Dub Tutorial by Syncro

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
syncro

Dub Tutorial by Syncro

Příspěvek od syncro »

Vážení kolegové, několikrát jsem tady zaznamenal dotazy nováčků směřujících po jakémsi zvukovém tutorialu. Ne, že bych se cítil nějak povolán na tohle téma napsat vyčerpávající literaturu, ale říkal jsem si, proč se o nějaké základy nepodělit. Takže tady http://www.gunjah.cz/dubtutorial/dubtutorial.html najdete první část Dub Tutorialu, tedy průvodce dubovým zvukem.

V prvním dílu jsem si dovolil rozebrat úplně základní reggae / dub smyčku a popsal přesně její konstrukci včetně screenshotů a mp3. Doufám, že to aspoň někomu pomůže. Snažil jsem se o úplné základy, tak doufám, že je to srozumitelné. Pokud ne, ptejte se prosím v tomhle threadu.

Zároveň jsem to doplnil o malé srovnání toho samého mixu míchaného jednou zcela inbox v Logicu (jen s použitím interních Logic pluginů) a podruhé smíchaného s využitím několika externích škatulí. Ukázky jsem
nijak nemasteroval, aby byl rozdíl co nejryzejší...

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

obdivuju tvou trpelivost s takovou veci. snad to nekomu pomuze. i kdyz ted me napada, ze lide, co se naucili logic, uz mozna takove veci zvladaji. mozna bys to mohl do budoucna pojmout obecneji (pouhy skromny navrh; chapu, ze nejaky fruity loops asi propagovat nechces :]).

freecoolin

Příspěvek od freecoolin »

moc zajímavej článek, jen tak dále !!!

kysl

Příspěvek od kysl »

Super tutorial ktery se automaticky zaradil na zebricek 1 mista spolu s dubsrcroll a dubroom.org.
velice dekuji a tesim se na pokracovani

juan

Příspěvek od juan »

At zije Syncro! dik za dokonaly pocin, nadherne zpracovane.

v tom outboard mixu se clovek (strizlivy, v 10 hodin rano) okamzite slastne roztece, jak to pekne hraje :)

tak at mas Syncro chut jeste pokracovat! :)---*

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Skvely, diky! Neco mi to dalo i jako ne-dubarovi. Rozdil mezi mixama je jasnej, ze softu je mnohem chladnejsi (hlavne vejsky).

matucha

Příspěvek od matucha »

hw mi pride vic nakomprimovanej a basy nejsou tak masity... ale zase ma takovy zrno, ktery tomu jinak uplne syntetickymu zvuku schazi ;-)

tankista

Příspěvek od tankista »

Dobra a zasluzna prace!!! Dik.
Co se tyce rozdilu, ja nevim, ale mne prijde, ze hw ma o hodne vic wet reverb, cimz se chara´kter uplne meni

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

trochu se mi nepozdava, jak hw verze tak nejak pumpuje, ale jakoby nekontrolovane, jakoby by kompresor trochu odsaval basy. ale jinak jednoznacne lepsi! stavnaty vejsky. verb v sw je osklivejjjj!

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Syncro, to je moc povedený.

syncro

Příspěvek od syncro »

Brooklyn: Moje trpělivost má základ v tom, že ležím doma s chřipkou a tak mám spoustu volného času 8-)

Jinak všem díky za reakce, Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Odpovědět