Gitarova metalova stena!

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
asphyx

Re: Gitarova metalova stena!

Příspěvek od asphyx »

no ja si skor myslím, že k tejto teme sa nenapisalo dost relevantnych informácii.....nevarvím, že som sa niečo nove nedozvedel, ale skor som sa dozvedel niečo nové o efektoch, lampách, nakopavatkach, snímačoch atd....čo není na škodu, ale velmi ma to nezaujíma ....ale aj tak dakujem aspon za nejake vašet tipy...ale skor so myslel, že každý niečo povie zo svojej mixáže...ak si dobre spomínam, tak som tu raz čítal myslím, že to bol amorph, ktorý písal o nahravaní nejakej black metal kapely a tam aj pekne rozpísal ako nahraval gitari atd. ....takže tak som to nejako myslel, že niekto niečo povie napr. skús taký reverb a spoločnymi nazormi vznikne z toho Gitarova Metalova Stena, hehe...možno chcem až vela, ale možno je to tak ako písal už neviem kto na začiatku, že jednoducho to tak proste na slovensku čechách nevie nikto namixovat aby to tak znelo...ale aj tak dakujem, rozvírila sa tu pekna debata .....

blueevil

Příspěvek od blueevil »

rastis: nic nemeni na tom ze to nema absolutne spolocne s pedalom od DOD grunge, len o tom som pisal, tymto si ale potvrdil to co si tvrdil o mne. Boss mt-2 ma jemnejsie nauncie, je vhodny na nieco ine samozrejme, dodnes ho pouziva napriklad Marty Friedman, ktory ma urcite toho uz hodne za sebou, takze nepojde o nieake sumitko. ak niekto hra na niecom len preto ze to je modne ako ten fractal axe-fx, tak to tiez musis rozpoznat na tej nahravke po par sekundach o co asi ide. fractal axe-fx som iba prebehol, par skreslenych zvukov, modulacne fekty nestoja za vela, celu tu koncepciu som nepochopil a mozem urcite prehlasit ze to nieje ziadna nahrazka lampoveho aparatu ani zo srandy.

Amorph: na to ze ma prenasledoval, obtazoval doslova isty tu naruseny EXCOM postou, ktory sam odsudil music pad Roland PM5 videom o nieakych zbraniach s podobnym nazvom ako ten Roland sa ti pacilo? vzy ako sa sem prihlasim, som atakovany nieakym hackerom ktory sa na mna zavesi, je v pohode?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

asphyx: problem je v tom, ze si nejsem jistej, jestli uz se mi takovahle stena nekdy podarila nahrat nebo namichat, takze nevim jestli ti moje prakticke postupy pomuzou:) Nicmene souhlasim s tim co uz bylo zmineno, ze stena vznikne az kombinaci s basou a ze ta basa ma zasadni vliv na to, jak to pak tlaci, ze zaklad jsou ruce atd. A kombinaci vice mikrofonu bych byt tebou urcite zkusil, me se osvedcila sm57 kolmo kousek od stredu a k tomu primichat nejakej ne moc ostrej kondik (pouzivam bud shure sm81 nebo audiotechnuca at4033a), kterej miri na stred a je trochu dal. U vice mikrofonu je pak potreba srovnat faze.

Co se tyce simulaci, tak tohle jsem michal pred rokem http://bandzone.cz/ghostface a jsou tam pouzite jen simulace. Je to prevazne kombinace lePou LeCTo, LeXTaC a TSE X30. Nabery z mikrofonu bohuzel nebyly idealni, takze takhle z DI signalu to dopadlo lepe.

Jinak jeste u toho Asphyx - Deathhammer videa mi prijde, ze je tam citit dost multiband komprese asi i na celku, ale urcite na kytarach. Je tam podle me zkomprimovane nejake stredobasove/basove pasmo.

rastis

Příspěvek od rastis »

Amorph píše:...kdyby mel nekdo nejakej zazracnej napad jak tohle administrovat, tak napiste....
navrhujem zmazat z tejto temy vsetky prispevky Blue... a takisto aj moje zbytocne reakcie na ne.

nuendo
Vybavení

Příspěvek od nuendo »

jednemu mojmu znamemu sa prihodilo asi toto:
po takmer celodennom laborovani (2x mic + dibox, laborovanie s fazami atd...) ked uz bol spokojny so zvukom isiel okolo iny moj znamy a vytiahol z kufra toto: http://fractalaudio.com/p-axe-fx-ii-pre ... cessor.php
....za 45 minut bolo vymalovane, celodenna robota isla do kosa :-)
tak to co stoho vylezlo to bola "stena" ...dovi-dopo

