Fotky z nahrávání
Na zacatku jsme udelali par zkusebnich tejku, abych nastavil gain. V te dobe byla ta kytara podle me jeste OK.freecoolin píše:2 fova: jak sis nemohl nevšimnout rozladěný kytary? cos tam děla když sto nahrával?
mě jako kytaristovy to trhá uši
Pak jsem mu pustil nahravani a odesel jsem do vedlejsi mistnosti, abych ho nerusil.
Po ukonceni nahravani jsme si pustili jenom zacatek, jestli je to OK. Dohodli jsme se, ze pozdeji k tomu sednu a sestriham to.
Ta pasaz, kterou jsem vam sem hodil je z konce nahravky, kde uz to je rozladeni nejhorsi.
Ach jo.
Nastesti to ale byla jen zkusebni nahravka...
Fova, myslel si to dobre a my ta tu drbeme
ale je to pravda, ja ci uz nahravam gitary osobne alebo inych gitaristov, vyslovene ich nutim po kazdej skladbe (dobre ci zle zahratej)
kontrolovat ladenie, a nielen gitary, vobec vsetky strunove nastroje...
a uz radsej nepis, ze si nechal clovek sameho nahravat
to je ako by predavacka odisla z obchodu aby ma nerusila

ale je to pravda, ja ci uz nahravam gitary osobne alebo inych gitaristov, vyslovene ich nutim po kazdej skladbe (dobre ci zle zahratej)
kontrolovat ladenie, a nielen gitary, vobec vsetky strunove nastroje...
a uz radsej nepis, ze si nechal clovek sameho nahravat

to je ako by predavacka odisla z obchodu aby ma nerusila

fova: To se mi stalo několikrát (rozladěná kytara, neladící zpěv, atd.). Obvykle po půlnoci na konci celodenní session při poslední písničce, když už neslyším ani zvonění telefonu a muzikanti ostatně taky ne 
Ten zpěv mě tedy zvukem vůbec nepřesvědčil, ale nebyl jsem u nahrávání, takže nevím, jak tvůj kamarád zní v reálu. Možná má takhle nezajímavý hlas od přírody.
Saša

Ten zpěv mě tedy zvukem vůbec nepřesvědčil, ale nebyl jsem u nahrávání, takže nevím, jak tvůj kamarád zní v reálu. Možná má takhle nezajímavý hlas od přírody.
Saša
-
- Profesionál
-
- Profesionál
Jojo, není to na tý force moc dobře vidět... Největší fuška je vyhrát si s poměrama vzdáleností a úhlů těch majků. Vzdálenosti pochopitelně kvůli fázi, což se dá dost dobře ale řešit i ex post delayovánim stop. Ale pro dobrej pocit se samo snažim, aby to jelo co nejlíp už do záznamu. A úhly od osy pak kvůli barvě zvuku, to už ale musí bejt dobře udělaný před záznamem. Jinak je to potom potřeba začít "ničit" ekválama.syncro píše:Liquid Sound: A výsledný zvuk se vypoměrovával ze všech tří mikrofonů?
Dík, Saša
Ve výsledku jsem to pak jenom na stařičký emulaci Focusrite d2 lowcut 200 a hishelf na 10k +2dB pro (asi spíš moji placebo) jiskru.

Btw. zapomněl bych že se vše zkouší mono (aby se to tak taky dalo použít) a ve výsledku je to rozpanoramovaný. Zkoušim se domluvit, esli nemůžu hodit aspoň 8 - 10 sec náhled...

- ECSON WALDES
- Profesionál
na ja - lampovy aparaty proste potichu nehraji - nebo jinak - neprosadi se v tom jejich charakter - ted jsem prisel ze session nahravani kytary - 2x VOX AC30 a neslysim nicLiquid Sound píše:Fotka z točby kytary... Zajímavý snad na tom je to, že tohle kombo nemá knob na Preamp ale jen a jen Master. Takže se toho dost točilo s Mastrem na plnej kotelJe to Neumann 184, Shure 57 a 87 na Omni. Bohužel až do vydání nemůžu dát ukázky.