Jak nahrát ? :)

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
JackLemon
Příspěvky: 5
Registrován: 13 kvě 2012 22:47

Jak nahrát ? :)

Příspěvek od JackLemon » 13 kvě 2012 23:07

Ahoj všem, chtěl bych si udělat takové menší studijko resp. chtěl bych si ve zkušebně udělat tu možnost nahrát si bicí... Jenže stále tomu pořádně nerozumím, hrozně by mě to bavilo jenže se tady nemohu nikde dopátrat jak to mám dostat do PC...
Co mám: Bicí, mikráky, PC s firewire (PCIe slot mi zabírá grafická karta takže tam bych zvukovou kartu už nenacpal) a máme ve zkušebně 8 kanálovej powermix...
Co budu potřebovat ? Chtěl jsem ěnjakým způsobem využít toho powermixu kde mám napsáno že to přes něj mohu nahrát..Jenže vůbec mě nenapadá jak...:( :D

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 12 led 2003 23:50

Re: Jak nahrát ? :)

Příspěvek od xdudy » 13 kvě 2012 23:53

no velmi zjednodusene co budes potrebovat - mirofony, vícevstupovou zvukovou kartu treba USB nebo fw - když nemaš volnej slot v PC nejakej DAW PROGRAM (Cubase nebo jinej -je jich víc) bez pořádný zvukovy karty nic nenahraješ

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak nahrát ? :)

Příspěvek od Pytkin » 14 kvě 2012 00:36

celkom by vec urychlilo , keby si napisal , aky powermix to je ..

jackies

Re: Jak nahrát ? :)

Příspěvek od jackies » 14 kvě 2012 00:48

Nahraješ, a jestli si pohraješ dobře s umístěním mikrofonů, korekcema, citlivostí a hlasitostí, na tom pultu, tak bys ty bicí mohl obstojně nahrát i rovnou z něho do své stávající zvukovky přímo do sterea.
Bude třeba hodně trpělivosti a pokusů, ale mohlo by se povést.
Samozřejmě s omezením, že po natočení už jednotlivé bubny moc nezedituješ. Pouze něco v rámci celé sady.

Pokud chceš natáčet tak, aby si měl pak každou stopu zvlášť, nepotřebuješ už pult, ale stačí (je nutná) už jen avízovaná vícevstupá zv.karta.
Co mikrofon, který použiješ, to pro něj jeden vstup.
U bicích, takovou 8 kanálovou kartu obsadíš jen to fikne.

JackLemon
Příspěvky: 5
Registrován: 13 kvě 2012 22:47

Re: Jak nahrát ? :)

Příspěvek od JackLemon » 14 kvě 2012 14:59

A kterou zvukovou kartu by jste doporucili ?:) asi firewire bude rychlejší což ?:)
Ja si to teď uvědomil že vlastně bych měl jen jednu výslednou stopu...:)
Ješte se chci zeptat, ty stojany na mikrofony jsou stejné ? Stejné úchyy?:)
Jde mi o overheady, chci vše koupit na kytarach a tam prodávají pár overheadu asi za 2500,- ale bez stojanu a nevim kterej mam koupit aby mi to udržel.
Díky!!
Honza

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak nahrát ? :)

Příspěvek od Pytkin » 14 kvě 2012 15:04

no iste .. rozhodne firewire .. tie su take rychle , ze hodinovy koncert naras uz za 40 minut ..

JackLemon
Příspěvky: 5
Registrován: 13 kvě 2012 22:47

Re: Jak nahrát ? :)

Příspěvek od JackLemon » 14 kvě 2012 15:49

:D omlouvám se že má mtak stupidné dotazy, chtěl bych se tomu věnovat ale nechci udělat žádnou chybu, je to pro mě vysoká investice :)
./bazar/mix-behringer-eurorack-mx-2004a-t17144.html
K tomuto mixu musím koupit i zvukovku že ? :) Jak to pak propojím ? :)

JackLemon
Příspěvky: 5
Registrován: 13 kvě 2012 22:47

Re: Jak nahrát ? :)

Příspěvek od JackLemon » 14 kvě 2012 19:07

Tak tedy udělal jsem takové rozhodnutí... ¨
Dopředu píši že mám rozpočet 20 000,- ....
http://kytary.cz/yamaha-mg-166-c-usb/HN095088/
http://kytary.cz/prodipe-dm8/HN127439/
A pak tam mám kabely a stojany k mikrofonům :)
Co si o tom myslíte ? :)
I s kabelama a stojanama mě to stojí 19 000,- .... Kabely a stojany jsou pro začátek levnější :)

jackies

Re: Jak nahrát ? :)

Příspěvek od jackies » 14 kvě 2012 19:49

Rozhodl ses tedy, že budeš nahrávat pouze stereo se všema nevýhodama co z toho plynou ?
Pult ale už přece máš (to kvůli těm kompresorům ?)
Trochu si to určitě srovnej, počti a postuduj než něco koupíš.

