Fotky z nahrávání

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Cyril

Příspěvek od Cyril »

syncro: tak sorry, jsem kleptoman no :))

skeld

Příspěvek od skeld »

Tak jsem se rozhodl, že taky přispěju svojí trochou bicích do mlýna. fotky jsou z takový pre-recording session mojí kapely Somebody Recalled, kde jsem chtěl vyzkoušet mikrofony SE3 na overheadech místo standartních AKG C1000, který běžně používám (díky Safovi za jejich zápůjčku).

bicí: Mapex Saturn, original China (píšu proto, že tady spousta lidí tu Čínu trochu podceňuje, ale tyhle bubny hrajou královsky :D)

mikrofony: kopák - AKG D112 uvnitř bubnu cca 5cm od úderové blány, lehce mimo osu - mířil na úderník, snare - AKG C418, tom a kotel - AKG C418 nebo Beyerdynamic OPUS 87 (zkoušel jsem oba, výsledek mi přišel dost podobný), overheads - SE3 stereo pár

přikládám pár fotek a nějaký audio ukázky samotnejch bubnů, který jsou po nějakym tom hrubym srovnání EQ a na bicí grupě je magneto+Waves RVerb.
Přílohy
DSC04222.JPG
DSC04227.JPG

skeld

Příspěvek od skeld »

Přílohy
drums.mp3
(795.82 KiB) Staženo 238 x

syncro

Příspěvek od syncro »

skeld: Další z Klubu přátel podkrovního nahrávání 8-) Hraje to pěkně, big up!

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

matucha

Příspěvek od matucha »

Trochu tenky a prevejskovany, ale nejsou tam zadny osklivosti, ktery by se procesovanim nedaly spravit. Takze bry ;-). Prekvapuje me, ze ty bici v takhle malym prostoru vubec hrajou tak jako na ty ukazce.

onehalph

Příspěvek od onehalph »

tady je ukazka k te me nahravaci session - http://temp.muxx.cz/bubny_naber.mp3 - neni to nijak osetreny - jen plus minus vypomerovany - ma to dost velkej room - coz mozna ne kazdymu vyhovuje, ale ja to mam takhle rad - akorat snare ma poerne malo struneni (coz je zpusobeny starym vytahanym strunikem - tak snad priste to dopadne lip) :-)
[stream]http://temp.muxx.cz/bubny_naber.mp3[/stream]

rastis

Příspěvek od rastis »

Tak aj ja sa pochvalim bubnami. Je tam EQ na kopaku a trochu kompresoru na celu sadu. A presluch pomocnej gitary :). Na mikrofony sa radsej nepytajte :)

<a href="http://ftp.gitaristi.sk/rastis/bubony.m ... zka</b></a>

skeld

Příspěvek od skeld »

Syncro: dík za pochvalu, podkrovní nahrávání rulezzzz :twisted:

Matucha: jasný je to trochu prasárna a chce to rozhodně doladit, ale na mejch zlatejch Truthech to nezní špatně :lol:, jinak k tomu prostoru, ty bicí hrajou opravdu takhle i v takovýhle vytlumený špeluňce kterou mám ještě oddělenou od širšího zbytku místnosti (zkušebny) závěsem (to je to červený na fotkách), nemám k mání moc prostoru tak jsem to chtěl vyřešit stylem drumbooth a jsem spokojenej.

Jinak tady jsem ještě vylovil jednu použitelnou fotku.
Přílohy
detail.JPG

skeld

Příspěvek od skeld »

A tady ještě jedna malá ukázka, kde jsme to nahráli s basou, kytarou a synthem, abychom to slyšely v kontextu se zbytkem kapely. Kytara s basou leze jenom z linky a trochu z přeslechů na bicích, proto ten hroznej zvuk, hlavně u kytary.

http://www.taabor.cz/Michal/Recording_S ... rawmix.mp3

skeld

Příspěvek od skeld »

Onehalph: Já myslim, že ten room je Ok, zní přirozeně, nijak ošklivě to nezabarvuje a celkově myslim, že ten zvuk je fajn. S tím struněním souhlasím, já ho mám rád hodně, protože bez toho mi ten bubínek zní jak pucka. Většinou bubínek snímám ještě jednou C418kou ze spodu, jednak kvůli strunění a taky mi přijde, že pak i ta moje oplatka má celkem slušný tělo, ale holt těď nemam na ní preamp. :cry:

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

skeld píše:A tady ještě jedna malá ukázka, kde jsme to nahráli s basou, kytarou a synthem, abychom to slyšely v kontextu se zbytkem kapely. Kytara s basou leze jenom z linky a trochu z přeslechů na bicích, proto ten hroznej zvuk, hlavně u kytary.

http://www.taabor.cz/Michal/Recording_S ... rawmix.mp3
Jo, tak tohle se mi teda hodně líbí. Sice mě tam na těch vejškách něco mírně tahá za uši, ale celkovej dojem vynikající. Je to velký a vzdušný. Kéž by alespoň polovina komerčních nahrávěk zněla takhle.

syncro

Příspěvek od syncro »

Onehalph: Mě se ten room taky líbí. Ty bicí mi zní tak nějak nadýchaně, zkrátka líbí.

Rastis: No já by som sa na tie mikrofony kĺudně opýtal...

Saša
GunJah Records

rastis

Příspěvek od rastis »

Syncro - nad sadou 2 ks Behringer C1, snare SM57, kopak bambula StageLine, tomy, floor a hi-hat Shure PG57. Mic preampy z mixu Yamaha MG -> M-Audio Delta 44 + Delta 66.

syncro

Příspěvek od syncro »

Další příspěvky, tentokrát kytara a basa:

Obrázek

kombinace Oktava MK319 a Shure SM57

Obrázek

kombinace linky a Oktava MK319

Saša
GunJah Records

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

syncro: asi je to blba otazka ale.... proc se kytara a baskytara nenahrava rovnou z linky? ma to nejky lepci zvukovy charakter kdyz je to snimany mikrofonem z komba?

Odpovědět