KICK+BASS: jak to udelat aby se neprekryvali?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
jeany_jeany_jeany
Příspěvky: 139
Registrován: 15 pro 2008 13:49

Re: KICK+BASS: jak to udelat aby se neprekryvali?

Příspěvek od jeany_jeany_jeany » 25 lis 2009 14:01

biscuit:
1. No jo, to je ta potíž s psaným dialogem, když nevíš jak se u toho dotyčný tváří a jakým tónem to říká, pak se může stát že stejnej příspěvek každej pochopí trochu jinak
2. Nechme šedesátky stranou.. já tím chtěl jenom říct že na zdroji zvuku záleží velmi a nemyslím, že mezi živou muzikou a elektronickou je až takovej rozdíl.
To že to TheMachimu nehraje je v první řadě problém výběru "správnýho" kopáku ke "správný" base (někdy může být problém v samotný aranži) lhostejno z čeho ty nástroje lezou.
Píšeš: vsechno mam postaveny na vyberu zvuku a jejich postaveni ve spektru. a kdyz uz resim, tak vetsinou obalkou v sampleru (kopak) a nastavenim oscilatorů (basa - synth) - a to je přesně ono, řešíš to už na úrovni zdroje zvuku a né až následný procesing tak by to mělo být..následnej procesing (mix) by měla být třešinka na dortu - jemné řešení barev a dynamiky a ne řešení základních nedostatků v aranži a ve zvucích..
3. já samozřejmě EQ a komp i sidechain taky používám (kdy už ho to zpropadený UADčko bude umět :evil: ) jen si myslím že to není samospasitelný

Proti tobě taky nic nemám...Peace :D

TheMachi: ten link nějak nefunguje...

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: KICK+BASS: jak to udelat aby se neprekryvali?

Příspěvek od rastis » 25 lis 2009 14:04

TheMachi píše:
Jakmile prdnu hipass na jakykoli zvuk tak minimum je 10 a maximum mam 16000

jinak link uz je opraveny
dobre. a ? to akoze orezavas od 10 nizsie ?

Uživatelský avatar
TheMachi
Příspěvky: 48
Registrován: 20 lis 2007 17:21

Re: KICK+BASS: jak to udelat aby se neprekryvali?

Příspěvek od TheMachi » 25 lis 2009 14:27

rastis::: ne prostě prdnu ten hipass jak mi bylo o par prispevku vys poradeno a dam si treba 10 30 60 a funguje to

jeany_jeany_jeany:::

Kód: Vybrat vše

http://www25.zippyshare.com/v/744795/file.html

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: KICK+BASS: jak to udelat aby se neprekryvali?

Příspěvek od TOM-Thak » 25 lis 2009 14:29

2TheMachi: Ty mu nerozumis. On to mysli tak, ze na jakych bednach to poslouchas, ze tam slysis 10hz. Pokud mas bedny tak do 50ti tisic nejake 6,5 palcove monitory, tak ti to stejne zahraje obstojne citelne tak od nejakych 55-60hz a výš. Sice z bassreflexu se cosi line.. a mnohdy to může bejt jako kontrolní mechanismus, jesi tam dole je nějakej humus, kterej cutneš, ale ve finále tam dole stejně nevíš, co se ti konkrétně děje a nedokážeš s tím cíleně konkrétně nic udělat tak jako třeba v těch vyšších pásmech. Si schválně zkus filtrovat kopák od 0hz do 30ti Hz, co uslyšíš.. na dost bednách uslyšíš jen mírný rozdíl toho, co ti leze z basaku, ale nejseš stejně schopnej nic určit a na hodně bednách nepostřehneš ani rozdíl (někdy to taky může bejt tim filtrem, že ti mrší zvuk, ale neznamená to, že je to tim, že by ti useknutí 20hz dělalo ten dojem, ale mrší to třeba už sám o sobě plug in. např. tc native filtrator, když zapnu HP filtr a vubec nic nefiltruju tak už jen to vložení na stopu má na bas negativní dopad.. používám radši nějaký kvalitní EQ, co má LP a HP v sobě)

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: KICK+BASS: jak to udelat aby se neprekryvali?

Příspěvek od rastis » 25 lis 2009 15:10

TheMachi píše:rastis::: ne prostě prdnu ten hipass jak mi bylo o par prispevku vys poradeno a dam si treba 10 30 60 a funguje to
jak pise Tom...

okrem toho, ak orezes basu na 10 a kopak na 50 Hz, este si vobec nic nemusel vyriesit, pretoze oba sa mozu kryt a mat kopec na 100 Hz... ta Tvoja ukazka mala nejake basy dole a bolo v nej aj pocut kopak, ale nejako super to zasa spolu neslapalo si myslim...

