Jaké hifi repro do 10 000 za pár

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
kexik

Příspěvek od kexik »

coda sa uz peknych par rokov nevyraba... ak sa mame bavit o sekaci, tak za 10 ceskych tisic uvazujme o niecom ako cdm1 alebo dynaudio contour
btw neviem co ma byt cresta2, kazdopadne je dnes v cresta rade jedina mala policovka, takze som si isty ze som ju pocul a dufam ze sa bavime o tej istej veci. stredy s nosovym nadychom a basy od 150Hz. ani vyssie policovky z Q rady na tom neboli na pocutie lepsie, skor naopak, cela aerogelova membrana mi pride ako marketingova hovadina

designer

Příspěvek od designer »

mam pocit ze sa naozaj bavime o niecom inom.
"Curiously the overall sound is relaxed, but the constituent parts, particularly the bass, is solid and well defined. So well defined that in certain extreme conditions such as heavy reggae, I needed to turn the volume down"

"What is there in the low-end, is done right, very punchy, tight. Vocals come through with a certain amount of authority, and seem to be pretty much 'right on'."

"It was Cresta 2 which first grabbed the attention of critics and reviewers with its "immensely involving" sound quality. Bass extension is finely weighted and astonishingly powerful for a bookshelf speaker, thanks to the superb sensitivity and roll - off characteristics of its 130mm (5 1/4 ¨) long throw bass/midrange driver.
Refined, lyrical, and suited to all types of music, it’s an enormously accomplished all-rounder that offers incredible value for money.
Concluding that "we rate these speakers very highly indeed", What Hi Fi? summed up Cresta 2 in just two words: "a steal". "

"I have the bw's DM603 S2 and the Kef cresta 2 speakers. The Kef cresta 2 sound better and they are much cheaper"

"Great sound from these speakers. Compared to Tannoy's and JPW 510's the KEF Cresta 2's give a much richer sound."

"If you need speakers and £150 really is the limit, this is where the buck will probably stop. If you can stretch, then the B&W 601 is a more open but less meaty alternative for another fifty sheets."

kexik

Příspěvek od kexik »

tak som zagooglil a cresta 2 je stary model z roku 1990 (!)
dnes sa vyraba cresta 10 a to je to, co som pocul. ma to o tretinu mensi objem a hra to hrozne. ked som kupoval v grenobli v roku 2005 svoje bedne, predajca kef byval na druhej strane ulice a logicky som bol najskor u neho... a komicky on sam mi cresty 10 vyhovaral ako hlupy napad

designer

Příspěvek od designer »

je stary,ale nie az tak..povedal som,ze pravdepodobne bazar
cresta 10 nepoznam, ale ti verim...

kexik

Příspěvek od kexik »

cresta 2 bol vyvinuty a uvedeny na trh v 1990. kedy sa prestal robit, je zasa druha vec, to som nezistil...

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

kexik píše:... a komicky on sam mi cresty 10 vyhovaral ako hlupy napad
... to mi neprijde komicke ale spis seriozni, nemyslis ? Taky tu zakaznikum cas od casu vymlouvam vec kterou chteji i kdyz vim, ze je to naprostej nesmysl.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

kexik

Příspěvek od kexik »

safa: neviem... ja by som na jeho mieste taktne mlcal. predpokladam ze ked podpisal nejaky papier s KEF, tak musi predavat cely ich sortiment, ale aj tak...

Shodan

Příspěvek od Shodan »

kexik: Tak je to starej poctivec hodnej no... každej nemůže být jako řezník Krkovička. :D
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Saly

Příspěvek od Saly »

To kexik: no vidíš, a mně právě KEF přijde hodně dobrej, mám doma KEF Q10.2 a jsou supr, mají všechno jen ne nosový nebo jakýkoliv nádech a basy jdou podle mně dost hluboko (vím že to patřilo jiný řadě).......vono u těch pasivů se to taky točí kolem zesilovače, k bednám za desítku málokdo připojí mosfetový zesik v A třídě.....já teda můžu KEF jenom doporučit, koupil jsem je v bazaru za čtyři litry a na dlouhou dobu nic novýho hledat nebudu.

kexik

Příspěvek od kexik »

saly: ja som to pocul na brystone za pol melona, bola to draha predvadzacia miestnost so vsetkym co k tomu patri

Saly

Příspěvek od Saly »

Tak to jo. Ale mně se ten jejich zvuk fakt líbí. Není to žádná bomba, ale všechno tam je, nic nechybí, nic nevyčnívá.

kexik

Příspěvek od kexik »

to je vec nazoru. aj moj nazor je len nazor. ja som po priamom porovnani kupil monitor audio. mozno ty by si kupil kef...

Odpovědět