Fieldrecording

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
tony9

Re: Fieldrecording

Příspěvek od tony9 »

Já mám zpoždění, takže až teď jsem si poslechl Plačkův les a konstatuju, že i když je to raní chorus, tak je to výborné poslouchání na dobrou noc.

K úspěchu na Bandcampu ti Tome gratuluju.

Tom Šen

Příspěvek od Tom Šen »

Na Slovensku v CHKO Zahorie jsem nahrával zvuky kolem mokřadů a rašelinišť. Krásná příroda a krásné chvíle se zvuky přírody jsem se snažil zachytit, většinou four channel :-) Z nahrávek jsem vytvořil pro jednu galerii zvukovou four channel instalaci. Udělal jsem i stereo verzi, kterou jsem dal na Bandcamp. Album jsem pojmenoval Waiting for the song. Nahrávka je ke stažení for free tady.
https://tomassenkyrik.bandcamp.com/albu ... r-the-song

Tom Šen

Příspěvek od Tom Šen »

S kamarádkou Manjou Ristič, houslistkou, soundartistkou pocházející ze Srbska jsme udělali společné album. Žánrově desku nedokážu přesně zařadit, i když o to vlastně asi nejde. Label Skupina, který desku vydal, uvádí experimental, drone, field recordings. Což je pravděpodobně vystihující. Já osobně jsem na albu pracoval se svými terénními nahrávkami, které jsem pořídil na jižní Moravě a na Valašsku. Použili jsme také nahrávky, které jsme pořídili pod vodní hladinou. Na desce jsme pracovali na "dálku", Manja z Chorvatska, já z ČR. Vzájemně jsme si uploadovali na HD jednotlivé tracky a zvuky a z toho jsme pak dávali dohromady jednotlivé skladby. Já osobně jsem byl mile překvapen, že lze takto pracovat a tvořit - je to pro mě nové a inspirující zjištění.

https://skupina.bandcamp.com/album/vstal

Potěšilo mě, když jsem minulý týden zjistil, že jednu skladbu z našeho alba zařadilo BBC ve svém pořadu Dream Time do svého playlistu. DJ Zakia Sewell nás uvedla mezi zajímavé tracky, například Angeline Morrison, krásné. Kromě jiného je tam ale i Black Sabbath - zde spřízněnost s naší hudbou budu muset asi teprve objevit :-) Nicméně, můžete poslouchat zde: https://www.bbc.co.uk/programmes/m002466p

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Gratulujem !

tony9

Příspěvek od tony9 »

Výborně Tome.

Tom Šen

Příspěvek od Tom Šen »

Pytkin a Tony09, díky moc a zdravím vás!

Tom Šen

Příspěvek od Tom Šen »

Posílám vám zvukové PF :-)
Loni jsem na zahradě nahrál sedmihláska hajního. Naše zahrada je uprostřed města, takže je velmi vzácné, když je úplné ticho, vlastně je to spíš nemožné. Tentokrát ale ticho bylo, ze silnice ani od sousedů nešel žádný hluk. Když jsem sedmihláska uslyšel, rychle jsem zapojil equipment a letěl jsem ke smrku, který máme od kuchyně asi 45m. Nahrával jsem asi 15 minut. Sedmihlásek se nenechal vyplašit, i když jsem na něho neustále mířil mikrofonem. Občas jsme se na sebe vždycky tak podívali :-) Naopak stále více rozvíjel svůj zpěv. Ukázku z krásy jeho zpěvu jsem dal na svůj soundcloud.

vasek

Příspěvek od vasek »

Paráda, moc hezké.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Tome, ať se daří.

Tom Šen

Příspěvek od Tom Šen »

Toníku, děkuji moc, také ať se Ti daří!

Tom Šen

Příspěvek od Tom Šen »

Po delší době připojuji nahrávku od mokřadu na jižní Moravě. Nahrávce dominuje zpěv rákosníka velkého, ozývá se také kukačka a labuť. Při zaposlouchání se do rákosníkova zpěvu člověk zjišťuje, jak zajímavý distortion se v přírodě dokáže přirozeně objevit :-)
Nahrával jsem brzy ráno a trochu jsem zde experimentoval s parabolou.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

krásný :-)

vasek

Příspěvek od vasek »

Je to hezký! Jen já bych potřeboval nápovědu kdy je který pták, protože kromě slepice nepoznám nic :)

Odpovědět