Uživatelský avatar
TheMachi
Příspěvky: 48
Registrován: 20 lis 2007 17:21

Re: KICK+BASS: jak to udelat aby se neprekryvali?

Příspěvek od TheMachi » 25 lis 2009 15:22

tak z toho sem zase jelen ... no dal sem na ty zvuky FREE FILTER ... tam je bud Low Pass nebo High Pass ... a jako o dost se to zmenilo a to sem nastavil fakt tak jak rikam podle tu toho jak slo tam

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: KICK+BASS: jak to udelat aby se neprekryvali?

Příspěvek od TOM-Thak » 25 lis 2009 15:26

TheMachi: Tak to asi nebyl uplne nejlepsi plug in.. radsi bych to delal ekvalizerem.

Uživatelský avatar
TheMachi
Příspěvky: 48
Registrován: 20 lis 2007 17:21

Re: KICK+BASS: jak to udelat aby se neprekryvali?

Příspěvek od TheMachi » 25 lis 2009 15:28

jinak pokud muzete tak poradte nejakej slusnej equalizer ... protoze ja pouzivam integrovany ... a ten za moc nestoji

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: KICK+BASS: jak to udelat aby se neprekryvali?

Příspěvek od kexik » 25 lis 2009 15:31

TheMachi píše:jinak pokud muzete tak poradte nejakej slusnej equalizer ... protoze ja pouzivam integrovany ... a ten za moc nestoji
integrovany v com? cubendacky je vpoho, abletonacky je v poho, fruity studio je katastrofa

Uživatelský avatar
TheMachi
Příspěvky: 48
Registrován: 20 lis 2007 17:21

Re: KICK+BASS: jak to udelat aby se neprekryvali?

Příspěvek od TheMachi » 25 lis 2009 15:32

kexik píše:
TheMachi píše:jinak pokud muzete tak poradte nejakej slusnej equalizer ... protoze ja pouzivam integrovany ... a ten za moc nestoji
integrovany v com? cubendacky je vpoho, abletonacky je v poho, fruity studio je katastrofa
V Abletonu se teprve učím... Já sem momentálně ta katastrofa :D:D:D

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: KICK+BASS: jak to udelat aby se neprekryvali?

Příspěvek od Amorph » 25 lis 2009 15:37

kexik: cubendacky je v poho jak na co. Kdyz chces delat hp nekde vejs nebo na necem co moc nebasuje, tak to je v pohode. Kdyz chces ale dat hp na kopak nebo basu, tak mas problem, protoze ten filtr neni moc cistej a dela na svy frekvenci kopec (aniz by ho samozrejme zobrazoval). Muzes si to overit treba tak, ze budes mit kopak, kterej ti pujde hlasitosti treba do nuly a kdyz zapnes hp blizko frekvence, kde ten kopak hraje, tak ti to najednou poleze pres nulu, misto, abys tomu celkovej objem ubral. Ale na urcity specificky mrveni zvuku se ten vestavenej cubase eq da pouzit, to jo;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: KICK+BASS: jak to udelat aby se neprekryvali?

Příspěvek od kexik » 25 lis 2009 15:43

kopec na HP je otazka velkostiQ... hw ekvalizer ti ho tiez neukazuje, pravda :)
btw este som nestretol graficky parametricky eq plugin, ktory by ukazoval tu krivku fakt realne. vzdy je tam nejaky ulet, bud na priebehu, sirke pasma alebo dokonca na deliacej frekvencii

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: KICK+BASS: jak to udelat aby se neprekryvali?

Příspěvek od biscuit » 25 lis 2009 16:56

jeany_jeany_jeany píše:.. a to je přesně ono, řešíš to už na úrovni zdroje zvuku a né až následný procesing tak by to mělo být..následnej procesing (mix) by měla být třešinka na dortu - jemné řešení barev a dynamiky a ne řešení základních nedostatků v aranži a ve zvucích..
Proti tobě taky nic nemám...Peace :D
ja to celou dobu beru tak, ze tohle je uplnej zaklad, o kterym uz se snad nemusime bavit tady.. ;)
proste jsem se asi moc fixoval na tu frazi, ktera vyznela tak absolutne "no eq, no comp, just know how"..
peace 8)

Odpovědět