Emphase nahravky
mal som za to, ze exciting je tiez len pridavanie harmonickeho skreslenia, takze v istom zmysle podobny ukon ako emulacia pasu/lampybiscuit píše:no popravde pro me jsou excitery v dobe kdy vsichni tihnou k "analogum" trosku nepochopitelny. zvuk spis nabrousej. ja spis mam rad trosku devastace - emulaci pasu nebo lampy - trosku prihrat peknym zkreslenim, ale asi ne brousic)

no jasne, ze je to vlastne to samy, akorat, ze s jinym nastavenim parametru a s jinym pozadavkem. jasne, ze i emulace pasu nebo lampy je exciting, protoze ten zvuk dosicujes a pridavas tam harmonicky (ale treba u pasu i krouhas na vejskach). ja jsem asi pouzil blbej vyraz - tak to uvadim na pravou miru. exciter jsem myslel ciste jako sitic vysokejch kmitoctu, kterej ma za ukol trosku nablejsknout a zostrit. ono mi to na tech vejskach uz nepripada jako zkresleni, i kdyz asi je (ty pridany harmonicky), protoze u tehle frekvenci toho asi moc nerozlisim, takze proto jsem mel nejaky vnuknuti to nenazyvat stejnym slovem.
popisuju to jak to vnimam z mojeho pololaickyho pohledu, tak me nekamenujte, kdybych placal blbosti.
tak me tak napada, ze pro ten proces pas, lampa mi spis sedi slovo saturace - saturator.
popisuju to jak to vnimam z mojeho pololaickyho pohledu, tak me nekamenujte, kdybych placal blbosti.
tak me tak napada, ze pro ten proces pas, lampa mi spis sedi slovo saturace - saturator.
no ja vim, ale doslo mi, ze to je to samy az potom cos to napsal. donutils me premejslet
teda ne ze bych neco vymyslel, spis jsem se ujistil, ze v tom mam trosku hokej (me tak napadlo - MISTRI!, teda ne ze bych si pripadal jako vetsina tohohle naroda, ktera se tvari jako ze neco vyhrala, ale rict jsem to musel
)

ano, to je presne ten postreh... ale ako hovorim na basu (myslim zivu basu, hlavne slapovanu, ale aj niektore FM basy) to funguje presne tym vhodnym sposobom. inak suhlasim, je to taky fake, specialne vyskova sekcia, na to extra bachaBrooklyn / juanita juarez píše:bbe maximizer zni zpocatku opravdu lakave. jak tu zaznelo, vsechno res ad hoc a kasli na pravidla. pri pouziti bbe v mixu ale probihal nasledujici scenar uplne vzdycky, takze sem ho uplne vyradil: nejdriv sem zavesil bbe, postupne sem zacal ubirat & ubirat, az sem skoncil na nule a sundal ho ze savle. mozna bych ho pouzil na deliberatni zpraseni cehokoliv, jinak ne...
Martin, Cyril: prebrowsujte stare thready, nedavno som pomerne obsiahlo pisal o co ide a pre co je preemfaza dnes uz nanic... docela velky text to bol a nechce sa mi ho pisat znova...
Martin: ze tam mas viac vysok vies ako??? aku mas kartu? nie je to proste tym ze si pustas CD na inom prevodniku? (bacha, ak mas SB a spol a audio kablik v CDROM tak pocujes prevodnik v CDromke a nie DA zvukovky, preto je tam iny zvuk (ak ti krivdim, sorry, len pre istotu)
bez preemfazy musi byt zvuk na cd identicky ako na mastri, jinak je problem ve vasem prijimaci
Martin: ze tam mas viac vysok vies ako??? aku mas kartu? nie je to proste tym ze si pustas CD na inom prevodniku? (bacha, ak mas SB a spol a audio kablik v CDROM tak pocujes prevodnik v CDromke a nie DA zvukovky, preto je tam iny zvuk (ak ti krivdim, sorry, len pre istotu)
bez preemfazy musi byt zvuk na cd identicky ako na mastri, jinak je problem ve vasem prijimaci