Fieldrecording

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Kermitak
Moderátor

Re: Fieldrecording

Příspěvek od Kermitak »

Jj, ipc-1 (aka La Crosse) mezi levnyma nabijeckama kraluje.

Jinak eneloopy pouzivam taky, pripadne jejich obdobu od jinych vyrobcu (GP) a muzu taky doporucit.
No a pokud nekdo jede v baterkach ve velkym, pak je nejlepsi se vykaslat na beznou produkci a koupit si kvalitni modelarskou nabijecku, vyplati se to.

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

U nás sa najlepšie osvedčili baterky a nabijačky Sony. Daleko daleko predbehli všetky značky čo som doteraz mal životnostou a spolahlivostou. Ako dvojku by som označil GP. A asi ako najhoršie (zo značkových) by som označil Varta.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja to shodou okolnosti resim uz nejakej tejden taky a jsem rozhodnutej pro tyto:
http://baterie-nabijeci.heureka.cz/bate ... 3hcce-4be/

(jen aby nekdo nebyl prekvapenej - sanyo patri pod matsushita = panasonic)

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Fajn je i to, že se nabíjecí baterie s touto technologií stále vyrábějí výhradně v Japonsku. Jediným výrobcem je firma Fujitsu (držitel unikátní technologie), která baterie nově vyrábí jen pro značku Panasonic a pak také pod vlastní značkou Fujitsu.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

biscuit

Příspěvek od biscuit »

eneloop maji jen lepsi marketing, rekl bych :-) a ty fujitsu jsou levnejsi o par kacek.

matucha

Příspěvek od matucha »

Pytkin píše:tuto nabojacku voltcraft som mal a totalne zle nabijala .. zahodil som ju ..

ja mam zle skusenosti s nabijacimi baterkami a pouzivam vyhradne nenabijatelne baterky IKEA ..
Asi spatnej kus, uz nebyla v zaruce? Nenabijeci baterky jsou nejvetsi zlo na tohle pouziti. Chapu v momente nouze, ale jinak ne.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Pelf: GP minimalne je dela taky. Dokonce myslim v d-testu skoncily pred Eneloopama.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Matucha: no, zas bych nerekl ze zlo, sice dlouhodobe je to financne min vyhodny a srdce ekologa taky nejasa, ale pri nekterych scenarich (min casty pouzivani) maji dobry alkalicky baterky svoje vyhody. Ale jo, osobne taky jasne preferuju aku.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Jo GP má podobnou technologii ReCyko+ ..ale ty jsem nezkoušel.. věřím, že už jsou dnes jinde, ale kdysi jsem měl několik sad GP aku a byla to bída
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

matucha

Příspěvek od matucha »

Kermitak píše:Matucha: no, zas bych nerekl ze zlo, sice dlouhodobe je to financne min vyhodny a srdce ekologa taky nejasa, ale pri nekterych scenarich (min casty pouzivani) maji dobry alkalicky baterky svoje vyhody. Ale jo, osobne taky jasne preferuju aku.
Jo ja mel na mysli zlo v ekologickym slova smyslu v tyhle aplikaci. Jsou samozrejme aplikace/situace, kde/kdy smysl maj.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

matucha píše:
Pytkin píše:tuto nabojacku voltcraft som mal a totalne zle nabijala .. zahodil som ju ..

ja mam zle skusenosti s nabijacimi baterkami a pouzivam vyhradne nenabijatelne baterky IKEA ..
Asi spatnej kus, uz nebyla v zaruce? Nenabijeci baterky jsou nejvetsi zlo na tohle pouziti. Chapu v momente nouze, ale jinak ne.
ta nabijacka robila uplne blbosti .. kazdu chvilu vyhlasila daku baterku za vadnu .. potom jednu baterku nabijala 4 hodiny a druhu 10 minut a vyhlasila ze je full .. samozrejme vobec nesla .. a dokola .. dal som do beznej nabijacky a nabila tie baterky .. proste som ju skusal asi tyzden a stratil som nervy a rovno som to hodil do kosa .. reklamovat sa mi to nechcelo .. toto je nereklamovatelne , podla mna ..
Moja skusenost je zase taka , ze nenabijatelne baterky su uplne v pohode .. 10 kusov stoji asi 2 eura .. viem kolko ich mozem pouzivat .. vydrzia dlho .. spokojnost ..

ano dobre fungujuca nabijacka a nejake kvalitne baterky mozu fungovat dobre .. ja som take este nenasiel .. teda pokial neberiem profi kamerove baterky , co pouzivame .. ale to je uplne iny svet .. a samozrejme aj ine peniaze ..

Tom Šen

Příspěvek od Tom Šen »

Díky za tipy na nabíje?ky.

P?ipojuju ukázku z mého posledního Field tripu :-)
Lokalita: Jižní Morava, Skokan ostronosý - Rana arvalis, kriticky ohrožený druh. P?t dní v roce, na ja?e, je celý zbarven do výrazné tmavomodré barvy. Hladina vody musí mít teplotu kolem 8 - 10 stup?? C. V té dob? má typický zvukový projev. Nato?il jsem to minulý týden, kdy podmínky byly p?ínosné...Zážitek to byl mimochodem i vizuální...

R193

Příspěvek od R193 »

Dobrý den, používám Roland R-26 a zvuk z interních mikrofonů se mi moc nelíbí. Náhodou jsem ho rozebral a zjistil že by bylo velmi jednoduché je vyměnit...netušíte prosím někdo jakými jinými bych je mohl nahradit? Stejná otázka a fotky rozebraného rekordéru: http://www.zvukarina.cz/forum/viewtopic.php?f=14&t=6770 Děkuji za radu.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Takže nakonec jsem se rozhodl pro Sound Devices USBPre2 jako interface pro serioznější mobilní nahrávání (stačí vzít jen notebook a mikrofony). Jsem zvědavý jestli ta kvalita preampu a převodníku bude taková jak se o ní píše :wink: Už je to na cestě z UK

Sbalit notebook, tuhle krabičku (navíc napájenou jen z USB) a mikrofony zní dost lákavě

Obrázek

Odpovědět