FabFilter EQ

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
diplo
Příspěvky: 65
Registrován: 30 led 2013 07:31

FabFilter EQ

Příspěvek od diplo » 02 led 2014 20:29

Ahoj lidi mam pro vas strucnou a hloupou otazku za 10 bodu. K cemu je v pravem hornim rohu to urcovani tech dB ? myslim ze tam je na vyber 6dB, 12dB a 30 dB. a co tam mate vetsinou nastaveny? tj. zlata stredni cesta diky

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: FabFilter EQ

Příspěvek od Fillippos » 02 led 2014 20:36

to je viditelný rozsah +/- dB škály. Zkus si tam nastvit 6dB a udělej na ekvalizeru výřez větší než těch 6dB a samo by se ti to mělo přepnout na 12 dB, popř 30dB.

diplo
Příspěvky: 65
Registrován: 30 led 2013 07:31

Re: FabFilter EQ

Příspěvek od diplo » 03 led 2014 20:07

aha aha a kdybys to porovnal s Ableton EQ, tak ten eq od abletonu by mel jakej rozsah dB kdyby to slo videt? protoze mi jde o to, ze kdyz sem dal ve fabfilteru normalne vyrez a mel jsem to nastaveny na 30 dB a potom jsem to dal na 6 dB, tak se ten vyrez zvednul strasne nahoru tak jsem se lekl, jestli sem to neosolil moc

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: FabFilter EQ

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 03 led 2014 21:26

hehe, no to je jen rozliseni (skala) toho grafu (a nektery EQ jako proQ nebo oxford se automaticky umi skalovat, takze se zmeni meritko, kdyz je to mozny, aby byl lepsi prehled o tom, jak vypadaji krivky filtru). ciselne na kazdym bandu vidis (v abl i proQ i v jakymkoli EQ), kolik dB pridavas nebo ubiras.

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: FabFilter EQ

Příspěvek od Fillippos » 03 led 2014 21:45

Tak pravděpodobně si to solil podle sluchu ne?

diplo
Příspěvky: 65
Registrován: 30 led 2013 07:31

Re: FabFilter EQ

Příspěvek od diplo » 03 led 2014 22:10

jasny podle sluchu pridavam ale proste jsem se jenom trochu lekl tak sem se radsi preptal :)

Odpovědět