Kde jsem udělal chybu? Akustika místnosti

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Bacon

Re: Kde jsem udělal chybu? Akustika místnosti

Příspěvek od Bacon »

matucha píše:Hele ten rockwool je naprosto inertni, nema to zadnej vliv na alergie a na nic, je to jako by to v ty mistnosti nebylo (ze zdravotniho hlediska).

K tomu SE. Za ty penize udelas spoustu normalnich panelu a bude to slouzit i pro monitorovani (to je v holy mistnosti taky dost naprd). SE bych videl spis na nejaky specialni vyuziti.
Pardon, že se míchám do diskuze, ale mohl by jsi to rozvést? Právě přemýšlím o té odlehčené verzi sE Refl. filteru (cca 3.5k Kč).

Můj problém je, že za mikrofonem mám holou stěnu (pokud nepočítám jednu poličku, která je stejně bokem od mikra). Za zády mám knihovnu, takže v pohodě.

matucha

Příspěvek od matucha »

no na ten mikrak ten ref filtr bude mit vliv (v mokry mistnosti), ale bude mit malej vliv na monitorovani a na dalsi mikrofony (snimani vice mikrakama, stereo, vetsi vzdalenost). Zato kdyz vypanelujes, tak to ma vliv na vsechno. Knihovny sou vpoho akusticky.

Bacon

Příspěvek od Bacon »

matucha píše:no na ten mikrak ten ref filtr bude mit vliv (v mokry mistnosti), ale bude mit malej vliv na monitorovani a na dalsi mikrofony (snimani vice mikrakama, stereo, vetsi vzdalenost). Zato kdyz vypanelujes, tak to ma vliv na vsechno. Knihovny sou vpoho akusticky.
No, v tom případě by mě ale zajímalo, jestli jsi schopnej vypanelovat něco v horizontu cca 3.5 tisíc Kč. A jestli ano, tak kolik prostoru cca.

get.hype

Příspěvek od get.hype »

Bacon píše:
matucha píše:no na ten mikrak ten ref filtr bude mit vliv (v mokry mistnosti), ale bude mit malej vliv na monitorovani a na dalsi mikrofony (snimani vice mikrakama, stereo, vetsi vzdalenost). Zato kdyz vypanelujes, tak to ma vliv na vsechno. Knihovny sou vpoho akusticky.
No, v tom případě by mě ale zajímalo, jestli jsi schopnej vypanelovat něco v horizontu cca 3.5 tisíc Kč. A jestli ano, tak kolik prostoru cca.
Ten rockwool je skoro zadarmo. Panel 1000x625 mm s tloušťkou 200mm seženeš do dvou stovek.

EDIT: Mimochodem, kde jsi našel paravánek za 3k5? Není to ten nástrojovej na tužky?

Bacon

Příspěvek od Bacon »

get.hype píše:
Bacon píše:
Ten rockwool je skoro zadarmo. Panel 1000x625 mm s tloušťkou 200mm seženeš do dvou stovek.

EDIT: Mimochodem, kde jsi našel paravánek za 3k5? Není to ten nástrojovej na tužky?
No, stojí 3.8k Kč, a je to "novinka" v podobě odlehčené "low budget" verze: http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... ilter.html

get.hype

Příspěvek od get.hype »

Máte někdo s tím levnějšim paravánkem zkušenosti? Vypadá dost zajímavě. Kdybych pořídil tenhle levnější, za zbytek peněz bych úplně s klidem obložil celou místrnost RW. Ale trochu se bojim aby to mělo vůbec smysl, jestli to neni nějakej šmejd za tu cenu...

Bacon

Příspěvek od Bacon »

get.hype píše:Máte někdo s tím levnějšim paravánkem zkušenosti? Vypadá dost zajímavě. Kdybych pořídil tenhle levnější, za zbytek peněz bych úplně s klidem obložil celou místrnost RW. Ale trochu se bojim aby to mělo vůbec smysl, jestli to neni nějakej šmejd za tu cenu...
Píše se o něm hned na úvodní stránce Audiozone. Že byl vyvinut proto, aby lidi nekupovali kopie toho originálu, který jsou víceméně k ničemu, a raději si koupili tuto odlehčenou verzi. Taky by mě zajímaly nějaký zkušenosti.

nixx

Příspěvek od nixx »

Ten paravanek IMHO neudela o moc lepsi sluzbu nez rockwool na ohnutem kusu plechu. Nevyhazujte penize a radsi vyreste poradne mistnost ;-)

get.hype

Příspěvek od get.hype »

Abychom tu nebyli úplně offtopic, založil jsem extra téma ohledne paravánků sE

./zvuk/se-reflexion-filter-vs-jeho-levnejsi-braska-project-studio-t11772.html

stan65

Příspěvek od stan65 »

mno tady je muj nazor
1)ta mistnost je fakt dost nepouzitelna
2)jak uz bylo zmineno ten ctverec je taky blbos :shock:

