Fieldrecording
Re: Fieldrecording
Jj, ipc-1 (aka La Crosse) mezi levnyma nabijeckama kraluje.
Jinak eneloopy pouzivam taky, pripadne jejich obdobu od jinych vyrobcu (GP) a muzu taky doporucit.
No a pokud nekdo jede v baterkach ve velkym, pak je nejlepsi se vykaslat na beznou produkci a koupit si kvalitni modelarskou nabijecku, vyplati se to.
Jinak eneloopy pouzivam taky, pripadne jejich obdobu od jinych vyrobcu (GP) a muzu taky doporucit.
No a pokud nekdo jede v baterkach ve velkym, pak je nejlepsi se vykaslat na beznou produkci a koupit si kvalitni modelarskou nabijecku, vyplati se to.
- ReaktoplazmAR
U nás sa najlepšie osvedčili baterky a nabijačky Sony. Daleko daleko predbehli všetky značky čo som doteraz mal životnostou a spolahlivostou. Ako dvojku by som označil GP. A asi ako najhoršie (zo značkových) by som označil Varta.
ja to shodou okolnosti resim uz nejakej tejden taky a jsem rozhodnutej pro tyto:
http://baterie-nabijeci.heureka.cz/bate ... 3hcce-4be/
(jen aby nekdo nebyl prekvapenej - sanyo patri pod matsushita = panasonic)
http://baterie-nabijeci.heureka.cz/bate ... 3hcce-4be/
(jen aby nekdo nebyl prekvapenej - sanyo patri pod matsushita = panasonic)
Fajn je i to, že se nabíjecí baterie s touto technologií stále vyrábějí výhradně v Japonsku. Jediným výrobcem je firma Fujitsu (držitel unikátní technologie), která baterie nově vyrábí jen pro značku Panasonic a pak také pod vlastní značkou Fujitsu.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
eneloop maji jen lepsi marketing, rekl bych
a ty fujitsu jsou levnejsi o par kacek.

Asi spatnej kus, uz nebyla v zaruce? Nenabijeci baterky jsou nejvetsi zlo na tohle pouziti. Chapu v momente nouze, ale jinak ne.Pytkin píše:tuto nabojacku voltcraft som mal a totalne zle nabijala .. zahodil som ju ..
ja mam zle skusenosti s nabijacimi baterkami a pouzivam vyhradne nenabijatelne baterky IKEA ..
Pelf: GP minimalne je dela taky. Dokonce myslim v d-testu skoncily pred Eneloopama.
Matucha: no, zas bych nerekl ze zlo, sice dlouhodobe je to financne min vyhodny a srdce ekologa taky nejasa, ale pri nekterych scenarich (min casty pouzivani) maji dobry alkalicky baterky svoje vyhody. Ale jo, osobne taky jasne preferuju aku.
Jo GP má podobnou technologii ReCyko+ ..ale ty jsem nezkoušel.. věřím, že už jsou dnes jinde, ale kdysi jsem měl několik sad GP aku a byla to bída
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Jo ja mel na mysli zlo v ekologickym slova smyslu v tyhle aplikaci. Jsou samozrejme aplikace/situace, kde/kdy smysl maj.Kermitak píše:Matucha: no, zas bych nerekl ze zlo, sice dlouhodobe je to financne min vyhodny a srdce ekologa taky nejasa, ale pri nekterych scenarich (min casty pouzivani) maji dobry alkalicky baterky svoje vyhody. Ale jo, osobne taky jasne preferuju aku.
ta nabijacka robila uplne blbosti .. kazdu chvilu vyhlasila daku baterku za vadnu .. potom jednu baterku nabijala 4 hodiny a druhu 10 minut a vyhlasila ze je full .. samozrejme vobec nesla .. a dokola .. dal som do beznej nabijacky a nabila tie baterky .. proste som ju skusal asi tyzden a stratil som nervy a rovno som to hodil do kosa .. reklamovat sa mi to nechcelo .. toto je nereklamovatelne , podla mna ..matucha píše:Asi spatnej kus, uz nebyla v zaruce? Nenabijeci baterky jsou nejvetsi zlo na tohle pouziti. Chapu v momente nouze, ale jinak ne.Pytkin píše:tuto nabojacku voltcraft som mal a totalne zle nabijala .. zahodil som ju ..
ja mam zle skusenosti s nabijacimi baterkami a pouzivam vyhradne nenabijatelne baterky IKEA ..
Moja skusenost je zase taka , ze nenabijatelne baterky su uplne v pohode .. 10 kusov stoji asi 2 eura .. viem kolko ich mozem pouzivat .. vydrzia dlho .. spokojnost ..
ano dobre fungujuca nabijacka a nejake kvalitne baterky mozu fungovat dobre .. ja som take este nenasiel .. teda pokial neberiem profi kamerove baterky , co pouzivame .. ale to je uplne iny svet .. a samozrejme aj ine peniaze ..
Díky za tipy na nabíje?ky.
P?ipojuju ukázku z mého posledního Field tripu
Lokalita: Jižní Morava, Skokan ostronosý - Rana arvalis, kriticky ohrožený druh. P?t dní v roce, na ja?e, je celý zbarven do výrazné tmavomodré barvy. Hladina vody musí mít teplotu kolem 8 - 10 stup?? C. V té dob? má typický zvukový projev. Nato?il jsem to minulý týden, kdy podmínky byly p?ínosné...Zážitek to byl mimochodem i vizuální...
P?ipojuju ukázku z mého posledního Field tripu

Lokalita: Jižní Morava, Skokan ostronosý - Rana arvalis, kriticky ohrožený druh. P?t dní v roce, na ja?e, je celý zbarven do výrazné tmavomodré barvy. Hladina vody musí mít teplotu kolem 8 - 10 stup?? C. V té dob? má typický zvukový projev. Nato?il jsem to minulý týden, kdy podmínky byly p?ínosné...Zážitek to byl mimochodem i vizuální...
Dobrý den, používám Roland R-26 a zvuk z interních mikrofonů se mi moc nelíbí. Náhodou jsem ho rozebral a zjistil že by bylo velmi jednoduché je vyměnit...netušíte prosím někdo jakými jinými bych je mohl nahradit? Stejná otázka a fotky rozebraného rekordéru: http://www.zvukarina.cz/forum/viewtopic.php?f=14&t=6770 Děkuji za radu.
Takže nakonec jsem se rozhodl pro Sound Devices USBPre2 jako interface pro serioznější mobilní nahrávání (stačí vzít jen notebook a mikrofony). Jsem zvědavý jestli ta kvalita preampu a převodníku bude taková jak se o ní píše
Už je to na cestě z UK
Sbalit notebook, tuhle krabičku (navíc napájenou jen z USB) a mikrofony zní dost lákavě

Sbalit notebook, tuhle krabičku (navíc napájenou jen z USB) a mikrofony zní dost lákavě