klik

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
paggi

klik

Příspěvek od paggi »

Už jsem tady ten dotaz jednou vznášel, teď znova s lepším osvětlením situace.
Hraju s klikem.Tím způsobem, že hudba je v R a hudba+klik v L. Vedu to z MP3 (stereo out. sluch vystup) do mixu (na konci snury mono jacky, takze jeden do R adruhej do L inputu). Ven to pouštim jenom z output L, přesto když to více zesílím klik prolejzá. Zjistil jsem, že to není ani mixem ani nahravkou. Bude to buď šňůrou, nebo tim mp3 Playerem( když jsem to pouštěl z discmanu, bylo to to samé). Chci se tedy zeptat, jestli je možné, že je to smíšené v tom Mp3 playeru, nebo je to tim sluch. vystupem, nebo existuji na to nějaké"odstíněné š"ňůry"? Co byste mi poradili? Dík.....už jsem z toho dost otravenej :(

cublay

Příspěvek od cublay »

Myslíš, že máš ten klik už v tom L kanálu přimíchanej ? 1. kompresní formáty zvuku nejsou ve skutečnosti stereo - zaznamenává se pouze L kanál a rozdílová složka. Pravý kanál se dopočítává. Tudíž to nemusí být tak úplně separovaný. 2. sluchátkový výstup a vůbec celá miniaturizovaná elekronika mp3 playeru bude mít pořádný přeslechy mezi kanály, o 3,5mm jacku nemluvě. 3. taky možná nějaký impedanční nesoulad mezi sluch. výstupem mptrojky a link. vstupem mixu.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

cublay " zavisi aj , ako je tam Mp3 spravena ..

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Ano, už jsme to řešili. Při převodu do MP3 je třeba zadat FORCED STEREO.

Jinak ty šňůry jsou potřeba stíněné - běžně prodávané "tkaničky" jsou spíš kroucená dvojlinka.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

paggi

Příspěvek od paggi »

Díky, chlapi.

Odpovědět