Gramofon Tesla NZC 130 - problem so zvukom

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
thesilentman
Příspěvky: 4
Registrován: 23 úno 2008 12:24

Gramofon Tesla NZC 130 - problem so zvukom

Příspěvek od thesilentman » 23 úno 2008 12:29

Ahoj, mam problem s gramofonom Tesla NZC 130. Pravy kanal mi hra uplne bez problemov, ale lavy hra omnoho potichsie a dost hlasno brumi. Ked pripojim gramec na externy zosilovac, deje sa to iste. Prava strana OK, lava brumi. V com by mohol byt problem? Dakujem.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 úno 2008 13:19

moznosti: zasraty konektor na drziaku prenosky, zasrate kontakty na prenoske, nezapojeny alebo poskodeny jeden z kablikov na drziaku prenosky
evidentne je jeden z kanalov predzosilovaca "vo vzduchu", cize jedna z cievok prenosky nie je prizemnena. tie konektoriky na drziaku prenosky su fest nanic, su postriebrene a striebro neuveritelne rychlo oxiduje. ja osobne montujem prenosku po rusky: natvrdo naspajkujem. skus prenosku odmontovat (odporucam najskor vybrat z nej ihlu, aby si ju nezlomil) a kontakty na kablikoch opatrne ocistit pilnikom na nehty alebo niecim podobnym

thesilentman
Příspěvky: 4
Registrován: 23 úno 2008 12:24

Příspěvek od thesilentman » 23 úno 2008 14:03

Dakujem. Prenosku som vycistil, opiloval kontakty, ale nepomohlo. Ale vdaka tomu som si vsimol inu vec - ked zatlacim na kovovu cast sasi (alebo ako sa to vola), tak to zrazu prestane, ale musim fakt silne zatlacit. Teda, ked tlacim holou rukou, nic sa nedeje, ale ked zatlacim napr. vreckovkou, teda ked to odizolujem, tak zrazu brumenie prestane. Takze zrejme ho budem musiet otvorit a pohladat pricinu...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 úno 2008 16:46

fuha... tak to bude vaznejsie... mozno sa uvolnilo kablove ocko, cez ktore je uzemnene sasi... ale to mi nedava zmysel, to by brumeli oba kanaly

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 23 úno 2008 18:19

Tipuju rozpadlý pájený spoj u některého ze zemnících vývodů poťáků nebo přepínačů na předním panelu.

Odpovědět