Dub Tutorial by Syncro
Dub Tutorial by Syncro
Vážení kolegové, několikrát jsem tady zaznamenal dotazy nováčků směřujících po jakémsi zvukovém tutorialu. Ne, že bych se cítil nějak povolán na tohle téma napsat vyčerpávající literaturu, ale říkal jsem si, proč se o nějaké základy nepodělit. Takže tady http://www.gunjah.cz/dubtutorial/dubtutorial.html najdete první část Dub Tutorialu, tedy průvodce dubovým zvukem.
V prvním dílu jsem si dovolil rozebrat úplně základní reggae / dub smyčku a popsal přesně její konstrukci včetně screenshotů a mp3. Doufám, že to aspoň někomu pomůže. Snažil jsem se o úplné základy, tak doufám, že je to srozumitelné. Pokud ne, ptejte se prosím v tomhle threadu.
Zároveň jsem to doplnil o malé srovnání toho samého mixu míchaného jednou zcela inbox v Logicu (jen s použitím interních Logic pluginů) a podruhé smíchaného s využitím několika externích škatulí. Ukázky jsem
nijak nemasteroval, aby byl rozdíl co nejryzejší...
Saša
V prvním dílu jsem si dovolil rozebrat úplně základní reggae / dub smyčku a popsal přesně její konstrukci včetně screenshotů a mp3. Doufám, že to aspoň někomu pomůže. Snažil jsem se o úplné základy, tak doufám, že je to srozumitelné. Pokud ne, ptejte se prosím v tomhle threadu.
Zároveň jsem to doplnil o malé srovnání toho samého mixu míchaného jednou zcela inbox v Logicu (jen s použitím interních Logic pluginů) a podruhé smíchaného s využitím několika externích škatulí. Ukázky jsem
nijak nemasteroval, aby byl rozdíl co nejryzejší...
Saša
-
- Profesionál
- freecoolin
-
- Profesionál