EDM MIX
Re: EDM MIX
Pavlii opravdu nechapu tvoji poznamku, ja myslel ze kdyz napisu o pouziti pitch shifter ze bude snad nad slunce jasny ze jde o posun frekvence tedy podladeni kopaku.
Ahh - mě nějak nedocvakl ten kontext
Pardon, mám v hlavě jiné myšlenky a tohle mě jen zaujalo na pohled (líp číst by to chtělo).
P.

P.
https://www.dropbox.com/s/inzea611zlrj64i/song.wav?dl=0
taky jsem si s tim chvilicku hral.
jinak souhlas s amorphem. panorama zvuku, ktery maj energii nekdy tu lod prevazuje do nebezpecna
byl bych daleko mirnejsi nebo uplne nejmirnejsi (stredem se nic nezkazi, minimalne na zacatku, obzvlast kdyz nic neprekazi). kopak ma malo tela a nevyraznou tecku - dohanel jsem ekvalizaci, ale zas to dela brikule se zbytkem. obecne se stredy daj trosku vic vyhnat, nemusi tam ten obsah bejt extra bohatej, ale prave z toho sumu a dozvuku se da udelat urcita vypln - i s tim bych pak jeste nejak pracoval, aby to bylo zajimavejsi - reverb, sidechain, nevim, zkousel bych a hlavne ne staticky. ale tohle se da delat pri praci s jednotlivejma zvukama, z celku uz se to macka blbe - ale zkusil jsem to aspon trosku. naprava sterea se stejne nepovedla a to jsem sel hrube na mono vse pod 500 Hz, a jeste to dohanel jinak 
taky jsem si s tim chvilicku hral.
jinak souhlas s amorphem. panorama zvuku, ktery maj energii nekdy tu lod prevazuje do nebezpecna

Díky moc všem! dneska sem unavenej - teprve sem dorazil domu. Všem postřehům rozumím. Jeden dotaz rovnou:
jaký doporučíte analyzer spektra co se vyváženosti stran a středu týče? To mi trochu znepokojilo - snad slyším na obě uši stejně..
jaký doporučíte analyzer spektra co se vyváženosti stran a středu týče? To mi trochu znepokojilo - snad slyším na obě uši stejně..

aha- tak to vypada že to je součást voxenga span - abych si tady na všechno odpovídal sám 

span ti na to moc nepomuze. doporuju za prve neco, co umi prepinat celej mix do mona (abys slysel rozdil) a za druhy neco, co umi nastavit mono spodek. ja statecne pouzivam http://www.alexhilton.net/A1AUDIO/index ... reocontrol je to super plugin 
taky doporucuju se posunovat v poslechu pod sweetspot (bliz k bednam), tam jednoduse zjistis, co je v mixu po strance sterea opravdova nevyvazenost
samozrejme zakladem je mit dobre nastaveny monitory (taky na mono signal idealne). a v neupraveny mistnosti ti budou ruzny frekvence pripadat jinak vyvazeny, tak doporucuju krom ruzovyho sumu i normalni signal.

taky doporucuju se posunovat v poslechu pod sweetspot (bliz k bednam), tam jednoduse zjistis, co je v mixu po strance sterea opravdova nevyvazenost

samozrejme zakladem je mit dobre nastaveny monitory (taky na mono signal idealne). a v neupraveny mistnosti ti budou ruzny frekvence pripadat jinak vyvazeny, tak doporucuju krom ruzovyho sumu i normalni signal.
Uff.. Clovek dokola zacina od zacatku [emoji52]. Stahl sem si nejaky hofa freeware - tu korelaci tam fakt vidim jak se tahne doleva.. Asi te biscute budu muset pozvat na cokoliv dobreho k nam domu [emoji3]
Sent from my iPhone using Tapatalk
hele ja uz jen pust a klystyr... a to se blizej svatky otesanku 

Klystyr bude asi taky fajn droga. Uz to rovnam - unava sla stranou. Zitra nahodim update
Nějak se k tomu nemůžu dostat.. co je mi ale ted zřejmé je , že se nemůžu vůbec spoléhat v mixu na monitory - jestli se tomu tak v mé domácí anti akustice vůbec dá říkat.. zatim děkuji moc za všechny postřehy.
Hale na tech VXT6 sem udelal par edm prasaren, neni to sice zadny mega dilo ani to neni Áčkovej spinnin, ale béčko / céčko na světovej zvuk to myslim si je... ale je to teda EDMko jak řemen. Akustika dělá moc, já mam u mě problém s basama, ale to se da posuzovat i podle sluchatek vs bedny vs reference a hodně teď dám i na měřáky jak tu kluci radili...

Tady vzniká hodně áčkovýho EDM - na VXT8 Marteen Vorwerk, kdyby ses chtěl něco víc dočíst. Má i svoje tutorialy na vimeo za pár kaček.
nene - ja si myslim ze to sou super bedny.. jenom že je mám prostě v pstavený na stole v obýváku a levá je v rohu mistnosti..
žádná uprava atd.. takže řídit se podle nich v mixovani bude asi zcestne.
žádná uprava atd.. takže řídit se podle nich v mixovani bude asi zcestne.