gain
Re: gain
Závisí akú citlivosť majú vstupy. Skorej očakávam, že je všetko v poriadku. Citlivosť nevieš nastavovať? Další probelm môže byt nesymetrika do symetriky.
Ha, tak to je ono....strcil som do do nesymetrickych vstupov a uz to hraje normalne....Pytkin píše: Další probelm môže byt nesymetrika do symetriky.
Zapojenie nesymetrickych kablov do symetrickych vstupov je teda nespravne ? Alebo to kludne mozem zapojit aj do symetrickych, len proste budem mat nizku hlasitost ? ked hlasitost dorovnam v DAW nestrati sa mi kvalita signalu oproti uz hlasnemu zvuku z nesymetrickych vstupov ?
jo .. nesymetricky kabel do symetriky , to ti hned berie kopu signalu .. +4dBu je ta vyssia uroven .. to ti syntaky nevybudia ..
ked mas nesymetricke vystupy na syntakoch , pouzivaj nesymetricke vstupy ..
ked mas nesymetricke vystupy na syntakoch , pouzivaj nesymetricke vstupy ..
noo.. tak celkom nic imho nie.. ked nieco nahras na -30dB uz sa ti tam moze viac prejavit (ciste teoreticky - nemam to prakticky odmerane) kvantizacna chyba, resp. nelinearita rozmiestnenia kvantizacnych krokov .. skus nahrat nieco na cca 0dB (alebo tesne pod nulu), potom to iste na -30dB, maximalizovat oboje na nulu a pustit si - ciste teoreticky na kvalitnom odposluchu by mohol byt pocut rozdiel..
ale plz no flame
nemam to niejak odskusane v praxi ...
ale plz no flame

ked das nesymetriku do symetriky, obere ta to o 6dB, pac tam mas polovicnu uroven potom (cold signal mas nulovy)
ale vacsina syntakov co ma jack vystup ma gitarovu uroven 100mV, aby sa dal dalej modulovat stomp boxami... ja tiez strkam sixtrak normalne do preampu a nie rovno do linky
ale vacsina syntakov co ma jack vystup ma gitarovu uroven 100mV, aby sa dal dalej modulovat stomp boxami... ja tiez strkam sixtrak normalne do preampu a nie rovno do linky
Tady mi jedna vec neni jasna. Z nastroje mi leze signal na nejaky urovni, kterej bud poslu nezmenenej do nesymetrickyho vystupu, nebo ho rozdelim na hot a cold, z cehoz ale vyplyva, ze kvuli zachovani energie by mel byt v obou vetsvich polovicni (a po secteni opet na puvodni urovni), proto nechapu, proc bych mel mit z nesymetrickyho kabelu zapojenyho do symetriky polovicni uroven, vidim tam bud 1+1 nebo 2+0. Muze me nekdo osvitit?
Presne to som mal v plane vyskusat...dendy píše:noo.. tak celkom nic imho nie.. ked nieco nahras na -30dB uz sa ti tam moze viac prejavit (ciste teoreticky - nemam to prakticky odmerane) kvantizacna chyba, resp. nelinearita rozmiestnenia kvantizacnych krokov .. skus nahrat nieco na cca 0dB (alebo tesne pod nulu), potom to iste na -30dB, maximalizovat oboje na nulu a pustit si - ciste teoreticky na kvalitnom odposluchu by mohol byt pocut rozdiel..
ale plz no flamenemam to niejak odskusane v praxi ...
Ale ked v tom bude nejaky rozdiel tak je to v prdeli...jedina moznost potom ako vyriesit tento problem je zosilit syntaky nejak analogovo a az potom ich strcit do karty...takze to by som musel kupit mixer a zosilovac ? dost finance narocne riesenie...ufff..... +dalsie kable....
normalna uroven je 0.755V rms/2V peak. na symetrike mas ale na oboch zivych pinoch tuto citlivost, cize scitanim mas 1.55V/4V peak... s takouto urovnou potom zariadenie s takymto vstupom dalej pracuje. ked mu das linku len na hot pin, tak je polka v cuduKermitak píše:Tady mi jedna vec neni jasna. Z nastroje mi leze signal na nejaky urovni, kterej bud poslu nezmenenej do nesymetrickyho vystupu, nebo ho rozdelim na hot a cold, z cehoz ale vyplyva, ze kvuli zachovani energie by mel byt v obou vetsvich polovicni (a po secteni opet na puvodni urovni), proto nechapu, proc bych mel mit z nesymetrickyho kabelu zapojenyho do symetriky polovicni uroven. Muze me nekdo osvitit?
so zakonom zachovania energie to nema co robit, pracujes s velmi malymi prudmi, tak sa na to divaj ako na napatia (potencialy)
ziadny mixer... stereo preamp. ten ti navyse ten signal moze prijemne ofarbitbassline píše:Presne to som mal v plane vyskusat...dendy píše:noo.. tak celkom nic imho nie.. ked nieco nahras na -30dB uz sa ti tam moze viac prejavit (ciste teoreticky - nemam to prakticky odmerane) kvantizacna chyba, resp. nelinearita rozmiestnenia kvantizacnych krokov .. skus nahrat nieco na cca 0dB (alebo tesne pod nulu), potom to iste na -30dB, maximalizovat oboje na nulu a pustit si - ciste teoreticky na kvalitnom odposluchu by mohol byt pocut rozdiel..
ale plz no flamenemam to niejak odskusane v praxi ...
Ale ked v tom bude nejaky rozdiel tak je to v prdeli...jedina moznost potom ako vyriesit tento problem je zosilit syntaky nejak analogovo a az potom ich strcit do karty...takze to by som musel kupit mixer a zosilovac ? dost finance narocne riesenie...ufff..... +dalsie kable....