EDIT: a ten gitarista este ktomu aj vedel hrat :-)

blueevil

Příspěvek od blueevil »

Amorph: no ta 57 je jasna, ale len tou to nebude v tom pripade. ten mix je strasny, cakal som od teba lepsiu pracu z tej nahravky ako sa prezentujes, aj ked v podstate hudba je odpad, ako nic v zlom.
rastis: jasne, dosiel ti humor, co keby si si vymazal ty?
nuendo: vymalovane ako pre koho, nahravka chyba, asi sam vies preco.
Aphyx: mozem ti zistit kompletne ako sa to natacalo, ale moc ti to nepomoze mozme, info poslem postou

Cundo
Profesionál

Příspěvek od Cundo »

Keby nam tak dal ukazku svojej prace blueevil, ked tak pohotovo oznacil Amorphov mix za strasny. Amorph sa prezentuje s primeranym a opravnenym sebavedomim, myslim si... A co ostatni kritici ???
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

moj taký lo-fi tip na metalovú skreslenú stenu je Boss HM-2 (imho rozhodne masitejší než spomínaný MZ-2), ale celkovo sa mi nepáči akým smerom sa metal v poslednej dobe uberá, hlavne zvukovo (česť výnimkám) tak dalej už som radšej ticho.. blueevil má u mna bod za Mayhem, hlavne Chimera je u mna top (nielen zvukovo) .. zvuk v tom videu v prvom príspevku je podla mna uplne neadekvatny k tej hudne a uplne najslabšie sú tam práve gitary, taký popík..

asphyx

Příspěvek od asphyx »

Blueevil....ano chcem kompletne vediet ako sa to nahravalo....zacinam mat taky maly pocit ze si to nahraval aj ty :) .....betarisko jeden..hehe...amorphova praca je velmi slusna a mam pocit ze aj o nieco lepsia ako v poniektorych "profi" studiach...klobuk dole

asphyx

Příspěvek od asphyx »

Ak su slabe tie gitari tak rad by som si vypocul nejake vase ukazky ako by mali vyzerat dobre gitari

Fillippos

Příspěvek od Fillippos »

Prakticky soudobá nahrávka - nevidím zde jediný problém :mrgreen:

humusgen

Příspěvek od humusgen »

Kdyz ma mit kytara hutny sound (samozrejme podporena basou a bicimy),tak jako dobra ukazka toho, me prijde skladba od Pantery.
Kytara je ladena do D A D G B E. To taky asi dela svoje.
Jen takovy postreh. :)

rastis

Příspěvek od rastis »

Pantera mali vzdy taky dost tranzistorovy zvuk gitar, myslim, ze cez tranzistory aj dost nahraval chalan. ale inak perfektne, ich nahravky su podla mna dodnes aj po tych rokoch vysoka skola mixaze ...

blueevil

Příspěvek od blueevil »

Cundo: dik za postreh, ale o tom som nepisal. myslel som to tak a Amorph to dufam aj tak pochopil ze sucasne nahravky nezneju ako ked si vypocujes Igora Stravinskeho a Svatenie jari, cize nieco ako LIVE o co sa snad snazi kazdy skutocny zvukar, aby sa ti pri tej nahravke dajme tomu zrolovali ponozky a zamrazilo ta, prave ze sa mu nepodarilo presvedcit ich o tom. moderni hraci maju asi nieco divne v hlave, neviem, zneju neuveritelne sucho a tuctovo, nieje v tom ziadna vasen, jeden pedal, ak aj vobec je. vsimol som si aj to, ze nechapu melodiu, zmysel pre napatie, drive, invenciu, pointu. co sa tyka mna, momentalne idem uz v inej hudobnej forme, skladatelsky, kde sa na to pozeram ako napriklad maliar na svoj obraz, podobne ako Marc Schagall, cize ziadne pravidla, vlastny styl, nepozeram na oskatulkovanie kde by to islo az do dedekafonie, punktualizmu, elektroakustiky, scenickej, divadelnej, filmovej hudby miestami, ono sa to ani neda takto vysvetlit.
rastis: Pantera je Randall, pedal DUNLOP MXR DD11 dime distortion

asphyx

Příspěvek od asphyx »

ci kkt blueevil už stačilo si myslím, tvoje basnicke prejavy patria na hviezdoslavov kubín...

Odpovědět