Zdravím.
Můžete mi prosím někdo napsat, jaký je praktický přínos automatizace. K čemu je dobrá. Jaké má výhody? S automatizací se teprve seznamuji a věřím, že mi na tomto fóru pomůžete v mých hudebních začátcích. Tvorbou hudby se prokousávám docela pomalu. Díky, Petr
Dotaz na Automatizaci ...
Re: Dotaz na Automatizaci ...
Petře, jak to napsat pochopitelně?
Jde o to, že automatizací můžeš plynule během tracku měnit nějaký parametr např. volume neboli hlasitost můžeš různě měnit a tak to jde i u panoramy a ostatních parametrů, které se ti k automatizaci nabízí.
Jde o to, že automatizací můžeš plynule během tracku měnit nějaký parametr např. volume neboli hlasitost můžeš různě měnit a tak to jde i u panoramy a ostatních parametrů, které se ti k automatizaci nabízí.
Psal jsi tu nekde, ze pouzivas Sonar, tak tady mas tutorialy o automatizaci , primo v Sonaru.K pochopeni ani nepotrebujes znat anglictinu.Z tech videi hned poznas, k cemu je ta automatizace dobra.
https://www.youtube.com/results?search_ ... automation
https://www.youtube.com/results?search_ ... automation
- Greyhound90
Automatizaci můžeš třeba použít, když máš např. bicí stopu a potřebuješ někde ve skladbě ztlumit, nebo zcela vypnout bicí. Místo toho, abys stopu střihnul a nechal tam prázdné místo, použiješ automatizaci. Přepneš se do modu automatizace a nakreslíš si křivku hlasitosti podle potřeb. Nebo když potřebuješ pomalý nájezd nějakého nástroje ve skladbě, totéž. Samozřejmě automatizace se netýká jen hlasitosti. Můžeš pomocí ní třeba zesilovat efekt nějakého nástroje když používáš plugin. A samozřejmě pomocí automatizace můžeš dělat panoramu L/R. Nebo: vokál, typický případ. Někdo zpívá normálně a pak v některé části příliš hlasitě. Když ztlumíš šavli na mixu bude vše příliš slabé. Tady má místo právě automatizace - v momentě, kdy zpěvák to příliš přežene, použiješ automatizaci a to příliš hlasité místo jeho zpěvu stáhneš pomocí jí. Stručně tedy řečeno: automatizace během skladby dorovnává dynamicky šavle na mixpultu podle potřeb kdy je třeba něco zesílit, zeslabit či zcela ztlumit. Totéž u efektů či panoramy. Když potom automatizaci použiješ, uvidíš jak se ti samy šavle na mixpultu samy od sebe hýbou 

Ahoj kamarádi.
Moc vám děkuji za vaše odpovědi. Budu se tím zabývat, ale teď je večer a jsem docela ospalý. V nejbližší době se tomu budu věnovat. Ještě jednou díky. Petr
Moc vám děkuji za vaše odpovědi. Budu se tím zabývat, ale teď je večer a jsem docela ospalý. V nejbližší době se tomu budu věnovat. Ještě jednou díky. Petr