Jak kvalitně nahrát zpěv (a čím) ?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 říj 2005 13:37

ja by som kupil radsej B-2, ked behringer... viacej moznosti a teplejsi zvuk
alebo potom ine znacky (oktava?)

nad vx2496 som aj ja rozmyslal, ale poshook spominal tusim ze sa kazia? dmp3 je vychvalovany vsade, sice nedostanes tolko ficurin ako s vx, ale je to tutovka a zarucene dobry zvuk. ja by som bral dmp3.

otazka na machrov: neulakomili ste sa niekto na ten lacny ribbon co predava thomann? t.bone rb500 sa to tusim vola... pripadne komentare?

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 01 říj 2005 13:49

Kexik - To jue strasny rozmysleni a uvazovani.
Tak kupim asi tu B2(popripade b1) a k tomu ten vx2496?
Myslis ze to bude v pohode?

A jeste myslite ze bych to mel pichnout tu b2 pres mix do zvukarny nebude to ztracet kvalitu?Nebo rovnou do zvukarny.
Spis by se mi libylo to reseni pres mix.

Diky moc
Naposledy upravil(a) DJDave dne 01 říj 2005 14:11, celkem upraveno 1 x.
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 říj 2005 13:54

jak cez mix? ak budes mat preamp, tak ten rovno do zvukarne, naco to mrvit mixom? ak ma mix phantom napajanie, mozno najskor kup mikrofon a vyskusaj ho s mixom (nie je to moc pravdepodobne, ale mozno budes spokojny aj s takym riesenim)

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 01 říj 2005 14:07

To je taky pravda.
Jo jo muj mix ma phantom tak to tak nejdriv vyzkousim.a pak uvidim.co dal

Tak diky za pomoc. :wink:
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6476
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 říj 2005 15:07

Ja bych sel byt tebou do ty DMP3, za ty penize je to fajn preamp. Na ulimixak bych se vykaslal, zbytecny mrvitko v ceste.

rastis
Příspěvky: 3001
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 01 říj 2005 15:08

DJDave - hlavne by som nesiel do kondiku, ak by som nemal fakt dobre akusticky riesenu miestnost. Uz to tu bolo spominane a mozno to ani nie je Tvoj pripad, ale s kondikom nahravas aj veskeru akustiku priestoru. Ak nie je dobra, v nahravke sa jej uz nezbavis a bude Ti to z nej nepekne trcat... Vysledok je podla mna horsi a menej prirodzeny, ako ked nahravas dynamickym majkom.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6476
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 říj 2005 15:29

rastis: pokud nebude nahravat kouli, tak to zas takovy problem neni

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21569
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 říj 2005 03:14

kexik : ja by som miesto DMP3 kupil radsej nieco od presonusu ..

synth
Příspěvky: 182
Registrován: 18 čer 2005 13:35

Příspěvek od synth » 02 říj 2005 09:55

Behringer C1- !!! Pokud máš mix od Behringra... C1 stojí kolem litru ... není co řešit ***C1 - Mix - Z.K. *** Sl.jsem ji/C1ku/ při nahrávání a na to vaše helekání to bude stačit a nejenom na vaše :-)Parametry jsou v poho... + phantom24v...šetři peníze na jiný gear.. :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 říj 2005 12:15

Pytkin píše:kexik : ja by som miesto DMP3 kupil radsej nieco od presonusu ..
konkretnejsie? mas s nejakym lacnakom dobru skusenost? sem s tym

synth
Příspěvky: 182
Registrován: 18 čer 2005 13:35

Příspěvek od synth » 02 říj 2005 13:23

Omlouvám se za špatnou info ... Phantom 48V

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 02 říj 2005 14:17

kexik píše:
Pytkin píše:kexik : ja by som miesto DMP3 kupil radsej nieco od presonusu ..
konkretnejsie? mas s nejakym lacnakom dobru skusenost? sem s tym
Tohle je má víc než dobrá zkušenost za cca 3 tisíce.
Obrázek
PRESONUS TUBEPRE

Nebo varianta B :VTB1 od StudioProjects.
Dej hledat na ezone , už se to tu dost řešilo
Obrázek
Naposledy upravil(a) Martin dne 02 říj 2005 14:21, celkem upraveno 1 x.

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 02 říj 2005 14:20

Ty jo tak ted ste me uplne rozhodili.....

synth - C1? Toho sem se bal, ze to bude nic moc za ty prachy a jeste behringer.

Docela to laka kvuli ty cene, zase ale na druhou stranu potrebuju kvalitni nahravku.

Diky Dave
rastis - No na akustice pracuju, to me taky napadlo.myslite ze dynamickej mikrak nepotrebuje tolik akusticky dobrou mistmost?
....:::: DJ Dave ::::....

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 02 říj 2005 14:21

martin - jo jo to znam...Tube pre.
Cetl sem na to recenze jaky s tim mas zkusenosti rikas dobry??
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 říj 2005 14:24

djdave: nepotrebuje, podiova dynamika je vymyslena tak aby brala len najblizsie okolie mikrofonu...
martin: nieco BEZ lampy prosim... jednu podzhavenu ecc83 naozaj v signalnej ceste nepotrebujem... a preferujem LED vu meter, rucicky su sice pekne ale pomale jak slimak na kefe

Odpovědět