Jista moznost je vyrobit si 3-4 dreveny ramy z hranolu minimalne 6 cm 1.5 * 2 m (roznery jsou na tobe) a dat do nich 2 steny z preklizky z nichz jednu stenu potahnes filcem a mezi steny nacpes Rockwool NEBO jen jednu stenu ale pak dej RCW pod ten filc (da se koupit v ruznych sirkach) a kdyz budes trochu sikovnej tak do jedny steny udelas okno z lpexi.Udelas pricny nohy aby to stalo a je to.No a na noc je soupnes do kumbalu k PC a muzes se v klidu vyspat na dalsi nahravaci den :D mame takovy ve skolnim studiu a slouzi v poho.Myslim ze to bude pro tebe asi prijatelne reseni jak cenove tak akusticky.Schodou okolnosti ted mame akustiku a ja resim reverb(coz neni tvuj problem) ve svem studiu.Ale mam trosicku vetsi mistnosti :roll: Podobny vyklenek mam ve studiu a udelal jsem z nej Machine Room takze tam skladuju mikrofony a jedou tam pocitace(samozrejme oddelene)

3) Jestli ale trvas na ty nudli tak si nejdrive spocitej problemove frekvence
343 Konstanta rychlosti zvuku pri 20 *C
FREQ = -------
Delka vlny (Delka steny) v tvem pripade 65 cm :shock:

Pokud dobre pocitam tak je to 55 a jejich nasobky 110-220-440 atd
pak vem tabulky(daj se stahnout z netu) a zjisti si absorbcni hodnoty stavebniho materialu a muzes zacit pocitat mnozstvi RCW. 8)
Mozna by ti nez basstrap vice pomohl difuzor ale to je jina story a nevim jestli by to pro tu nudli melo cenu.
Asi nejdulezitejsi vec co by jsi mel zkusit je vyzkoset jiny Mic.Nikde jsem nenasel jaky pouzivas.A jestli je to na vocaly ci mluvene slovo a vubec. Anyway,nejak jem to rozvedl.Je to slozitejsi tema takze nez toho bude na dalich 50 radek radsi skoncim ale je jeste par rad :roll:

Good luck and be in touch :D
Macbook 2.2-2GbRam-black:Xboard61:KRK Rockit8:AP Ensemble:Euphonix

boro

Příspěvek od boro »

OT: Princip chapem takto: rozvijame stat, - a to je jedno ci Cesko, Slovensko - ktory si od nas pyta nemale peniaze za informacie, ze ako mame tento stat rozvijat.
Podla mna je to nespravodlivo a zle nastavene.
Normy, by skratka mali byt zadarmo.
Pritiahnute za vlasy - statu musime platit za odporucacie informacie, ako nezaplatit pokutu, alebo sa nedostat do vazenia.

A preto by som sa chcel opytat, ci mi niekto nevie pomoct so zohnanim noriem suvisiacich s akustikou, meranim.

- CSN [STN] ISO 3382: 1997
- CSN [STN] ISO 3382-1: 2009
- CSN [STN] ISO 3382-2: 2008
alebo aj samotne ISO v anglictine

dik

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

boro píše:OT: Princip chapem takto: rozvijame stat, - a to je jedno ci Cesko, Slovensko - ktory si od nas pyta nemale peniaze za informacie, ze ako mame tento stat rozvijat.
Podla mna je to nespravodlivo a zle nastavene.
Normy, by skratka mali byt zadarmo.
Pritiahnute za vlasy - statu musime platit za odporucacie informacie, ako nezaplatit pokutu, alebo sa nedostat do vazenia.

A preto by som sa chcel opytat, ci mi niekto nevie pomoct so zohnanim noriem suvisiacich s akustikou, meranim.

- CSN [STN] ISO 3382: 1997
- CSN [STN] ISO 3382-1: 2009
- CSN [STN] ISO 3382-2: 2008
alebo aj samotne ISO v anglictine

dik

.. posláno emailem....

markuc

Příspěvek od markuc »

Mozna mi neco uniklo, ale z toho nakresu mi nepripada, ze bys tam mel jakykoli element na odtlumeni basu, podle me netlumis basy vubec ... To, ze mistnost
je sama o sobe k nicemu je jedna vec, ale druha je to, ze ti tam chybi cokoli, co by ty basy nejak resilo (kmitajici panely, membrany ...) plata od vajicek ani mineralni vlna s basama nic neudelaji :D

papek

Příspěvek od papek »

Nazdar chalani, tiež mám problém s akustikou v miestnosti. Viete mi niekto poradiť ?
Mám miestnosť 15*5 metrov a výška je 2,6 metra, nachádza sa v pivničných priestoroch. Steny a strop sú betónové. Využívame to na oslavy spojené s hudbou.
Všetko aj hovorené slovo sa tam ozýva. Preto by som chcel poprosiť o radu, ako sa to dá akustiky vyriešiť aby neboli tie odrazy ? Vyriešil by to rockwool na strop a pod to sadrokartón, alebo by bol lepší kazetový strop? Vopred veľká vďaka.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Rockwoll a na to sadrokarton dvojity..

Odpovědět