Help pro LIVE master

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
lou
Příspěvky: 58
Registrován: 26 říj 2004 13:42

Help pro LIVE master

Příspěvek od lou » 23 dub 2007 11:23

Ahoj, rozhodli jsme se pouzivat pro live hrani cubase + kytarove pluginy+master. Bici mame zatim z VSTi. Prosim polsechnete si mp3 ukazky a poradte jak celkove vylepsit zvuk.
www.katatjuta.cz
Tohoto fora si velmi vazim a snad nebude vadit, kdyz dam odkaz na nase stranky kde jsou vsechny mp3. Nacitaji se pres flash...
Pokud neni mozne v tomto foru uvadet linky na stranky, tak se omlouvam a prosim admina at tento dotaz smaze.
Predem Dik

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 23 dub 2007 11:26

lou: jasneze je mozny uvadet linky, proc by nebylo... co myslis tim +master?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

lou
Příspěvky: 58
Registrován: 26 říj 2004 13:42

Příspěvek od lou » 23 dub 2007 12:04

Tak ja to trosku rozepisu.
Cubase SX 3.1
Pluginy na kytary - inserty: GuitarRig 2.0, Amplitube 1, 2
Pluginy sendy - IK Multimedia Classik Studio Reverb
VSTi - Ruzne - jeste dopresnim
V Cubase na OUTu jsou pro live mastering: Waves C4, Waves EQ, Waves L2
Kytary a basa jsou hrany zive. Bici jsou z VSTi
http://www.katatjuta.cz - Core 2 Duo, M-Audio Fireware 18/14, SX 3.1, Windows XP SP2

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 23 dub 2007 13:04

lou: proč chceš efekty na masteru při koncertě? Snad třeba tu L2, jestli se bojíš clippingu, ale jinak to moc nechápu.

lou
Příspěvky: 58
Registrován: 26 říj 2004 13:42

Příspěvek od lou » 23 dub 2007 14:38

Ja mam za to, ze se bezne pouziva pri live hrani kompresor, EQ, limiter? Akorat jsou to "extra krabicky" at uz analogove nebo digitalni, ktere se pripojuji do mixazniho pultu nebo za nej. I s tim nasim "masteringem" vsechno zni citelneji nez bez nej.... ale porad to neni ono / prostor, ostrost, zvuky kytar... /
Jinak si necham rad poradit a budu vdecny za kazdou vasi zkusenst...
http://www.katatjuta.cz - Core 2 Duo, M-Audio Fireware 18/14, SX 3.1, Windows XP SP2

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 23 dub 2007 15:00

lou píše:Ja mam za to, ze se bezne pouziva pri live hrani kompresor, EQ, limiter? ...
Záleží na tom, jestli hrajete na ozvučené akci, jako jedni z více kapel a o zvuk PA se stará zvukař (potom nic jako EQ apod. nepotřebuješ), nebo zda máš v plánu zvučit celou akci (to jsem z úvodu moc nepochopil)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 23 dub 2007 15:21

Ako nevidim nic zle na tom posielat zvukarovi 2 kable hotoveho signalu s tym, ze nech s tym uz nic nerobi. Ak si viete takto spravit zvuk, ktory vyhovuje, zneje vam doma, v skusobni, tak mi pripada cely postup OK a neni na nom co riesit. Skorej by som riesil HW, nech sa to vsetko ustiha a je to spolahlive, hlavne ak chcete pouzivat vela veci dokopy - VSTi, realtime simulovat gitarovy zvuk, a mat povesene este nejake master pluginy...
Naposledy upravil(a) rastis dne 23 dub 2007 15:43, celkem upraveno 1 x.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 23 dub 2007 15:30

