Genesys Audio System

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
pateson

Genesys Audio System

Příspěvek od pateson »

Slyšeli jste to někdo?
http://www.hudebnicentrum.cz/inshop/pro ... ystem.html

Je to za danou cenu slušné, třeba lepší než
http://www.hudebnicentrum.cz/inshop/pos ... av-40.html
http://www.hudebnicentrum.cz/inshop/pos ... nitory/dx4 studiophile.html

Má to být poměrně pěkně vypadající (snadno instalovatelné (výhodat GEMu, vše v dodávce) ozvučení k digipiánu do malého pokoje (4x3,5 m), kde nic není :-)
Ale jináč su Moravák

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Jo, ja to slysel a hral sem i na to. Nadhernej zvuk, skoro se neda verit, ze z takhle malych bedinek to bude takova bomba. Zkousel jsem to cca pred rokem a pul, primo u dovozce v Hradci (btw je to sympatak a da se s nim domluvit na vyzkouseni), mel na to michnuty Promega2 klavesy a ja fakt slintal nad zvukem. Akorat v te dobe staly tyhle bedynky myslim ze kolem 8k, takze jsem do nich nesel.

V pohode se daji pouzivat pro ozvuceni salu, vykon jako prase a vubec to nezkresluje. Napr. diky subwooferu smycce maji fakt HUTNY zvuk a piano dole opravdu duni.

Za tyhle prachy, vezmu-li v uvahu pomer cena/vykon/design urcite dobra volba. Na druhou stranu ja doma puzivam k dig. pianu neco jako tohle, akorat mnohem starsi a libivejsi design, http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51083, a hraje to taky fakt cool.

Dokonce kdyz delam muziku, jedu z Abletonu pres Tapco poslechy, ale jakmile vyrendruju do mp3, tak jedu pres tyhle fidlatka a musim rict, ze zvukove to je hodne srovnatelny + subwoofer tomu dava fakt stavu.

BTW: pokud tam v tom pokoji nic neni, tak bude vsechno moc - moje zkusenost, nakonec mam pasti na zdi, na zemi mega hutny koberec a dvere oblepene izolaci :)

pateson

Příspěvek od pateson »

upman: díky za reakci, tím, že v pokoji nic není jsem myslel, že tam není jiný zesilovač, či jiné možnosti zapojení, kromě sluchátek.
GAS :-) se mi líbí právě kvůli tomu, že je vše v balení. Volal jsem na prodejnu a rozhodně mi to doporučili raději než M-audio "monitory" v této ceně (i když to je samozřejmě názor prodejce)
Uvažoval jsem také o zmiňovaných Creative, asi si je půjdu poslechnout (jsou tu skladem v TS Bohemia) a případně GEM objednám a budu mít 14 dní na vyzkoušení, že...

nebrumí ty Creative?
Ale jináč su Moravák

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

No ja osobne GEM fakt miluji - mam od nich uz 2. piano a zvuk je proste bomba, posledni dva nove tracky, co jsem daval sem na forum hraji pres GEMa a nikoliv pres VSTcka. Podle me fakt kvalitni firma (i kdyz jsou to taliani).

Ty Creative maji podle me 3 zasadni nevyhody:

1. tlacitko On a veskera regulace je formou mikrospinacu na zadni strane, takze se s tim fakt hrozne blbe manipuluje. Resim to prodluzkou se spinacem, spinam tim jak Creative, tak i Tapco.

2. pripojeni je skrze svorky, zadne RCA nebo jacky, takze i kabely jsou mizerne dvolinky, hnusne se kroutici, atd. Chce to proste schovat.

3. jsou to bednicky k compu, takze na hry = hodne basuji. Da se to sice stahnout, ale i tak zkreslujou.

Na druhou stranu, ja kupoval asi za 700 oproti 3200 je sakra rozdil a za ty penize slouzi svemu ucelu + az se rozbijou, tak je proste vyhodim a koupim nove. Kazdopadne za 700 hraji genialne a maji vyhodu v tom, ze prave ten bass, hlave kdyz hraju na klavir, mi dava takovy ten drive, proste Ami variavce + Emi pres tyhle bednicky fakt zni bombasticky.

