Jak jednoduše nahrát bicí?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3248
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak jednoduše nahrát bicí?

Příspěvek od pavlii »

Není zač :-)

P.

vasek
Příspěvky: 2033
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Jak jednoduše nahrát bicí?

Příspěvek od vasek »

V AD2 zmáčkni otazník vpravo nahoře, potom "Map Window" a vlevo nahoře jsou potom presety pro běžné e-drum kity.

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 148
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Jak jednoduše nahrát bicí?

Příspěvek od fikus »

V Reaperu jde jednoduše převést stopy bicích přes ReaGate i se slušnou dynamikou.Samozřejmě bez činelů a hihat.Podobný postup jak popisoval Amorph s tím KT Drum Triggerem.Lze dohledat na YT.A pak otevřít v libovolném vsti drum instrumentu.Drumagog je taky možnost jak nahradit jednotlivé bubny samplama.Ale to nemá nic společného s midi.

martin1
Příspěvky: 4
Registrován: 29 dub 2020 15:09

Re: Jak jednoduše nahrát bicí?

Příspěvek od martin1 »

Ahoj tak sem se pustil do nahrávaní bicích v MIDI a zjistil sem že jsem nemehlo a bouchám mimo takt. Zaslechl jsem že se to dá
nějak srovnat podle metronomu .? Dík za odpověď. Ještě jedna věc,,, po úderu je zvuk opožděný ,,, používám MIDI kabel
5kolík s USB do PC kdo by věděl ......

biscuit
Příspěvky: 9541
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Jak jednoduše nahrát bicí?

Příspěvek od biscuit »

Opoždění zvuku ti pravděpodobně nezpůsobuje midi přenos, ale latence zvukové karty. Nastuduj si něco o tom, co je to asio.
Až budeš mít vyřešeno tohle (u bicích je ultradůležité být s latencí co nejníž - ideálně v jednotkách milisekund, takže je "profesionální" zvuková karta s dobře napsanými ovladači nutností), můžeš teprve analyzovat, jak jsi přesnej. S větší latencí to nikdy nezjistíš, protože ta rozhodí asi každého smrtelníka ;-)

Automatické dorovnávání na mřížku časové osy se jmenuje kvantizace. Dá se dělat na už nahraným midi "tejku", dokonce je možné ji aplikovat i při nahrávání a midi data se už zapisují jak z bicí mašiny (za mě je to asi ta horší varianta). Kvantizací totiž přijdeš o groove, když jí uděláš na všech "notách" na 100 % a tak je imho lepší si ji dořešit dodatečně než předem. Většina programů umožňuje úroveň kvantizace nastavit procentuálně, což umožní najít vhodnej kompromis mezi strojovou přesností a lidskou nepřesností. Kvantizace umí většinou taky nastavit groove/shuffle, což může bejt obzvlášť vhodný, když zkvantizuješ na 100 % a chceš to zase zpátky trochu rozhejbat od lineárně odstupňované mřížky.

martin1
Příspěvky: 4
Registrován: 29 dub 2020 15:09

Re: Jak jednoduše nahrát bicí?

Příspěvek od martin1 »

Děkuji biscuit za pomoc. Ještě že tu si ;)

biscuit
Příspěvky: 9541
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Jak jednoduše nahrát bicí?

Příspěvek od biscuit »

je tady hromada lidí, kteří rádi pomohou ;-)

vasek
Příspěvky: 2033
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Jak jednoduše nahrát bicí?

Příspěvek od vasek »

Prvně je potřeba vyřešit problém s latencí. Anebo použít odposlech z HW modulu.
Každopádně kvantizaci/rovnání bych nepoužíval. Raději to nahrát miliónkrát a pak vybrat nejlepší úsek a ten pak nějak rozumně kopírovat. Jinak se absolutně ztrácí ta myšlenka a je lepší to radši v klidu napsat myší.
Mimochodem AD2 i konkurence mají spoustu hotových midi groovů, která lze následně modifikovat.

Odpovědět