Jaké PA do 500 000?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
cyz

Jaké PA do 500 000?

Příspěvek od cyz »

Chystáme se pořizovat PA v ceně cca 400-500 tis. Na základě svých zkušeností váhám mezi KV2Audio série ES a RCF série TT. Pro KV2 hovoří celková kvalita, odolnost a podpora ze strany výrobce, proti poměrně vysoká cena. Pro RCF příznívý poměr ceny a výkonu, proti relativně nízká odolnost aparatury a pouze 2-pásmové reproboxy. Případně zda můžete poradit i jiné značky aparatury v této kategorii se kterými máte zkušenosti. Ohledně levnějších modelů JBL jsem byl upozorněn na malou odolnost.
Odolnost aparátu je pro mě jedním z klíčových kritérií, jelikož je v plánu krom využití na koncertech a zábavách také na technopárty a podobných akcích.

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Věk 22, a porizujes PA za 500 kkc :)
Se nekdo ma :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

cyz

Příspěvek od cyz »

Přemýšlím jestli na tohle mám reagovat slušně. Co ti vůbec je do toho kolik mi je a jak se mám? Pokud mi nejsi schopný nebo ochotný poradit tak se pls. zdrž komentářů. Btw. pokud vím tak jsem nepsal nic o tom že to kupuju sám.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No nevím, chtít kupovat něco za půl miliónu, nevědět a spoléhat při tom na radu z (téměř) anonymního fóra kde v tématech a zaměření převažuje spíše domácí poloprofesionální technika, působí trochu zvláštně. Předpokládal bych, že takovou věc by seriózní aspirant obvykle konzultoval spíše osobně, se zkušeným profesionálním prodejcem/praktikem ...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

cyz: se hned necerti, dyt to evidentne acid nemyslel zle...
Ivo: me se zda, ze z toho, co pise, plyne ze se prave docela vyzna... na jeho dotazu opravdu nevidim nic spatnyho a ni podivnyho, urcite neni ezone jediny misto, kam se obratil...

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

cyz: Zkus radsi forum www.zvukarina.cz, tam bude asi i par lidi s praktickymi zkusenostmi.

cyz

Příspěvek od cyz »

Tak samozřejmě že to nebudu kupovat jenom na základě rady tady na fóru, nějakou dobu už se zvukařině věnuju a trochu zkušenosti mám, šlo mi spíš o to jestli má někdo zkušenosti i s jinýma značkama. Tohle fórum mi někteří zvukaři doporučovali jako jediné celkem živé fórum kam chodí dost zvukařů.

Edit: Na zvukarina.cz občas mrknu ale přijde mi to tam naprosto mrtvé.

Venti

Příspěvek od Venti »

cyz
Viem ako sa citis.. prave tiez kupujeme nove PA.
AK by si mal moznost zapozicky, alebo realneho odskusania tak si postav oba systemy vedla seba a uvidis co ti bude lepsie zniet. KV2 maju u nas jedna firma, su s tym velmi spokojny. RCF je zasa odskusane a aj znacka je zauzivana a znama.
Chces to na pevnu instalaciu alebo na touring ? Ak na touring tak si myslim ze velky argument je skladnost a prepravyschopnost. Ake mate velke auto ? Kolko vazia oba systemy... ako je to s puzdramy a krytmi na nich... To je par otazok ktore ma napadli, ale je ich urcite viac.
Mne sa pacila ponuka na mediach.cz, kde ponukali db DVA za slusne peniaze. Aj som o tom rozmyslal ale rozhodli sme sa pre uplne ine riesenie.
Vela zdaru
Lubo

nunu

Příspěvek od nunu »

Jeden z nejvetsich zazitku co se tyce zvuku, ne muziky mam z KV2... Kazdopadne tam vedi co delaji. Neni to sice rada kam se ubirat, ale rozhodne je to firma ktera stoji za pozornost. Nicmene je tu jedno velke ale, dokazes kvality KV2 vyuzit ve svuj prospech ? Pokud ne, je to zbytecna investice, alespon z meho pohledu.

cyz

Příspěvek od cyz »

No jak se na to tak zpětně dívám asi jsem ten dotaz formuloval dost blbě, popravdě mě spíš zajímají jiné značky. Skutečnost je asi taková že mám docela zkušenosti s KV2 a s RCF TT. Spolupracuji s firmou která tyto aparáty má (chci se trhnout - důvod je podobný proč jsem se tak trochu vztekl když první odpověď byla narážka na můj věk - mám to ve firmě na talíři denně a poslední dobou si mě velice často volají muzikanti a pořadatelé na ozvučení a s vlastním aparátem je to lepší než s půjčeným a hlavně bez blbých keců :) ). Bylo by to hlavně na touring, jak jsem psal i na techno apod. (kamarád se kterým to máme pořizovat).

Nunu: Tak trochu jsi udeřil hřebík na hlavičku - KV2 je aparát který nádherně hraje ale neodpustí zvukaři žádnou chybu takže kdo jeho vlastnosti neumí využít pro svůj prospěch spíš si uškodí, zvukařině se věnuju od svých 17 ale jenom asi rok a něco opravdu vážně, dalo by se říct skoro profesionálně (živí mě to). Z tohoto důvodu tak váhám - udělat dobře znějící zvuk na RCFkách je daleko jednodušší ale má svoje meze které jsou u KV2 mnohem dál.

organic

Příspěvek od organic »

nemusel sem cist diskuzi a rikam ze KV2 je jednoznacna volba, kamarad s nim solupracuje a servis pana Krampery je vpravde nadsenecky, ted mu prekopava mix a majky.. mazec.. jen bych s koupi nevahal protoze chce prenest cast vyroby do ciny a vsichni vime kam jde potom kvalita.. a hlavne ON je profik ktery udelal dobry zvuk uz nekolika highend znacek...chch, peace and respect pro pana kramperu.. ou je!!, takze pokud ti jde o spickovy zvuk, tak di do nich, treba si na nich jednou zahraju.., chch
when i´m stoned i´m thinkin' in music...

http://www.myspace.com/organick1 , http://www.djbank.eu/organic

Venti

Příspěvek od Venti »

cyz, podla mna si uz rozhodnuty.. tak nerozmyslaj a chod do KV2.
Zoberies RCF a budes si potom nadavat preco si nezobral to druhe ;)

jackies

Příspěvek od jackies »

Myslíš-li to vážně, tak asi EAW ale kvalita + levněji = RCF.

Jinak určitě navštiv : http://prodance.cz/konference.php
To je asi to nejlepší co můžeš pro radu udělat.

Venti

Příspěvek od Venti »

jackies aj to je otazne.
Do jedneho klubu sme skusali Nexo, EAW a sice oba hrali skvelo dopredu a hlavne Nexo mne osobne hralo najlepsie, nedokazali nazvucit ten hrozne strukturovany klub ktory ma na poschodi VIP balkon po celom obvode. Skoncili sme preto u JBL VRX 932, ktory bude teraz aj tak vymeneny :).
Odposluchy ale nadalej LA212 a 215 :)
Cim tu nechcem oponovat, bojovat, alebo co, ale som rad ze sa tu rozbehla debata aj na temu zvucenia...

Jerry Forester

Příspěvek od Jerry Forester »

To na sebe nemože vydělat.

Odpovědět