proto potřebuju poradit nebo slyšet jiný názor.
Ještě by mě zajímal názor na tu mašinku, na kterou jsem dával odkaz. Původně jsem chtěl korg d888, ale pak jsem objevil tohohle bosse a líbí se mi, že má vypalovačku a delay a navíc je levnější, takže nevím a váhám a proto potřebuju poradit nebo slyšet jiný názor.
Nahravadlo bych poridil treba z bazaru, prijde mi, ze na MIDI.cz se to jenom hemzi pac se toho kazdej rad zbavi a ceny jsou celkem priznivy. Novy bych nekupoval... Spis bych teda dbal na to, aby tam byl zaznam ve 24-bitech a popripade slusnej display, pac co sem delal s HDR levnejsima masinama (Tascam DP-01), tak to je katastrofa. Dulezite jsou taky preampy, pocet vstupu i faderu...
aha, tak to je moj clovekmarian píše:ale on nema rad pcEXCOM píše:raven :.. kolkokrat budes pouizvat napalovacku... to same mozes spravit aj na PC...
ale aj napriek tomu musel sem poslat spravu cez notas alebo pc.. a urcite ma napalovacku
Raven " ten BOSS som nemal v rukach .. ale nahrava len na karty .. a len 2 stopy .. mozno ti to staci .. Mal som pozicany ten KOrg 888 .. To je podla mna ina trieda .. seriozna kovova konstrukcia .. mozes nahravat 8 stop naraz .. celkom dobre povymyslane .. ma to urcite viacej moznosti ako ten BOSS .. nema samozrejme tu napalovacku .. KOrg ma vyhodu ze mozes trebars v skusobni nahrat celu kapelu (resp. 8 trackov) .. to je fajn podla mna .. ma to aj 8 vystupov , cize na koncertoch sa to da pouzivat na playbacky ..
Taky mi to připadá trošku jako sebetrýzněníwire píše:imho... fakt pouze imho...
v dnesni dobe se poustet do nahravani, nebo nedejboze editace a sekvencovani atd, bez pocitace... to je hodne zbytecne bolestiva cesta
ale proti gustu...
Btw. na co se to jeste vyrabi? Snad jen na nahravani v terenu, ale i tak mas notas a externi zvukovku s vice moznostma. Prece v dnesni dobe chtit delat neco s technikou a neumet ovladat PC mi prijde jako blbost. Vzdyt ty HDR maj taky menu .. pamet.. apod. to same mobilni telefony.. vsecko na jedno kopyto. Nauci se clovek jeden princip a lze ho aplikovat na veskerou techniku.
Nevím jestli srovnání digitální nahrávač s HDD vs PC s HDD je něco jako plátno vs PCEXCOM píše:chlapci, hovorite tu o tom na co mat platno a olej ked tu mame tablet a PC![]()