EQ za reverbom

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

EQ za reverbom

Příspěvek od Poshook » 28 zář 2005 15:11

Pouziva niekto EQ za reverbom na korekciu uz efektovaneho signalu?

viem, ze vacsina lepsich reverbov uz ma EQ v sebe, ale povacsinou LoPass/HiPass...

takze? :wink:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 zář 2005 15:19

ja trebars ano, pri snare trebars pouzivam insert reverb a potom stelujem snare v mixe pomocou track eq ktory je vo FL za fx "rackom"... ale to robi, pocitam, kazdy

zaujimava podotazka je, ci to niekto robi v sende (nie tak si to myslel)?
ja ano, pride mi to uplne logicke, menit farbu dozvuku.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 28 zář 2005 15:25

nekdy eq za verbem pouzivam - ciste v sendu. V posledni dobe taky trochu experimentuju (zese jenom v sendu - presneji receno FX track v Cubase) s tim, ze se v jednom sendu za reverb hodi jeste nejaky saturator, neco co ma pripominat analogovy pas nebo lampu. Softvarovy reverb vzdycky vnese do nahravky chlad, tak z toho duvodu.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 28 zář 2005 15:29

minimalne kucham verbu basy

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 28 zář 2005 15:33

kexik píše:ja trebars ano, pri snare trebars pouzivam insert reverb a potom stelujem snare v mixe pomocou track eq ktory je vo FL za fx "rackom"... ale to robi, pocitam, kazdy

zaujimava podotazka je, ci to niekto robi v sende (nie tak si to myslel)?
ja ano, pride mi to uplne logicke, menit farbu dozvuku.
myslel som to vo vseobecnosti. v logicu som to zvykol davat na send takmer vzdy. v Live sendy nepouzivam, lebo mi pridu divne urobene a tak to robim na insertoch.

len som si chcel overit, ci to nie je nejaka nezmyselnost.
inak ten Live reverb v economy variacii som porovnaval pred chvilou s Native Reverb 3.1 a cuduj sa svete, je este leahsi na CPU...zvlastne, ak pouzijem dva za sebou, tak zeru viac ako 2 Native. ale ak pouzijem 5 za sebou tak zeru menej ako 5 Native... :oops:

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 28 zář 2005 16:09

kexik: a ide ti do finalneho mixu len ta vetva co ide cez send, alebo aj cisty? ak ekvalizujes len send a miesa sa ti to z cistym zvukom, nerobi to divne veci kvoli fazovym posunom sposobenymi ekvalizermi?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 zář 2005 16:33

do sendu sa dava efekt s dry signalom na 0% predsa...

a kazdy reverb predsa meni fazu, odrazeny zvuk neni vo faze s povodnym signalom, to by ho jaksi nebolo pocut, ze?

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 28 zář 2005 17:42

hej hej...(len som si nebol isty, lebo to ze niekam nieco posles cez aux/send neimplikuje ze to ciste do mixu nepojde)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 zář 2005 17:59

urcite, ak by sa ti zadarilo nastavit nejaky dry signal, tak potom by to po prelezeni eq a zratani s povodnym zvukom robilo hnusne veci... ostatne, vyskusaj :)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 28 zář 2005 21:27

urcite. lepsi vysledky ale dostanes, kdyz umistis HPF jeste PRED verb (misto tvoreni odrazu a ocasu basu a jejich naslednej orez je radsi orezu predtim). filtruju i za verbem, casto taky kolem 3-5k, kde se v digitalu casto kumulujou uchu neprijemny frekvence.

Odpovědět