Nevím. Pokud bude někdo u pultu a pohlídá celkovou hlasitost plus případný frekvenční problém, přijde mi nějaký masterování zbytečný.
- pokud mastering řeší čitelnost nahrávky, tak problém je v mixu a ten je třeba spravit
- nedokážu si představit, jak se dá zvuk z Amplitube atd. vylepšit. - když nepočítám efekty jako delay, chorus atd. ale ty jsou na stopě
- chci vidět, jak doma všechno namasterujete na velký PA
lou: neber si to teď prosím zle, ale sem se to hodí. Jako příležitostný zvukař trochu vím, co se při zvučení řeší atd. a přijde mi úsměvný, když si někdo myslí, že ozvučí akci z podia. To prostě NEJDE. Problém je už v té nejzákladnější věci, jako celková hlasitost - a samozřejmě X dalších. Dokonce i pro hodně dobrý muzikanty je těžký dobře regulovat hlasitost svýho nástroje vůči zbytku, protože na pódiu to zní všechno trochu jinak. Teda samozřejmě záleží, jestli se bavíme o hraní po hospodách nebo něčem trochu na úrovni (předpokládám). Já vím, že zvukaři jsou kokoti, ale dají se najít i ti, co to umí :-)
Naposledy upravil(a) vasek dne 23 dub 2007 15:36, celkem upraveno 1 x.

lou
Příspěvky: 58
Registrován: 26 říj 2004 13:42

Příspěvek od lou » 23 dub 2007 15:34

Ano, zamer je aby jsme meli svuj vychytany zvuk a od nas sel jen LINE OUT.
Cubase sam prepina efekty na kytarach, urovne reverbu, efektu, hlasitosti a planujeme i ovladani svetel... Co se tyce rychlosti odezvy, tak ne kazdy plugin je pouzitelny, ale tak jak jsem to tady vypsal, tak uz to funguje a hrajeme tak asi rok. Vsechny mp3 na nasem webu jsou nahravane live na zkusebne - zpev pak jeste extra. Stabilita fungovani je 99% - Core 2 Duo, m-audio 18/14. Ale ten zvuk - jak nastroju, tak celku se mi porad nelibi...
http://www.katatjuta.cz - Core 2 Duo, M-Audio Fireware 18/14, SX 3.1, Windows XP SP2

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 23 dub 2007 15:39

lou: byl jsem moc rychlej, takže ještě dodatek :-) možná se dostáváme zase do problému, jestli ony ty simulace přece jen nejsou na prd ;-)

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 23 dub 2007 15:46

lou píše:Ale ten zvuk - jak nastroju, tak celku se mi porad nelibi...
vasek píše:...možná se dostáváme zase do problému, jestli ony ty simulace přece jen nejsou na prd ;-)
Nechcel som to povedat prvy :)

lou
Příspěvky: 58
Registrován: 26 říj 2004 13:42

Příspěvek od lou » 23 dub 2007 15:56

Hmm, tak v tomhle asi padla kosa na kamen :-( Muzete mi napsat co by jste zmenili, vylepsili na celkovem zvuku, tak jak ted jsou mp3 na webu? Kdyz pomineme zvuky kytar... Mam na mysli, vysky, basy, ostrost, prostor...
www.katatjuta.cz - MP3
http://www.katatjuta.cz - Core 2 Duo, M-Audio Fireware 18/14, SX 3.1, Windows XP SP2

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 23 dub 2007 17:02

Já se přes tu vaši stránku nějak nemůžu dostat (nahrává to a nic). Ale Amplitube i GR znám :-)

lou
Příspěvky: 58
Registrován: 26 říj 2004 13:42

Příspěvek od lou » 23 dub 2007 17:27

Je potreba mit nainstalovany posledni flashplayer. Na strance je dole HTML link...
http://www.katatjuta.cz - Core 2 Duo, M-Audio Fireware 18/14, SX 3.1, Windows XP SP2

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 23 dub 2007 19:17

Tak posloucham ty vase veci a neprijde mi to spatny... vidim rezervu v bicich, zdaj se mi trosku utopeny a jakoby tenky, snesly by asi vic komprese, kopak se neprosazuje, hajtka je moc vyrazna... kytary trosku chemie, ale jde to... Pak se mi zda trochu zahuhlany a necitelny basovy pasmo. Ale je to kus od kusu, to co rikam neplati pro vsechny flaky. No neco tomu chybi, ale neumim vic rict, co. Hele na cem to monitorujete? Nemate nejaky shitovy bedny kde neni poznat co se deje v basech?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Odpovědět