Domácí nahrávání, nejjednodušší cesta.
Domácí nahrávání, nejjednodušší cesta.
Zdravím,
vůbec se nevyznám v aparatuře a zvuku a nikde jsem nenašel nějaké shrnutí, tak se ptám tu.
chtěl bych si doma nahrávat nějaké projekty(Elektroakustická kytara a mikrofon), mám notebook(bez mikrofonního vstupu, windows 10). Mikrofon 6.3jack a k obojímu mám dohromady jedno kombo.
Mohu se zeptat na nejjednodušší a nejlevnější variantu jak si zpěv i kytaru laicky nahrát jen pro svou potřebu? Taky jaký program se vám zdá nejpříhodnější?
Díky Ondra
vůbec se nevyznám v aparatuře a zvuku a nikde jsem nenašel nějaké shrnutí, tak se ptám tu.
chtěl bych si doma nahrávat nějaké projekty(Elektroakustická kytara a mikrofon), mám notebook(bez mikrofonního vstupu, windows 10). Mikrofon 6.3jack a k obojímu mám dohromady jedno kombo.
Mohu se zeptat na nejjednodušší a nejlevnější variantu jak si zpěv i kytaru laicky nahrát jen pro svou potřebu? Taky jaký program se vám zdá nejpříhodnější?
Díky Ondra
Re: Domácí nahrávání, nejjednodušší cesta.
Podle mě potřebuješ, zvukovou kartu, pořádný mikrofon a poslechové monitory a nebo v nouzi sluchátka.
Softwaru je spousta. Nejpoužívanějši tady je asi Cubase, ale existuje i Reaperr, Studio One, pro Mac Logic a spoustu dalších softů.
Ke zvukové kartě bývá dost často nějaká ořezaná, ale do začátku postačující verze softu.
Teď mně napadlo, že budeš potřebovat možná dva mikráky a to na zpěv a na kytaru.
Nahoď kolik do toho chceš investovat a můžem se bavit o konkrétních značkách.
Jo teď vidím, že co nejlevnější, tak ostatní třeba něco nabídnou.
Softwaru je spousta. Nejpoužívanějši tady je asi Cubase, ale existuje i Reaperr, Studio One, pro Mac Logic a spoustu dalších softů.
Ke zvukové kartě bývá dost často nějaká ořezaná, ale do začátku postačující verze softu.
Teď mně napadlo, že budeš potřebovat možná dva mikráky a to na zpěv a na kytaru.
Nahoď kolik do toho chceš investovat a můžem se bavit o konkrétních značkách.
Jo teď vidím, že co nejlevnější, tak ostatní třeba něco nabídnou.
https://www.muziker.sk/novox-nc-1-usb-c ... ock-905841
Toto bude asi najlacnejsia varianta ako nahrat spev aj gitaru.
Jeden mam na predaj.
Ale ak je tvoj rozpocet je lepsi potom zvukova karta.
Toto bude asi najlacnejsia varianta ako nahrat spev aj gitaru.
Jeden mam na predaj.
Ale ak je tvoj rozpocet je lepsi potom zvukova karta.
Doopravdy budu potřebovat nástrojový mikrofon? Mám jak mikrofon(6.3), tak elektroakustickou kytaru. Myslel jsem, že existuje nějaká zvukovka, do které obojí zapojím a ta mi to pošle do notebooku. Zároveň nějakou rozbočku nebo zvukovku s vývodem, abych použil jako odposlech to kombo. Vše je amatérské, na kvalitě mi zatím tak nezáleží. Kytara je Simon and Patrick Songsmith A3T, mikrofon nějaký obyčejný za 600,-, a kombo Kustom Sienna 35 Pro. Nic moc, ale pro učení dostačující. Chci to nahrávat vážně jen pro sebe a otázka zní, jak to udělat.
Díky moc za veškeré rady.
Ondra
Díky moc za veškeré rady.
Ondra
Concord, díky, ale chtěl bych nahrávat i kytaru. Rozpočet nemám, hledám to nejlevnější a pohodlné řešení.
Nějaké řešení se zvukovkou by se dalo pořídit za kolik? Tak, aby kombo přehrávalo zpěv i kytaru a zároveň se nahrávaly. Nahrálo by se mi to do více stop, nebo je potřeba je pak softwarově rozdělit?
Mikrofon má 6,3 jack, dá se koupit nějaká redukce? Jak se dá zařídit, aby zvuk zároveň hrál i z komba?
Karta ma 2x 6,3Jack input. Ale aj XLR. Jednoducho vystup zo zvukovky zapojis do komba. Takze najlepsie 2X RCA----6,3Jack STEREO. Takze zvuk pojde do komba tak ako doteraz - ale najprv do karty a z karty do komba. Karta bude cez USB zapojena do PC. A tam sa zaroven bude nahravat zvuk.
Ja bych ti pro dvoustope nahravani doporucil tohle: https://kytary.cz/zoom-h4n-pro/HN167312/
Pokud bys do budoucna chtel 4 kanaly, pak tohle: https://kytary.cz/zoom-h6/HN143127/
A mohlo by ti to nahradit možná i mikrofon a zvukovku.
Pokud bys do budoucna chtel 4 kanaly, pak tohle: https://kytary.cz/zoom-h6/HN143127/
A mohlo by ti to nahradit možná i mikrofon a zvukovku.
Ještě jde i o to jestli tu nahrávku bude míchat.
Pokud ty nahrávadla mají export po stopách, tak to nebude problém a nějak to smíchá i v Audacity.
Pokude ne, tak to problém je.
Jo eště, mně se ty nahrávadla líbí, umožňují v náběru fajn věci a nemusíš sebou vláčet počítač.
Pokud ty nahrávadla mají export po stopách, tak to nebude problém a nějak to smíchá i v Audacity.
Pokude ne, tak to problém je.
Jo eště, mně se ty nahrávadla líbí, umožňují v náběru fajn věci a nemusíš sebou vláčet počítač.