Domácí studio - HW Recorder, nebo SW Multitrack? Poraďte...

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Jindrix

Domácí studio - HW Recorder, nebo SW Multitrack? Poraďte...

Příspěvek od Jindrix »

Zdravím a mám (pro někoho asi podivnou) otázku.
Přiblížím situaci:

Tvořím přes MIDI sequencer a HW syntezátory skladby.

Mám 8-stopý audio HD recorder. Umí sice přes MIDI synchronizovat "hodiny" se sequencerem nebo MIDI kompatibilním hudebním SW, ale... Bohužel lze současně nahrávat jen 2 stopy, nemá individuální výstupy jednotlivých stop a výsledná "míchačka" se musí dělat na něm do dvou master-stop s minimem možností úprav jednotlivých stop (pouze 2-pásmový EQ, jen 1x AUX na efekt- post-fader, return do hlavního mixu). Výslednou mixáž lze pak pustit buď analog-audio sterovýstupem "ven" k dalšímu zpracování, nebo rovnou na zařízení exportovat do WAV a po USB nahrát do PC- bohužel jen ve formátu 44.1/ 16-bit, což je pro následný mastering asi hodně špatné.

Současně mám ale i SW Cubase SX, slušný počítač a externí zvukovku E-MU 1616 s individuálními vstupy i výstupy (sice jen 2x stereo in a 4x stereo out) a k tomu klasický HW mixpult, HW efektové jednotky a zvukové procesory (multiefekty, 1x compresor/limiter, 1xsurround/enhancer/exciter/bass-enhancer apod.).

Co myslíte, že je v tomto případě lepší pro natáčení a míchání skladeb - ten HW multitrack recorder, nebo SW?
Předem díky za vaše reakce a nebijte mě hned, prosím :)

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Proc bychom te meli bit ?

Myslim, ze pokud zvladas praci s pocitacem a vsim tim ext zarizenim co mas tak by asi byla lepsi tahle cesta (EMU-PC-EXT.PROCESING-PULT).

Na druhou stranu se setkavam se spoustou lidi (tedy zejmena starsich muzikantu) kteri praci s pocitacem nezvladaji a nejsou schopni se ji naucit. Tem je pocitac pri jejich tvorbe spis pritezi, tam bych doporucil HW masinku.
Naposledy upravil(a) safa dne 12 kvě 2007 21:42, celkem upraveno 1 x.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Urcite SW nahravanie, ako Safa radi. Z toho co pises vypada ze si s pocitacom kamarat, robit ti na PC nevadi, tak to budes mat rychlejsie aj flexibilnejsie. Ak sa ti niekedy v buducnosti zaziada nahravat na vyssie rozlisenie alebo viac vstupov naraz, jednoducho staci vymenit zvukovku cez ktoru nahravas.

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

safa, hawkens1: Díky za názory, pánové! Už po první odpovědi jsem to tady u sebe začal zkusmo trochu reorganizovat a zkoušet a vypadá to, že to půjde :)

Takže ten multistopý HD rekordér asi prodám, až mi to bude naplno "šlapat" přes software.

Každopádně ještě jednou díky.

PS: hawkens1: No, prací s počítači se primárně živím, takže bych s nimi trochu kamarád být měl :)

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Taaak, takze "hned" sa skoncilo, mozeme ta zacat bit :)

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

hawkens1: ;) Ba ne, byli jste na mě hodní. Díky!

Odpovědět