Znovu opakuji. Pokud koupíš vícekanálovou zv. kartu, pult není až tak třeba.

Nebo to je tady jen nějaký vtípek člena EZ ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak nahrát ? :)

Příspěvek od Pytkin » 14 kvě 2012 20:36

jo .. neni z toho jasne co vlastne mas a co chces kupovat ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Jak nahrát ? :)

Příspěvek od Kermitak » 14 kvě 2012 20:45

jackies píše:Znovu opakuji. Pokud koupíš vícekanálovou zv. kartu, pult není až tak třeba.
...s dostatkem mikrofonnich (ne linkovych) vstupu.
BTW pokud by ten pult mel na kanalech inserty, dal by se pouzit jako predzesilovac.
Jinak ale na mixpult zapomen, jak ti tu uz nekolik lidi psalo.

JackLemon
Příspěvky: 5
Registrován: 13 kvě 2012 22:47

Re: Jak nahrát ? :)

Příspěvek od JackLemon » 14 kvě 2012 22:03

Dobrá tedy, dám na vás :) Každopádně díky, já v tom mám ještě trochu bordel plete mě tam furt ta věta ,,běžným uživatelům při živém ozvučování, i pro oblast studií a home-recordingu, jelikož všechny modely jso vybaveny postem USB""
Koupím tedy zvukovku asi to bude jednodušší řešení :) Omlouvám se za ten zmatek :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak nahrát ? :)

Příspěvek od pavlii » 14 kvě 2012 22:15

Základem dobrého marketingu je neříkat na začátek hned všechno ;-) to je stejná finta jako pozdě platit faktury :-D

P.

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 12 led 2003 23:50

Re: Jak nahrát ? :)

Příspěvek od xdudy » 16 kvě 2012 21:03

no ja bych doporucoval aby sis v tom udělal nejdřív jasno - je zřejmé, že toho o problemu nahrávání moc nevíš pohledej na netu nejaky tutorialy , domluv si návštěvu v nejakým místním nahrávacím studijku- určitě ti za nejakou uplatu ukážou nahrávací řetězec.

http://test-nastroju.webnode.cz/nahrava ... ani-do-pc/

Jinak nahrávat bici jen do sterea tedy do dvou stop nejakou onboard zvukovkou samo jde, ale všichni snad uznají, že to je fakt zoufalost s nejistým výsledkem- obzvlášt pro nezkusenýho.

Nejdřív si musíš ujasnit co vlastně chceš, potřebuješ, a pak až nakupuj, nebo zbytečně vyhodíš prachy.

JO a jeste je tu možnost nenahrávat bici jako audio, ale přez bicí midi pady nebo trigrovat a nahrávat midi - pak si mužeš přiřadit zvuky dle libosti třeba tyto http://www.youtube.com/watch?v=-ORrDD-n ... re=related a editovat co hrdlo ráčí - v nekterejch případech je to nejjednodušší zpusob pořízení biciho partu s dobrým výsledkem

třeba toto http://www.youtube.com/watch?v=Ovl8KoWpC6k

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2675
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Jak nahrát ? :)

Příspěvek od MDudas » 16 kvě 2012 23:23

JackLemon píše: Ja si to teď uvědomil že vlastně bych měl jen jednu výslednou stopu...:)
:D :D :D
Takze tebe sa nechce pocuvat 8-stope bicie, co ? To si zabil ! :D Standardny vysledok byva obycajne jedna vysledna stereo stopa.... :D .... Ale k veci.
Hosi Ta tu setria. Vselijako Ti naznacuju, ze si si nabral hodne. Ja bych si dovolil tak nejako nazornejsie -
Zlozitost nahravania bicich (audio vybava, miestnost, know-how) je podla mna tak 7-8 z 10. Ty si na urovni 1, 2 alebo mozno 4.... Takze mozes skusit, ale bez hlbokeho know-how vysledkom bude iba akysi hlucny, nejasny "garazovo-izbovy" sound. Tomu davam 99%. :( Sorry.

Odpovědět