dotaz mic-mix-pc-record

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Bondyfan
Příspěvky: 11
Registrován: 07 srp 2012 14:37

dotaz mic-mix-pc-record

Příspěvek od Bondyfan » 07 srp 2012 17:10

Zdravím.
Mám takový dotaz.
Koupil jsem si mikrofon AKG perception 120 s mixem Behringer XENYX 1002FX.
Mikrofon jsem zapojil do mixu přes XLR kabel, mix z outu přes cinch stereo-jack 3,5 do PC.
Příjde mi, že mikrofon nemá tak kvalitní zvuk jako kdybych ho poslouchal v real-timu rovnou z mixu.
Je možné, že by to bylo tím že nemám dost dobrou zvukovou kartu?(mám integrovanou v základní desce, která je stará 6 let.)
Myslíte si, že kdybych si koupil například tuhle http://www.alza.cz/creative-sound-blast ... 183504.htm , že by to zlepšilo kvalitu mikrofonního zvuku? Děkuju :)

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: dotaz mic-mix-pc-record

Příspěvek od komasix » 07 srp 2012 17:32

Doporučuju si koupit zvukovku určenou na nahrávání. Tím se tvůj problém vyřeší.
Hledej třeba na kytary.cz nebo muziker.cz apod.

Bondyfan
Příspěvky: 11
Registrován: 07 srp 2012 14:37

Re: dotaz mic-mix-pc-record

Příspěvek od Bondyfan » 09 srp 2012 04:01

Děkuju za odpověď.
A je jedno jestli si koupím externí nebo interní?
Je v tom nějaký rozdíl? Např. Cena/kvalita..?
Děkuju.

Kelley
Příspěvky: 253
Registrován: 10 bře 2009 14:09

Re: dotaz mic-mix-pc-record

Příspěvek od Kelley » 09 srp 2012 08:19

Interní nebo externí - na to se nedá tak jednoznačně odpovědět. Obě mají své výhody i nevýhody (interní může být při stejné kvalitě levnější, nezabere místo na stole, ale zase se musíš ohýbat dozadu za PC, když do ní chceš něco zapojit a může být náchylnější k rušení z PC než externí, externí můžeš přenášet a připojit k notebooku apod...). Ale v každém případě pokud chceš něco skutečně na NAHRÁVÁNÍ (jak píše Koma6), tak se obloukem vyhni firmě Creative Labs a kup si něco v prodejně hudebních nástrojů určeného na nahrávání. M-Audio, ESI, Focusrite, Presonus nebo aspoň Behringer... Jo a proč pořád všichni kupujete ty mixy ? Co v nich chcete furt mixovat ? Všechno zvládne zvukovka sama o sobě i bez mixu (když má fantomové napájení - to je potřeba si ověřit před koupí).
Například: http://kytary.cz/m-audio-fast-track/HN107849/, http://kytary.cz/focusrite-scarlett-2i2/HN122113/, http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,1974,!PVS,1974 ....

Bondyfan
Příspěvky: 11
Registrován: 07 srp 2012 14:37

Re: dotaz mic-mix-pc-record

Příspěvek od Bondyfan » 09 srp 2012 21:17

Dík moc.
Teď se rozhoduju mezi ESI MAYA44 a ESI Juli@
MAYA44 má fantomové napájení, ale zas Juli@ má midi výstup.
Jde mi o to že si budu kupovat midi keyboard. Kdybych to zapojil do midi vstupu ktery mam na desce(driv pouzivane na normalni pc klavesnice), pujde to pres ASIO?(Teda jestli to vubec jsou midi vstupy) Když už mám ten mix s phantomem tak nebylo by lepší si připlatit 1000 a koupit Juliu?
moje foto midi vstupů.?? - http://imageshack.us/photo/my-images/854/img00031ol.jpg
Děkuju.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: dotaz mic-mix-pc-record

Příspěvek od pavlii » 09 srp 2012 21:56

To je za poslední dobu druhá super informace (těsně za "vlnastůl") :-) na tuhle informaci "...midi vstupu ktery mam na desce(driv pouzivane na normalni pc klavesnice)..." jsi přišel jak? A ASIO v tomhle směru do toho také nemá co mluvit, ach jo...

V zásadě není nutné bazírovat na MIDI in/out portech na zvukovce; prakticky každý MIDI keyboard má USB připojení, které funguje jako MIDI in/out. Můžeš teda ušetřit tu tisícovku ;-)

P.

Bondyfan
Příspěvky: 11
Registrován: 07 srp 2012 14:37

Re: dotaz mic-mix-pc-record

Příspěvek od Bondyfan » 09 srp 2012 23:10

Promiň, moje chyba :(.
Dobře a kdybych měl zvukovku, která nepodporuje ASIO, šlapala by keyboard přes ASIO? (kdybych ho nastavil(např v FL studiu)a tím pádem bych měl menší latency..)
A ještě jedna otázka.. Je rozdíl v latency USB vs MIDI? Děkuju. :?

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: dotaz mic-mix-pc-record

Příspěvek od jusuf » 10 srp 2012 00:14

MIDI kontrolér, resp. klávesnica - posiela iba info o tom ,jaka klávesa bola stlačená a pod. Táto informácia je väčšinou málo "hustá" na to, aby sa prejavila nejaká vaditeľná "latency". Čiže keď stlačíš klávesu, PC o tom "vie" hneď. To je jedno, či je MIDI IN cez 5kolík, Gameport, USB (aspoň by malo byť).
Následne s číselnou MIDI informáciou o stlačení klávesy musí niečo urobiť softvér. Ten napr. napíše notu, alebo zabliká, alebo pošle info o note do VST syntu.
"Latency" zvukovky sa prejavuje práve v tom generovaní zvuku, či už z VST, nahranej stopy, alebo efektov na živom vstupe...
...nejak tak...

Bondyfan
Příspěvky: 11
Registrován: 07 srp 2012 14:37

Re: dotaz mic-mix-pc-record

Příspěvek od Bondyfan » 10 srp 2012 14:01

Dekuju. Tohle jsem presne potreboval vedet =)).
Dobre, tak proc by se teda vyrabely zvukovky s midi vstupem kdyz se to muze zapojit pres USB?

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: dotaz mic-mix-pc-record

Příspěvek od matucha » 10 srp 2012 14:13

Treba kdyz na to potrebujes pripojit neco, co midi po USB neumi (starsi veci atd). Ale kdyz jediny co potrebujes je midi klavesy a zvukovka na nahravani/prehravani. Tak pro tebe midi na zvukovce nejsou vubec smerodatny, protoze si koupis kontroler s midi po usb a mas to vyreseny.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: dotaz mic-mix-pc-record

Příspěvek od Kermitak » 10 srp 2012 14:25

Jinak pokud nahodou mas zakladni desku, ktera ma jeste game port, mas i midi in/out pro pripad, ze bys nekdy potreboval pripojit neco co midi po usb neumi. Staci si jen koupit kablik midi/gameport.



Odpovědět