FabFilter EQ
FabFilter EQ
Ahoj lidi mam pro vas strucnou a hloupou otazku za 10 bodu. K cemu je v pravem hornim rohu to urcovani tech dB ? myslim ze tam je na vyber 6dB, 12dB a 30 dB. a co tam mate vetsinou nastaveny? tj. zlata stredni cesta diky
Re: FabFilter EQ
to je viditelný rozsah +/- dB škály. Zkus si tam nastvit 6dB a udělej na ekvalizeru výřez větší než těch 6dB a samo by se ti to mělo přepnout na 12 dB, popř 30dB.
aha aha a kdybys to porovnal s Ableton EQ, tak ten eq od abletonu by mel jakej rozsah dB kdyby to slo videt? protoze mi jde o to, ze kdyz sem dal ve fabfilteru normalne vyrez a mel jsem to nastaveny na 30 dB a potom jsem to dal na 6 dB, tak se ten vyrez zvednul strasne nahoru tak jsem se lekl, jestli sem to neosolil moc
-
- Profesionál
hehe, no to je jen rozliseni (skala) toho grafu (a nektery EQ jako proQ nebo oxford se automaticky umi skalovat, takze se zmeni meritko, kdyz je to mozny, aby byl lepsi prehled o tom, jak vypadaji krivky filtru). ciselne na kazdym bandu vidis (v abl i proQ i v jakymkoli EQ), kolik dB pridavas nebo ubiras.
Tak pravděpodobně si to solil podle sluchu ne?
jasny podle sluchu pridavam ale proste jsem se jenom trochu lekl tak sem se radsi preptal