Electronic music unpluged
Electronic music unpluged
Tak me napadlo, ze by bylo dost zlvastni, udelat koncert na elektronickych vecech akusticky, Vite, akusticky koncert, dejme tomu klasicka hudba, nepotrebuje zadne ekvalizery, kompresory, nic, aby to byl sklvely poslechovy zazitek.
Jde toto nejak udelat z principu s elektronickou hudbou? Ja vim, ze ty ruzne synthesizery povetsinou musi byt nejak krmene, ale kdyby se to dalo nejak obejit...dost o tom ted premyslim.
Jde toto nejak udelat z principu s elektronickou hudbou? Ja vim, ze ty ruzne synthesizery povetsinou musi byt nejak krmene, ale kdyby se to dalo nejak obejit...dost o tom ted premyslim.
Re: Electronic music unpluged
Jakože myslíš hrát normálně rukama, akorát místo violoncela by tam stál týpek s kurzweilem a místo harfy třeba kolík s korgem ?
Jsem nějak zmatený z té divoké otázky.
Jsem nějak zmatený z té divoké otázky.
Jak že by se to vůbec nezapojilo do zásuvky ?
Problém taky může být že spousta studiových hráčů na elektronické nástroje bez všech těch samohrajkových loopů, samplů, sekvencerů, arpeggiatorů, automatizací atd. může být trošku omezených v rozletu 

- ReaktoplazmAR
neviem presne čo si mám pod tým predstavit
že čo by vlastene bolo unpluged/nezapojené..
akože synthy rovno do mixu/komba ? bez sekvencerov alebo bez efektov ?
Ivo: do siete by to hádam zostalo pluged

akože synthy rovno do mixu/komba ? bez sekvencerov alebo bez efektov ?
Ivo: do siete by to hádam zostalo pluged

no ved zoberiem do ruky nejaky syntak a zacnem klepat rukami po roznych castiach hw,
a je tu unplugged ako vysite... mozes skusit aj ine predmety
a je tu unplugged ako vysite... mozes skusit aj ine predmety
Jindy se vrací, pátá epizoda?
elektronicka muzika unplugged je podla mna rovnaka blbost ako "gulaty stvorec", "sucha voda" (alebo "socialna demokracia"
) podobne
)

leda ze mobily maju bateriu alebo nieco ako mikroKorg je na baterky 

no ale to tiez neni unplugged
len nebere stavu zo zasuvky ale z baterii 

-
Taky me to napadlo, Hakan i to mesto Norrköping se totiz nejak vyskytujou v Let the Right One In, o kterym Jindy psal (malo prispivam, hodne ctukyvaa píše:Jindy se vrací, pátá epizoda?

Akorat nesedi, ze na Mind Warp je ve vybaveni zvukovka E-MU 1212m a Hakan psal v jeho prvnim prispevku, ze ma E-MU 1616m. Takze se omlouvam a uz si prestanu hrat na Sherlocka

Radsi sem dam orchestr netbooku s linuxem a DIY reprakama z mis na salat:
http://createdigitalmusic.com/2009/12/2 ... #more-8773

a ukazka ovladani kontrolerem z Nintenda Wii:
To je asi nejvic "unplugged", jak to v elektronice jen jde. Mozna jeste detsky hudebni hracky na baterky s vlastnima reprackama

Me uz neco podobneho napadlo mockrat, ale bylo by to jen "napul" unplugged (halfunplugged? semiunplugged??) a sice tak, ze by se vyloucila JAKAKOLI automatizace typu sequenceru, arpeggiatoru ci bicich loopu a hralo by se jen "rukama" na (samozrejme) zapnute syntaky. Proste jen par borcu se synthy (FX-procesory, drumpady, ...) a jejich ruce - NIC VIC!
O necem takovem snim uz daaavno, ale s postupujicim pokrokem je tento sen stale vice v nedohlednu....
O necem takovem snim uz daaavno, ale s postupujicim pokrokem je tento sen stale vice v nedohlednu....

...so many knobs, so little time... (autor neznamy)
Tak panove, ja nevim kdo nebo co je Jindy. Tak me prosim prestante napadat. Me jen napadla takova myslenka - klasicke nastroje nepotrebuji v akustickem prostredi zadne dozvucovadla, zadny mastering. Jdete na koncert a ten neni nijak procesovany. To same chci ja udelat s el. muzikou. Jestli se vam to zda nemozne, tak budiz, ale nemozne neni nic, ani toto. Prosil jsem o radu, a ta tu asi nepadne. Skoda.
Reknu vam ovsem jedno - budoucnost el. muziky je prave v tom, co jsem v tomto tematu rozjel. Tedy takove sci-fi, ze elektronicke nastroje budou hrat uplne bez procesingu nazivo a akusticky. Tak to bude. Ale ja to tak chci hned.
PS: Nevim odkud berete sve asociace, ale ja skutecme ziju v Norrköpingu a chtel jsem se kamaradsky bavit s lidmi z nasi republiky o audiu. Zda se ale, ze to asi nejde. Skoda.
Reknu vam ovsem jedno - budoucnost el. muziky je prave v tom, co jsem v tomto tematu rozjel. Tedy takove sci-fi, ze elektronicke nastroje budou hrat uplne bez procesingu nazivo a akusticky. Tak to bude. Ale ja to tak chci hned.
PS: Nevim odkud berete sve asociace, ale ja skutecme ziju v Norrköpingu a chtel jsem se kamaradsky bavit s lidmi z nasi republiky o audiu. Zda se ale, ze to asi nejde. Skoda.
Myslím, že přesně vím jak to myslíš. Samozřejmě ty elektro nástroje by musely být ozvučené přes nějaké "kombíčko" ale každý hudebník by byl se svým nástrojem sám za sebe. Žádné zvukařem uhňácané PAčko. A celkový zvuk by pak byl na společné zodpovědnosti a výtvorem synergie všech zůčastněných.
Aby to páni muzikanti ukočírovali, musela by to být asi taková komorní hudba. Moc se mi ta představa líbí. Dva roky a bude to tu si myslím
. Pokud už to někde na plné kule nefunguje a jenom o tom nevíme.
Aby to páni muzikanti ukočírovali, musela by to být asi taková komorní hudba. Moc se mi ta představa líbí. Dva roky a bude to tu si myslím

podobny koncept /elektronicke nastroje ovladane nazivo/ mal aj Jarre na snure k vyrociu Oxygene.
/vraj/ vsetky kusy boli hrane nazivo /okrem neho boli na podiu este dalsi traja obsluhovaci synthov/.
/vraj/ vsetky kusy boli hrane nazivo /okrem neho boli na podiu este dalsi traja obsluhovaci synthov/.
To je pravda. Ale jemu jely sequencery....
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)