Dotaz

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
asd22
Příspěvky: 20
Registrován: 11 srp 2012 11:19

Dotaz

Příspěvek od asd22 » 11 srp 2012 11:28

Dobrý den,
jsem tu nový a tak nevim jestli se už něco podobného tady neřešilo, ale mám Yamahu PSR S550 a když nahrávám, tak nejdřív nahraju z kláves do USB flash a pak z USB flash do počítače, v počítači to pak ten soubor v nějakym programu převedu z MIDI do MP3. Když jsem nahrával jenom zvuk klavíru a houslí, tak jsem s timto tipem nahrávání neměl žádný problém, ale teď nedávno jsem nahrával timto tipem skladbu s doprovodem a v počítači z toho vylezlo úplně něco jiného, chyběli tak i některé nástroje a znělo to prostě jinak. Tak se vás chci zeptat jak se to dá vyřešit, jestli by to šlo přes mixážní pult rovnou do počítače nebo prostě nějak aby to znělo normálně, děkuji předem.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1386
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Dotaz

Příspěvek od tony9 » 11 srp 2012 11:37

Jen doplńující otázka. Jak se jmenuje ten program s kterým převádíš MIDI na MP3?

asd22
Příspěvky: 20
Registrován: 11 srp 2012 11:19

Re: Dotaz

Příspěvek od asd22 » 11 srp 2012 11:42

skoro vždycky přes nějakej jinej, ale teď naposledy to byl asi MIDI do MP3 MAKER

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1386
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Dotaz

Příspěvek od tony9 » 11 srp 2012 11:54

Aha, tak ten neznám.

asd22
Příspěvky: 20
Registrován: 11 srp 2012 11:19

Re: Dotaz

Příspěvek od asd22 » 11 srp 2012 12:03

aha, to jsou většinou takový ty co se dá stáhnout jejich zkušební verze nebo ty co jsou na stahuj.cz, ale já mám k dispozici ještě ten mixpult a kombo a jediný co mi chybí jsou kabely k propojení mixpultu a počítače ale nevim jestli kdyby jsem si je koupil, tak jestli by mi i z toho mixpultu to nešlo do počítače v MIDI souboru, prostě bych rád něco co mi bude nahrávat z kláves do pc rovnou v MP3 nebo v nějakym lepšim souboru.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Dotaz

Příspěvek od Pytkin » 11 srp 2012 12:04

Asd22: staci zapojit vystup z psr do zvukovej karty a nahravat to ako audio.. Resp vystp z mixpultu do pocitaca..

asd22
Příspěvky: 20
Registrován: 11 srp 2012 11:19

Re: Dotaz

Příspěvek od asd22 » 11 srp 2012 12:09

to zní velmi jednoduše a celkem se mi to líbí, ale jelikož nejsem žádnej expert přes počítače a klávesy, protože na klávesách umim jenom hrát a na pc jsem tam na internetu, tak nevim jakej kabel k tomu potřebuju a jakej program na nahrávání apod. a tim výstupem myslíte stejnej co je třeba pro kombo a zapojení do zvukové karty myslíte normálně do počítače? já se omlouvám, ale radši se ujistim :)

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1386
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Dotaz

Příspěvek od tony9 » 11 srp 2012 12:15

Aha já jsem to chápal tak, že chceš dostat do počítače midi soubor a ten převádět na MP3 třeba. Pytkin to vyjádřil úplně přesně.

asd22
Příspěvky: 20
Registrován: 11 srp 2012 11:19

Re: Dotaz

Příspěvek od asd22 » 11 srp 2012 12:19

Dobře, děkuju, tak jen pro kontrolu, takže když propojim psr s mixem a mix s pc tak do pc půjde rovnou audio? a budu při tom slyšet i klávesy když to bude takhle propojený nebo mám propojit psr nejdřív s kombem nebo reprákem a pak až to kombo nebo reprák s mixem a mix s pc? a jakej mám na to nahrávání audia použít program?

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1386
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Dotaz

Příspěvek od tony9 » 11 srp 2012 12:36

No jestli mají ty klávesy audio výstup, tak můžeš přímo do počítače. Samozřejmě pak záleží na zvuk. kartě, na programu do kterého to budeš nahrávat a tak.
Teď musím končit přijdu asi až pozdě v noci.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Dotaz

Příspěvek od Pytkin » 11 srp 2012 13:19

No mix ma vacsinou recording out.. Alebo tape out... Ten pripojis do pocitaca .. A nahra sa ti tam vsetko co mas v mixe (cize aj mikrofony, gutary a bubny)

asd22
Příspěvky: 20
Registrován: 11 srp 2012 11:19

Re: Dotaz

Příspěvek od asd22 » 11 srp 2012 13:27

dobře, ale mě jde taky o to jestli když psr s mixem, tak jestli uslyšim normálně zvuk kláves nebo to musim propojit ještě přes kombo nebo reprák

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Dotaz

Příspěvek od rastis » 11 srp 2012 13:36

asd22 píše:dobře, ale mě jde taky o to jestli když psr s mixem, tak jestli uslyšim normálně zvuk kláves nebo to musim propojit ještě přes kombo nebo reprák
vyskusaj. inak to su take uplne zaklady akejkolvek prace s hudobnym nastrojom, ze je to nehodne pytania sa v internetovom fore - nemyslim to v zlom...

... mozes pocuvat to co hras z pocitaca - zalezi od zvukovky a od nastavenia a od zakladnych znalosti prace so zvukovou kartou... google a skus zadat nieco ako ASIO, realtime, input monitoring ... a nastuduj, lebo takto sa kazdy krok budes musiet pytat a aj tak Ti to bude nanic, ak nepochopis najzakladnejsie principy...

asd22
Příspěvky: 20
Registrován: 11 srp 2012 11:19

Re: Dotaz

Příspěvek od asd22 » 11 srp 2012 13:41

tak to teda vyzkoušim, jinak tohle co vim mi stačí, ono by to bylo určitě napsáno i v návodu k psr, ale myslel jsem že takhle to bude lepší a rychlejší když se někoho zeptám, jinak všem děkuju za rady

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Dotaz

Příspěvek od Pytkin » 11 srp 2012 16:44

Asd22: ak si doteraz zvuk pocul, tak sa nic nezmeni.. Len to paralne nahras..

Odpovědět