Fázové srovnávání nahraných bicích - ukázky

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Amorph
Moderátor

Fázové srovnávání nahraných bicích - ukázky

Příspěvek od Amorph »

Na hudebni foru jsme resili problematiku srovnani fazi u bicich, tak to davam i sem, myslim, ze to je zajimave.

Tak jsem si ted asi hodinu hral a tady je malej testik. Vzal jsem nejakou nahravku, co jsem porizoval nekdy na podzim a zkusil jsem vyjit z cisteho naberu. Jen minimum ekvalizace (jen lehke orezani na OH a lehke vytazeni na kicku a snaru) a na kicku a snaru trochu transient designerem pridany attack.

nesrovnane Pak jsem zkusil casove srovnat stopy. Virbl a kick jsem srovnal k OH a ostatni stopy (tomy a hihat) pak k virblu. Nasledne jsem jeste u kopaku otocil fazi cca o 80 stupnu. Potom jsem z toho zkusil udelat rychly mix s trochou frekvencnich uprav, upravou sterea a s kompresi. A nakonec ve vyslednem mixu jsem zrusil to casove a fazove srovnani stop.
Jsem zvedavej na vase nazory, pro me je to celkem jasne:)

Cundo
Profesionál

Re: Fázové srovnávání nahraných bicích - ukázky

Příspěvek od Cundo »

Zaujimave porovnanie! Zrovnaval si podla ucha,ci nejako sofistikovane ?
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Cundo: podle oka (nazoomovane waveformy) a ucha :)

Stan

Příspěvek od Stan »

Díky za ukázku. Po zrušení sfázování nejvíce trpí asi snare, kompletně ztratil spodek.

rastis

Příspěvek od rastis »

hej, ten rytmicak je jasny. niekedy ked mam bubenika, ktoremu velmi lieta dynamika a nechcem inak pouzit na snare komplet trigger, tak len primixuvavam sampel toho isteho, co je nahrate, vyslovene na vyrovnanie kvality jednotlivych uderov a presne toto som vypozoroval, ze jak to len trochu nelicuje, najprv odide telo a basova cast zvuku.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

amorph : ako sa otaca faza o 80 stupnov ?

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Mhm - takhle bych svůj dojem nepopsal, ale OK.

P.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Amorph : to by ma zaujimalo , ako to pocita .. resp. co to vlastne robi ..

rastis

Příspěvek od rastis »

rozdiel medzi s a bez 80stupnov je pre mna len o inom nastevani EQ, pripadne kompresoru...

dendy

Příspěvek od dendy »

mne sa viac pozdava ta posledna verzia nez ta predposledna :-) ale zatial som to pocuval len na sluchatkach

rrave

Příspěvek od rrave »

Před časem tenhle plug-in nabízeli ve slevě....pořídil jsem a jsem s ním naprosto spokojen....dělá to to, co má ;-)
Je tam super ten correlation meter - sice je v tomhle ucho stále nejdůležitější, ale tenhle metr i oku dost napoví.
Docela zajímavý jsou tam ty filtry, který jsem u jiných obdobných plug-inů nepotkal....občas (i když poměrně málo často) je použiju a přijde mi, že to trochu pomáhá....ale je to dost subjektivní ;-)))

Stan

Příspěvek od Stan »

Já jsem měl jen demo na vyzkoušení. V slevě jsem si od Waves pořídil zatím jen ¨R¨ serii.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Pytkin: co vim, tak se to resi pomoci allpass filtru - filtr, ktery definuje casovy posun v zavislosti na frekvenci. Ale presne tomu principu nerozumim.

http://www.uaudio.com/blog/allpass-filters/

rastis: jasne ten rozdil neni velkej, ale nekdy to je presne to co ti chybi, aby tomu kopaku prolezla tecka mixem.

dendy:) no neni to zrovna idealni ukazka. Neni to ani nejlip zahrany, ani nejlip nabrany a ten mix je jen hodne letmej pokus, takze tam jsou slyset i jine problemy nez faze. Ale zkus se zamerit na to, jak moc konkretni je virbl a kopak, jak jim prolejza attack.

Odpovědět