Přiblížím situaci:
Tvořím přes MIDI sequencer a HW syntezátory skladby.
Mám 8-stopý audio HD recorder. Umí sice přes MIDI synchronizovat "hodiny" se sequencerem nebo MIDI kompatibilním hudebním SW, ale... Bohužel lze současně nahrávat jen 2 stopy, nemá individuální výstupy jednotlivých stop a výsledná "míchačka" se musí dělat na něm do dvou master-stop s minimem možností úprav jednotlivých stop (pouze 2-pásmový EQ, jen 1x AUX na efekt- post-fader, return do hlavního mixu). Výslednou mixáž lze pak pustit buď analog-audio sterovýstupem "ven" k dalšímu zpracování, nebo rovnou na zařízení exportovat do WAV a po USB nahrát do PC- bohužel jen ve formátu 44.1/ 16-bit, což je pro následný mastering asi hodně špatné.
Současně mám ale i SW Cubase SX, slušný počítač a externí zvukovku E-MU 1616 s individuálními vstupy i výstupy (sice jen 2x stereo in a 4x stereo out) a k tomu klasický HW mixpult, HW efektové jednotky a zvukové procesory (multiefekty, 1x compresor/limiter, 1xsurround/enhancer/exciter/bass-enhancer apod.).
Co myslíte, že je v tomto případě lepší pro natáčení a míchání skladeb - ten HW multitrack recorder, nebo SW?
Předem díky za vaše reakce a nebijte mě hned, prosím