Jo abych odpovedel - nebrumi - maji 2-kolik do trafa a z trafa to jde do subwooferu. Naopak, GEM trafo k pianu mi brumi, lec vyreseno, ale dlouho trvalo, nez jsem na to prisel.

pateson

Příspěvek od pateson »

No jo, vezmu za 615 Creative s možností vrátit, budou-li moc špatné :-)
Ale jináč su Moravák

kexik

Příspěvek od kexik »

jak z malejch bedynek, vsak to ma sub jak svina... bude to imo pekne duniet, ale za ten peniaz velmi nie je co riesit a tie stojany mi pridu fajn

pateson

Příspěvek od pateson »

Tak jsem privezl upmanem zminovane Creative. Hraje to pro moje potřeby hezky (podstatne lepe nez interni ozvuceni digipiana, co jsem měl) No myslím, že zatím ušetřím 2500.- a GEM se odkládá na budúce.

I když se mi GAS líbí moc, díval jsem se, že obyčejné stojany na repro, nabízené na Audioexpert začínají od 1000 Kč za jeden :-)
Ale jináč su Moravák

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

No sem rad, ze ses spokojenej - btw no prave kvuli cene tech stojanu mam bednicky polozene na klaviru :D

pateson

Příspěvek od pateson »

upman píše:btw no prave kvuli cene tech stojanu mam bednicky polozene na klaviru :D
však taky musím vymyslet jak je postavit na efektní zakulacenou plochu synťáku :-) možná tomu pomůže "suchý zip"
Ale jináč su Moravák

kexik

Příspěvek od kexik »

pateson píše:
upman píše:btw no prave kvuli cene tech stojanu mam bednicky polozene na klaviru :D
však taky musím vymyslet jak je postavit na efektní zakulacenou plochu synťáku :-) možná tomu pomůže "suchý zip"
"zuvacka" od pattexu alebo uhu... neviem ci to poznas, je to taka plasticka hmota urcena napriklad na lepenie plagatov na steny atd, trik je v tom ze je to naveky plasticke a vsetky objekty su vratne odlepitelne. mam tym prikutrovany mixacik na externej cdromke, klaves na stole, bedne na "stojanoch" z psich konzerv atd. super losung. len dufam ze to uz dorazilo do ciech, jeden paklik stoji asi 2 eura a fakticky s nim vystacis na spuustu veci v domacnosti

pateson

Příspěvek od pateson »

kexik to je neco takoveho, jako obcas byvaji prilepena CD apod. v casopisech, ze jo. To je dobry napad, mozna lepsi nez suchac s oboustrannou páskou. Pohledám, nevis origo nazev? tu nic http://www.pattex.cz/produkty/produktove-skupiny.html

Už jsem našel
http://www.uhu.cz/lepidla-pro-domacnost ... -hobby.php
UHU tac patafix – lepící plastelína (guma)
Ale jináč su Moravák

kexik

Příspěvek od kexik »

som telivo... nie pattex, ale PATAFIX, robi to UHU, tak je to. je biela a zlta verzia, lisia sa len farbou
http://www.bostik.it/img/comunicato_sta ... atafix.jpg

aby si od toho neocakaval nekonecno, bednu s tym na kolmu stenu nenalepis, ale predmety co same stoja na kvazi vodorovnej podlozke tym fakticky imobilizujes. a solidne to tlmi vibracie z bedni, navyse, a vibracie vobec. nedavno som tym zatlmil neutrik audio trafaky v tieniacich krytoch (audio trafo je desne mikrofonicke a po tejto uprave uz nebolo)

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

No nevim, s tim lepenim na nejakou plochu bych byl opatrnej - resp. urcite si pod to dej nejaky filc. Ja ho tam mam, nebot jakmile hrajes nejvyssi tony a kapanku do toho resez, tak to hnusne rezonuje. Ja mam takove krive nohy, na nich jsou ty bedynky, zespodu jsem prilepil filc a je to v pohode - ale mam stigro, ze GEM je nahore placaty, takze to tam drzi (mam to postavene primo na orig. repracich, co jsou v pianu, takova ta plechova mrizka).

kexik

Příspěvek od kexik »

upman: ty asi necitas co pisem. ja tym mam prilepene hi-fi bedne a nerezonuje NIC, ten material je v podstate makka guma

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

aha, sorrac - v tom pripade ok... :)

Odpovědět