Jak na screencast (mluvene slovo) s SM57 a notebookem?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
ekral

Jak na screencast (mluvene slovo) s SM57 a notebookem?

Příspěvek od ekral »

Zdravim,

snazim se nahrat doma screencast tutorial s SM57 a narazil jsem na tyto problemy:

- kdyz chci nahravat mluvene slovo s SM57, tak musim dat predzesilovac uplne na max a potom bere i hodne sumu
- vetrak u notebooku huci uplne neskutecnym zpusobem, cos samozrejme sejme i ten SM57

Poradili byste mi prosim jak nahrat v domacich podmikach mluvene slovo? Uz pomalu premyslim, ze si koupim sluchatka za 150,- i s mikrofonem a ze to snad bude lepsi :). A druha vec, nevite o slusnem notebooku, ktery by mel pasivni chlazeni?

Dik

Pytkin
Moderátor

Re: Jak na screencast (mluvene slovo) s SM57 a notebookem?

Příspěvek od Pytkin »

nebolo by lepsie si kupit na nahravanie nejaky personalny recorder ? a mas vystarano .. nejaky ten zoom , alebo edirol , ... atd .. je ich kopa .. napriklad toto http://kytary.cz/zoom-h2/HN096425/ ...

resp. tu je cela kategoria http://kytary.cz/zvukova-technika/studi ... rekordery/

ekral

Příspěvek od ekral »

Ja jsem mel kdysi Zoom H4n, a to bylo na sum jeste citlivejsi, nahral jsem s tim tuhle akustickou kytaru: Ale na sum to bylo jeste citlivejsi. Kdyz jsem s tim nahraval treba doma mluvene slovo, tak bez noise reduction to bylo bez sance :(. Spis premyslim, jak vubec nahravat mluvene slovo, jak daleko mit mikrofon, jestli se do da s tim SM57 a nebo jestli neni lepsi nejaky nahlavni mikrofon. Trepa pop filter pomohl hodne.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no tak tieto recordery maju kondenzatorove mikrofony .. ktore su omnoho citlivejsie .. cize naberu toho omnoho viac , ako dynamika (SM57) .. niektore rekordery maju aj vstup , cize si tam mozes pripojit tu SM57 a nahravat cez nu .. ja som sa len snazil poradit , ako eliminovat notebook ..

ekral

Příspěvek od ekral »

Pytkin píše:no tak tieto recordery maju kondenzatorove mikrofony .. ktore su omnoho citlivejsie .. cize naberu toho omnoho viac , ako dynamika (SM57) .. niektore rekordery maju aj vstup , cize si tam mozes pripojit tu SM57 a nahravat cez nu .. ja som sa len snazil poradit , ako eliminovat notebook ..
no mas pravdu, to by vlastne slo :), mne by vlastne stacil jenom rekorder s dobrym A/D prevodnikem :).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tak tak .. to budu viac menej vsetky .. na SM57 to bude postacovat ..

matucha

Příspěvek od matucha »

No nebo proste ten notebook oblozit necim tak, aby to neslo tolik k mikraku...

Dynamicky mikrofony sou nedoslychavy na dalku, takze kdyz das notebook zabarikadovanej na jeden konec mistnosti a s sm57 pudes na druhej, tak by to melo byt vpoho (plus pak pouzit lehkej gate - staci tichy pasaze stlumit treba o 3-6dB a je to vpoho. Samozrejme jeslti mas napytel predzesik, tak to bude sumet samo o sobe.

Odpovědět