Teda tých 15 a viac rokov dozadu
Jak na to: BRASS
Re: Jak na to: BRASS
Akože ladí-neladí-vadí-nevadí, na živých koncertoch som mal pocit, že to celkom šlape.
- Greyhound90
rastis: Trombone Shorty. Tak tohle je velmi dobré. Evidentně to jde, když někdo umí hrát 
- Greyhound90
vasek: pokud se vám tyto kapely líbí, nic proti tomu, zjevně nejste sám, ale konstatovat, že profi muzikanti hrají falešně, dokonce i na CD natočených ve studiu snad až tak není radikální výrok 
- Greyhound90
Bavím se teď o českých kapelách. Pokud někomu imponují amatérsky rozladěné trumpety Chinaski nebo Mňágy, které by nepustil ani Peterka ve svém perverzním Šlágr TV, jeho věc. Ve světě to jde to vím rastys.
- bluerecording
Ked to Polemicu "slape" tak tymto to co?
trochu mi unika, ze co je vlastne pointa. ten Prince je dobry alebo aku reakciu treba dat ?
Nejlepší zvuk dechů (sax, trp, cl, trb) jsem udělal s kondíkama Rode M3, když jsem dal HPF tak, aby nelezly do subů a výšky na každý z nich cca na 10 hodin, ano ubrat, a zvednout na max co to jde gain před kompresorem. Sytý, čitelný, ale nevtíravý, celkem expresivní a příjemný zvuk. Druhý nejlepší zvuk dechů nejen studio ale hlavně na live jsou moje user patche v XP-30, vždy když jsem hrál s živejma dechama a suploval na Rolandu nějaký part z rozpisu pro dechovku, ale i free jazz, ne že několik různých zvukařů nepoznalo naprosto, kdo z dechů zrovna co hraje, ale pletli jsme se i navzájem, prostě v odpovídačkách trp i sax jsme se dokázali zamotat tak, že jsme sami muzikanti přestali vnímat kdo co právě zahrál. Na jiné ani ROM ani VST imitaci se mi tohle zvukově a výrazově již nikdy nepodařilo. Zajímavé, že ani z "lepších" multisamplů SuperNatural nebo na PC3K, Fantomu G, Korgu M3, full i pack IK Sample Tank nástrojích atd. Jo a slyšel jsem dechy na SY99 - tedy jako Brass combo nepřekonatelné zvukově, myslím, že ani živými dechy ne, aspoň pokud to bude ve skladbě, nikoliv á capella.