Stan píše: ↑22 led 2019 09:19
Hmm, takze jsme se dostali k zaveru ze GS je vlastne nesmysl a je jedno s jak silnym signalem budu pracovat protoze to pocitac vyresi za me

. Tohle vlakno by se dalo uzavrit a oznacit opravdu jako vycerpavajici.
stan neber to zle prosim.. realne z odstupom sa pozri na moje ukazky / screenshoty.. je tam nieco zle ? Len som vyvratil mytus klipovania toho ze cisto co sa tyka mixing engine v DAW ma nejaky gain staging zmysel pre vysledny zvuk. O nic ine mi neslo. Zhrozeny som z istil v tomto threade ze takmer nikto nechape ako to v DAW realne funguje, vratale ludi inak skusenych s dlhorocnymi skusenostami s produkciou a nahravanim. Ze sa tu odovzdavaju urcite myty a nepochoenia a tie sa potom siria dalej a dalej. Co je na skodu vec - asi sa zhodneme ze rozumiet elementarnym principom je fakt klucove.
Tak som sa to len pokusil vysvetlit, nic ine. Nechcem sa nikoho dotknut, je normalne nieco nevediet clovek sa uci cely zivot nove veci, mne tiez tato vec nebola vzdy jasna, a ked som sa ju prvy krat dozvedel chvilu mi trvalo to spracovat.
K individualnym plugin som sa vyjadri. Pri recordingu (A/D konverzia) uplne chapem vuznam toho strazit si gain a SNR, to je absolutne v poriadku (aj v tvojom clanku je na tuto tema rozhodne spusta kvalitnych informacii !!). Pri vystupe D/A konverzia si tiez treba strazit clipping koli odpoisluchu.
Jedine o co som sa snazil je vysvetlit ako funguje MIXING v ramci DAW interne. V ramci jednotlivych stop a vysledneho mixdownu.
A ze tam naozaj ziadne strazenie gainu a obav z clipingu nema ziadny zmysel. 32(64)bit engine funguje identicky ak stiahnes sable na -30dB alebo vypecies na +12 ..
lavender píše: ↑22 led 2019 09:54
@dendy - ak pouzijes jeden plugin, do ktoreho je potrebne pustat -18dB, co spravis s ostatnymi stopami?

vyhulenymi na +24dB?
tak ja som povedal ze v prvom rade by som sa takemu pluginu vyhol.. stale by som chcel vidiet nejaky zoznam konrketnych pluginov kde presne toto naozaj je zmiene v manuali .. zatial tu bola referencia na
jeden - Waves J37 - kde ale tiez nebolo napisane nic o tom ze ho mas krmint na -14 dB(FS)(whateverunit) ale len doslova "
Input and Output Level settings of
0 will result in the closest approximation of “The Abbey Road Sound.”" - co ale dava zmysel.. Vlastne z toho nepriamo vyplyva ze ho v skutocnosti NEMAS krmit na -XX
Dobre by bolo vyhnut sa emotivnym reakciam a nehrotit to, udrzime diskusiu na vecnej urovni. Takze to zhrniem
1/ ak som spravil nejaku
chybu v mojom showcase preco co sa tyka samotneho mixing engine v DAW ziadny staging a stahovanie hlasitosti na faderoch nema ziadny zmysel z pohladu vysledneho mixdownu,
budem rad za opravenie
2/
ak existuju realne pluginy ktore v manuali maju uvedene "pre optimalny chod je potrebne aby
vstupny gain bol -XX, myslim ze vela ludom by pomoholo keby tu nasiel zoznam odkazov na take pluginny, a
by si na to vedeli na to dat pozor a prisposobili tomu sposob pouzivania takych pluginov