Komprese bici groupy s hajtkou a cinely nebo bez nich ?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 07 bře 2006 13:18

ehm, sorry, 4:1 8)

...celou dobu pisu o kompresi a i pred timhle udajem je to slovo doslovne napsany, nebyla by nejaka rada namisto chytani za slovicka ?
ale dik za upozorneni na chybu

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 bře 2006 13:24

neural: ked ale nekomprimujes cinely vobec, potom si ich trigerujes navzajom v sampleri? inak to robi dost bordel, ked len napustas rovno sample do eq/reverbu...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 07 bře 2006 13:54

kexik: no cinely nereverbuju a hajtku tak minimalne ze to neni slyset, jinak si myslim ze kdyz bicmen flakne do cinelu taky ho nijak druhym cinelem nezavre, takze az takhle to neresim, netusim co by to delalo, muzu to zkusit
mam v grupe v sampleru jenom ruzny otevreni a zavreni hajtky jelikoz je to jeden nastroj, jo aha, ted mi to docvaklo, ty myslis v ramci jednoho cinelu, aby zaviral dozvuk sama sebe, no to samozrejmne JO! to delam v sampleru, jasnacka, to by byl asi slusnej bordel po nakym silenym brejku kdy by doznivalo dvacet cinelu pres sebe :lol:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 bře 2006 14:32

no ano, to hovori logika, ze dve crashe sa navzajom nezatlmia, ale ked ich mam nahusto a su frekvencne podobne, veru ich niektore vzajomne trigrujem... ale ma prekvapuje ze nereverbis, ale mozno mas uz sample s dobrym dozvukom, to ja teda nie :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 07 bře 2006 15:01

mam samply vytazeny z HW drummasinek, tam sou suchy i lehce i dost haleny zvuky, kdyby byl sampl vylozene suchaj tak mu ambienci dam to zas jo, kdyz mam cinely moc nahusto ze az delaj bordel a zakrejvaj muziku tak je nemilosrdne promazu pac kvuli brejkum na cinely tu muziku nedelam :wink: kdyz je to jednou za skladbu tak si s tim hlavu nelamu pac sem to tak asi chtel a kdybych to zahral zive tak to tak taky bude znit
nebo je nasazim do audia a urezu jim fejdoutem konce kdyz se moc prekrejvaj nebo je mam rozhozeny ve stereu, coz stejne mam

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 11 bře 2006 02:12

Neural_I píše:urcite zkusim, s tim release, mam tam kolem 50ms, je to malo nebo moc ?
... mmno sakra chlape ty nemas usi ? Promin ... ale porad se mi zda ze tady vsichni chtej nejakej univerzalni predpis ... ten proste NEEXISTUJE. Kompresor je tvuj stectec a je na tobe jakej chces udelat tah, jestli tlustej, vyraznej a neforemnej a nebo tenkej, klikatej ale nevyraznej. Ja vim, je to jenom primer ... ale je to tak.

Nabehovy a dobehovy casy musis urcit ty podle toho jak se ti kompresor k danymu materialu chova a jak chces mit vyslednej zvuk. Pro me ma kompresor dvoji funkci ... jednak funkci srovnavaci/stmelovaci, ktera je dulezita ale neni tak zabavna (proste kdyz potrebuju aby neco srovnal aby s tim pak uz nebyla prace). Zabavnejsi funkce kompresoru je pro me "barvici" ... tedy proste pouzit kompresor/gate tak aby si nabarvil zvuk jak potrebuju - podobne jako to delame pomoci EQ. ALe kazdej zvuk se chova trochu/podstatne jinak ... to se proste neda nijak shrnout do cisla 50ms.

PS o pet minut pozdeji: ...vidim, zes experimentoval ... a beru sva slova zpet ;-)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 bře 2006 13:53

mimochodom, hodnota 50ms nic neznamena, kazdy kompresor si ju vyklada po svojom :)
chcem povedat, ze nepoznam taky, ktory by ju nastavil presne na 50ms, vratane sw (L2 trebars, podla akychsi chlapkov ktori sa ju pokusili skopcit a naburali kod, pouziva zhruba dvojnasobne casy oproti nastavenym)

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 12 bře 2006 16:18

... a druha vec je ze si ji jinak vyklada analog a jinak digital. Proto je lepsi projistotu nastavit 51ms, kdyby neco ;-)))
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 13 bře 2006 09:19

tak to ste me teda sklamali stema 51ms, pac ja prave prisel diky mohutnymu experimentovani na to ze mi nejvic vyhovuje 49ms, no aspon budu trochu originalni :lol:

Odpovědět