fce cut-off v SW

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Pedro Dvorak
Příspěvky: 4
Registrován: 03 črc 2005 17:59

fce cut-off v SW

Příspěvek od Pedro Dvorak » 07 črc 2005 22:00

Hodne se rozmaha vec zvana cut-off (zacatky tracku, cut-off vc. zpevu, prip. jen nejake linky).

Jaka fce, nebo jaky sw nastroj tuto funkci umoznuje? Zkousel jsem trochu pohledat v Sound Forge, ale nenasel..

Diky :oops:

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm » 08 črc 2005 00:46

Nechápu co myslíš... Popiš to nějak líp, případně link na nějaký ukázky...

Pedro Dvorak
Příspěvky: 4
Registrován: 03 črc 2005 17:59

Příspěvek od Pedro Dvorak » 08 črc 2005 05:44

Mam na mysli funkci CUTOFF, ktera je bezne na HW masinach. Je to vlastne jakysi druh filtru (obalky).

Tak by me zajimalo, jestli se takovahle funkce da najit v nejakem SW (VSTi, plug-in..)?


:roll:

synth
Příspěvky: 182
Registrován: 18 čer 2005 13:35

Příspěvek od synth » 08 črc 2005 06:20

Všude :lol:
***************************

***************************

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 08 črc 2005 08:09

laditelna cutoff frekvencia je momentalne asi rovnako standardnym vybavenim VSTi syntakov a VST filtrov ako Volume

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 črc 2005 08:57

marne hladas v soundforge, tam sa to vola inak :) to je cely problem... neni to ziadna obalka btw, cutoff je parameter pre medznu frekvenciu dakeho filtra (low pass, band pass, hi pass).
rozmyslam nad nejakym free dx efektom ktory by siel v sforgi ale nic ma nenapada...
zozen si iny soft, fruity studio trebars, (all: ;) ) a potom ti poradim lahko :)

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm » 08 črc 2005 10:31

synth: občas se zamysli, než odešleš svůj příspěvek. Občas si řikám jestli sem vůl já nebo někdo jinej...

synth
Příspěvky: 182
Registrován: 18 čer 2005 13:35

Příspěvek od synth » 08 črc 2005 10:52

MMtm -
laditelna cutoff frekvencia je momentalne asi rovnako standardnym vybavenim VSTi syntakov a VST filtrov ako Volume
MMtm - omlouvám se .... příště to bude obsahlejší ...Poshook to řekl přesně dle mého názoru ...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 08 črc 2005 11:43

teda pedro sorry, ale tohle je fakt otazka, ktera nema logiku. ta funkce se jmenuje filtr a cutoff (frequency) je jen jeden z parametru.
ted se rozmaha??? to si snad delas srandu. filtry se pouzivaj snad sto leta jsou v podstate zakladem vseho. to snad neni mozny...
sorry vsem za ten opovrzlivej ton (hlavne pedrovi - nemyslim to spatne), ale chce to trosku vnimat cim tocim, co to dela a hlavne proc!

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12765
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 08 črc 2005 15:36

aspon vie ze sa to vola "cutoff" ... narazil som raz na typka co furt tocil o tom ze ako sa robi taky ten "hajzlovy efekt" ako "ked splachnes vodu v hajzli" .. som netusil o com toci az kym mi nepustil jeden house kde sa cely track fltroval lowpass filtrom z nuly na maximum.. !!! takze tolko k "hajzlovemu efektu" ... :D :) :) :)

Pedro Dvorak
Příspěvky: 4
Registrován: 03 črc 2005 17:59

Příspěvek od Pedro Dvorak » 08 črc 2005 16:51

Dekuji vsem za vase nazory o me nedokonalosti.. jiz se tak hloupe ptat na toto tema nebudu, ptz uz vim z predchozich clanku, ze se jedna o druh filtru.

:evil:

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm » 08 črc 2005 17:08

není to až tak druh filtru jako spíš jeden z jeho parametrů - cut off (uříznout/odříznout) - ořízne veškeré frekvence pod nebo nad (filtr hipass/lowpass) stanovenou hranicí.

HP - hipass filtr - horní propust
LP - lowpass filtr - dolní propust
BP - bandpass filtr - pásmová propust

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12765
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 08 črc 2005 17:15

http://ezone.techno.cz/kb.php?mode=article&k=34

tu to mas (cca v polke clanku) aj s nazornymi obrazkami ako to funguje...

a musis nas chapat.. tvoja otazka bola ako keby typek dosiel do autoopravovne a pustil na plne kolo otazku "co je to vlasne ta pneumatika ? to sluzi na jazdenie ?" tak sorry no.. :)

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm » 08 črc 2005 17:24

Amen, brother...

Odpovědět