Jak zamezit kravalu/ruchum v mistnosti
jenze venku a vevnitr je to uplne jina situace
Vevnitr to funguje jako "vzduchova mezera", ktera ma taky tlumici ucinky na rezonance, ktery by v takovy mezere vznikly. Taky tlumi rezonance obou desek. A funguje to ve studiu vsudypritomnym systemem (deska-pruzina-deska).
Zato obyc dvere s nalepenym rockwoolem tak nefungujou, tam je tak ze ten rockwool pohlti nejaky frekvence ale proti ty desce za tim je to minimalni "stin", protoze to je precejen otevrena struktura a otevrena je proto, aby se v ni ten zvuk mohl sirit a ubijet svoji energii o vsechnu tu plochu vlaken. Ono dost toho zvuku tim rockwoolem proste projde na druhou stranu (kde se odrazi od povrchu a castecne taky prochazi atd).
Takze sendvic Deska-Vata-Deska funguje jako bariera dobre. Zato Deska-Vata je kombinace normalnich dveri a absorbcniho panelu. Je v tom velkej rozdil.
Vevnitr to funguje jako "vzduchova mezera", ktera ma taky tlumici ucinky na rezonance, ktery by v takovy mezere vznikly. Taky tlumi rezonance obou desek. A funguje to ve studiu vsudypritomnym systemem (deska-pruzina-deska).
Zato obyc dvere s nalepenym rockwoolem tak nefungujou, tam je tak ze ten rockwool pohlti nejaky frekvence ale proti ty desce za tim je to minimalni "stin", protoze to je precejen otevrena struktura a otevrena je proto, aby se v ni ten zvuk mohl sirit a ubijet svoji energii o vsechnu tu plochu vlaken. Ono dost toho zvuku tim rockwoolem proste projde na druhou stranu (kde se odrazi od povrchu a castecne taky prochazi atd).
Takze sendvic Deska-Vata-Deska funguje jako bariera dobre. Zato Deska-Vata je kombinace normalnich dveri a absorbcniho panelu. Je v tom velkej rozdil.
suhlasim s tym ze je to ina situacia, navyse doska vata doska ma o jedno rozhranie viac. lenze ty si sa predtym vyjadril v tom zmysle, ze je to celkom zbytocne. vsetko co ten rockwool absorbuje, proste nepojde cez dvere von. a pokial tam nebude spara, tak urcite spravi par decibelov a to moze kludne stacit. ono v tomto pripade nejde o 100% odhlucnenie (ako v studiach), ale o utlmenie na urcitu uroven, ktoru ostatni obyvatelia vyhodnotia ako dostatocnu
toto je dobra tema pre moju otazku
asi nema zmysel vytvarat novy trhead.. takze vocogo.. som v normalnom panelaku a chcel by som odhlucnit stenu zo susednym bytom aby ich nemrdlo ked tam spravim studio.. chcem tak maximalne spravit 5-10cm nadstavbu na povodnu stenu.. oblozit to klasicky sadrokartonom a donho narvat sklennu vatu, rockwool alebo ako sa tomu hovori..
mate nejake tipi ako sa vobec najlepsie odhlucnuje takto susediaca stena aby na druhu stranu ked nieco pustim vo svojej miestnosti nepoculi vedla v podstate NIC ?

mate nejake tipi ako sa vobec najlepsie odhlucnuje takto susediaca stena aby na druhu stranu ked nieco pustim vo svojej miestnosti nepoculi vedla v podstate NIC ?
excom : navod mas na tom webe co si daval (tusim do mene je vice) .. kazda jedna ta obyvacka tam ma fotku .. ako napred spravili skrupinu s vatou a potom sadros .. pripadne si kukni moje fotky http://www.pytkin.sk/studio/
Podla tvojho racku takuto skrupinu hravo zvladnes ..
Podla tvojho racku takuto skrupinu hravo zvladnes ..